Ljubav oko svijeta: Anđela i Davor Rostuhar

 

Projekcija filma "Ljubav oko svijeta" Davora i Anđele Rostuhar

Anđela i Davor Rostuhar odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na to pitanje. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u 30 zemalja na 6 kontinenata. Razgovarali su sa „friškim“ parovima, kao i s onima koji su proslavili dijamantnu obljetnicu, razgovarali su sa gay i heteroseksualnim parovima, sa ljudima koji žive u tradicionalnim poligamnim, kao i sa onima koji imaju moderne, poliamorne veze. Razgovarali su s ljudima koji su se vjenčali sami za sebe, kako i onima koji su se razveli, ljudima čiji su supružnici preminuli i onima koji još uvijek tragaju za srodnom dušom, onima koji nikada nisu našli ljubav i onima koji su u ljubavi našli sve. Svima njima postavljali su sličan set pitanja – kako su se upoznali, kako su se osjećali na početku veze, kako bi sada opisali svoje osjećaje, što očekuju od svojih partnera i partnerica, koje su njihove snage, koje su im slabosti, kako pristupaju problemima i izazovima i na kraju – što za njih znači ljubav.

Po povratku doma, Anđela i Davor pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film, knjigu i izložbu fotografija koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

Multimedijalni događaj 'Ljubav oko svijeta' održati će se 23.9.2021. godine u 19:30 sati pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Osijeka. Događaj uključuje izložbu fotografija u Sakuntala parku te projekciju filma u kinu Urania, nakon koje će publika imati priliku sudjelovati u razgovoru sa bračnim parom Rostuhar.

Cijena ulaznice iznosi 25 kn.

REZERVACIJA ULAZNICA:
031 205 501 - Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
031 205 507 - Blagajna kina (svaki dan od 17:30-21:30 sati)
info@kinematografi-osijek.hr
ulaznice@kinematografi-osijek.hr
inbox poruka u Kino Urania & Kinematografi Osijek

Od petka 24.9. film „Ljubav oko svijeta“ će se moći pogledati na svakodnevnim projekcijama u Kino klubu kina Urania.

Naslov, zemlja proizvodnje, godina proizvodnje/premijere, trajanje: Ljubav oko svijeta/Love Around the World, Hrvatska, 2020/2021, 75’
REŽIJA: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar

SCENARIJ: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar / Suradnica na scenariju: Jasna Žmak

KAMERA: Davor Rostuhar

MONTAŽA: Ivan Živalj, asistent montaže Marin Nekić

PRODUCENTI: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar, Miodrag Sila, Nebojša Taraba, Andreas Martin

PRODUKCIJA (tvrtka): Klub za ekspedicionizam i kulturu (KEK), Drugi Plan, Autentic (Njemačka)

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.)

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzentištva na sveleučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.)