Večer vina i umjetnosti

 

Večer vina i umjetnosti uz Scifidelity orchestra, Jimi-a i DJ Pipsa

Najdraži osječki događaj priprema spektakl pozitive i dobrog provoda

Perivoj kralja Tomislava (Park kulture)
10. srpnja 2021. godine
18.00 - 24.00 h

Večer vina i umjetnosti je jedna od najdražih večeri građana Osijeka u kojoj glavnu riječ vode dva elementa - vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.

Nakon dužeg vremena, napokon imate priliku posjetiti prvu ovogodišnju Večer vina i umjetnosti koja se po prvi puta održava u hladovini stoljetnih stabala Parka kulture! Nadolazeća Večer vina i umjetnosti rezultat je spajanja vina, domaćih proizvoda, glazbe i umjetnosti u sadržaj kojim se predstavlja ponuda vinskog turizma i kulture Slavonije i Baranje.

Pripremite se jer vas u subotu, 10. srpnja od 18 sati očekuje bogat glazbeni i umjetnički program uz predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Baranje.

U nezaboravnu večer povest će vas veliki zaljubljenik u a akustičnu gitaru - Ivan Kovačević Jimi, nakon kojeg slijedi nastup Scifidelity Orchestra, vještih majstora na instrumentima koji su brusili zanat u svim uglovima galaksije, a koji vam garantiraju nezaboravan glazbeno scenski doživljaj kojeg se nećete moći zasititi! Sad već tradicionalno Večer vina i umjetnosti će dodatno začiniti i nezaobilazna In Da Sofa na kojoj će ove subote dirigentsku palicu preuzeti DJ Pips!

Umjetnički program priprema Muzej likovnih umjetnosti, a posjetitelje očekuje radionica vinotiska, plesni performans Plesnog studia Shine, MLU punkt s izloženim publikacijama i suvenirima i slobodan ulaz u Muzej likovnih umjetnosti do kasnih večernjih sati. Nadolazećoj manifestaciji pridružuje se Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek čiji će učenici na zadovoljstvo svih sudionika i posjetitelja pokazati stečene vještine event menadžmenta.

Turistička zajednica Osječko - baranjske županije i Osječko - baranjska županija uz suradnju s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta poručuju da zaokružite datum na kalendaru i akumulirate hrpu dobre volje koju ćete rado dijeliti s okupljenima. Vidimo se!

Za više informacija posjetite Facebook događaj: Večer vina i umjetnosti / Perivoj kralja Tomislava / 10.7.

PROGRAM:

VINO

Predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Baranje

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 7,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija)

GLAZBA

SCIFIDELITY ORCHESTRA

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

Scifidelity Orchestra stilom i zvukom donosi vanzemljske novitete, neuobičajene forme i vrhunsku zabavu. Vješti meštri na instrumentima koji su brusili zanat u svim uglovima galaksije garantiraju nezaboravan glazbeno scenski doživljaj kojeg se nećete moći zasititi. Da li se radilo o univerzalnim jazz standardima ili originalnim autorskim djelima ovaj sastav donosi znanstveno-fantastičnu energiju koja oživljuje i najstarije kosti. Vidimo se na plesnom podiju!

Aktualni album zove se Holiday Special i dostupan je na YouTube kanalu:

www.youtube.com/watch?v=c-V5rdehDSk&list=PLqvTLqQV80YYQTx0Xjos954AkjyFOYJYe

IVAN KOVAČEVIĆ - JIMI

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

Ivan Kovačević odrastao je u obitelji u kojoj se slušala i voljela glazba raznih stilova i generacija. Gitaru počinje svirati s otprilike 10 godina, uglavnom samouk, uz kolekciju gramofonskih ploča i kazeta svoje starije braće i oca. Razvija se ljubav prema rocku 50-ih godina, country glazbi, ali i zabavnoj i korijenskoj narodnoj glazbi naših prostora. Uglavnom, sve što mu je dobro zvučalo s kućne kolekcije ili radija. Aktivno počinje svirati sa 16 godina, u raznim sastavima brojnih žanrova, komercijalnih i autorskih. Zadnjih petnaestak godina nastupa uglavnom sam, kao gitarist i pjevač, a za posjetitelje Večeri vina i umjetnosti priprema pop/rock poslasticu!

IN DA SOFA / DJ PIPS

18.00 – 24.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

Vino i gitare s jedne strane, užareni tabani i najbolji ples s druge. Ove subote In Da Sofa je gost Večeri vina & umjetnosti gdje će svojim konceptom pokušati učiniti tu svečanost još zabavnijom i u konačnici čarobnijom. U Parku kulture oliti Perivoju kralja Tomislava, u subotu 10. srpnja od 18.00 sati dođite po predah od svakodnevnih napetosti, umora i turbulencija. Dozvolite svojim tijelima da se stope s ritmom kojeg će zadati legendarni zagrebački DJ koji je nekoć bio zalijevan i rastao u Osijeku, mr. Pips. Nikad zgodniji, nikad spremniji, nikad željniji sljubljivanja s osječkom publikom, uz pomoć istine iz vina, Pips će vas voditi kroz vrelu ljetnu noć za pamćenje. Budite dio ove sjajne priče i stavite svoj potpis na trenutke koji ovaj grad čine najboljim mjestom za život na svijetu. Istaknite osmijehe i nesebično ih podijelite sa svim prisutnima i stvorite si zalihe razloga zbog kojih ćete se osjećati dobro, ispunjeno i odmoreno.

UMJETNOST

MLU RADIONICA: VINOTISAK

19.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

Potaknuti bogatom enološkom ponudom našeg kraja, a inspirirani umjetnošću, našim sugrađanima i posjetiteljima Muzej likovnih umjetnosti ponudit će na Večeri vina i umjetnosti izradu personaliziranih razglednica. Razglednice će se izrađivati s motivima po vlastitoj želji, otiskivanjem pečata, no umjesto tinte boju će davati crno vino. Muzej likovnih umjetnosti u svom fundusu čuva vrijedne grafike kako domaćih tako i stranih umjetnika. Na ovaj način populariziraju grafičke tehnike koje ne moraju biti nužno kompleksne te pokazuju kako se mogu stvarati s materijalima iz okoline. Svim posjetiteljima koji posjete Muzej likovnih umjetnosti nakon Večeri vina i umjetnosti, uz predočenje razglednice, poklonit će slobodan ulaz na aktualne izložbe.

MLU PLESNI PERFORMANS: PS SHINE / POKRETOM KROZ FUNDUS

20.00 h / Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) / Slobodan ulaz

Muzej likovnih umjetnosti  priprema se za izgradnju novih izložbenih kapaciteta. Samim time čuvani fundus izaći će u prostor, na zidove. U Večeri vina i umjetnosti slike će kroz plesni performans PS SHINE izaći među sugrađane i kroz scenski pokret skretati pažnju posjetitelja na umjetnine koje će biti postavljene u dugo očekivanom stalnom postavu.