Radionice, promocije, predavanja

 

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja dogoditi u Osijeku.

Doznajte i informacije o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U NADBISKUPSKOM VIKARIJATU U OSIJEKU

01.01.-31.12., ovdje pregledajte sve programe tijekom godine u organizaciji Nadbiskupskog Ordinarijata u Osijeku

 

RADIONICE, PROMOCIJE, PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U MUZEJU SLAVONIJE OSIJEK (MSO)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji MSO tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U ARHEOLOŠKOM MUZEJU U OSIJEKU (AMO)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji AMO tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK (HGK)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

09.-10.07., Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i Hrvatske gospodarske komore (HGK). U Osijeku će se Edukacija održati 09. – 10.07.2020. godine u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i Hrvatske gospodarske komore (HGK). Uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja/certifikata za obavljanje aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma. Cjeloviti popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma, popis odgovarajućih uvjerenja odnosno certifikata i drugih uvjeta može se pronaći na službenim stranicama Sektora za turizam HGK Program sa satnicom predavanja može se pronaći na poveznici Program i u prilogu. Registracija polaznika počinje u 8 sati i 30 minuta, a početak je predviđen u 9 sati. Cijena za tvrtke članice HGK jest 150 kuna po polazniku, dok je za nečlanice HGK cijena 300 kuna. Cijena uključuje cjelodnevni program predavanja u trajanju od dva dana, završnu provjeru znanja te dobivanje uvjerenja o pohađanju.

 

RADIONICE U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU (POU)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji POU - Pučkog otvorenog učilišta u Osijeku.

 

PROGRAMI U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI (MUO)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti. Subotom od 10 do 12 sati dječje radionice Mali prijatelji muzeja. Utorkom od 16 do 20 sati radionice za odrasle.

 

PROGRAMI U DRŽAVNOM ARHIVU U OSIJEKU (DAOS)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Državnog arhiva u Osijeku.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U ORGANIZACIJI MATICE HRVATSKE

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Matice Hrvatske tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU (AUK)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji AUK tijekom godine. Radionice i tečajevi u AUK većinom su namijenjeni edukaciji pred upise budućih studenata, ali im se mogu pridružiti i ostali zainteresirani građani. Prijave se primaju do popunjavanja grupa, broj mjesta u skupinama je ograničen. Sve informacije kao i prijavnice mogu se naći na stranicama Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku www.uaos.unios.hr.

27.06.-03.07., Radionica lončarskog kola Tvornica Zemlja 2020., Tvornica Zemlja je svojevrsni nasljednik već postojeće Kiparske radionice Zemlja koja je od svoga postanka i prve izložbe 2003. godine do 2012. godine bilježila uspješan kontinuitet rada i izlaganja, redovito dokumentiranog kvalitetnim izložbenim katalozima. Ova specifična likovna manifestacija znakovitog naziva, bila je jedinstvena  po svojoj osnovnoj koncepciji – ustrajnoj umjetničkoj ideji skulptorskog oblikovanja u izvornoj terakoti. Posebnost, značaj i kvalitetu njoj svojstvenog umjetničkog procesa i kiparske prakse, kao i iz tog djelovanja proizišlih kiparskih realizacija, svakako nadrastaju okvire njene periferne „geolokacije“. Razvidno je iz njenog dosadašnjeg djelovanja da nije pripadala kategoriji regionalnih sezonskih likovnih okupljanja, već je predstavljala dostojan prinos korelativan analognim manifestacijama unutar sustava suvremenog hrvatskog kiparstva.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "NOVA AKROPOLA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji osječke podružnice udruge Nova Akropola.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "CENTAR ZA MIR, NENASILJE I LJUDSKA PRAVA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "OLIMP CENTAR OSOBNE MOĆI", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Olimp centar osobne moći.

 

SEMINAR: MINDSET SHIFT

17.06., od 16:30 do 18:30, Hotel Silver, Osijek. Zašto se zablokiramo u komfornoj zoni? Kako napraviti korak dalje? Koja je najvažnija karika promjene? Što moramo znati o self-managementu? Koja su 3 nužna koraka do bržeg rezultata. Prijave traju dok ima mjesta a na : proeventim@gmail.com

 

WINE OS, FESTIVAL VINA DELICIJA I UGODNOG ŽIVLJENJA 2021.

01./2021., dvorana Gradski Vrt od 15 do 21 sat. Na ovome vinskom sajmu veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja svim posjetiteljima pruža priliku da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja. Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije. Šesti WineOS održat će se na čak 1.900 četvornih metara dvorane "Gradski vrt". Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala te, logično, i značajno veći broj izlagačkih mjesta. Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi značajno veći komfor nego do sada, budući da će pojedinačni štandovi zauzimati površinu od devet četvornih metara. Osim toga, očekuje nas i velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati brojne prezentacije i promocije. Jedan će dio dvorane biti rezerviran za restoransku ponudu, a, osim vinara i proizvođača delicija, predstavit će se i proizvođači rakija i craft piva. Ulaznice za festival uskoro će krenuti u prodaju po cijeni od 80 kuna te će ih zainteresirani moći nabaviti u Vinoteci "Vinita" u Strossmayerovoj 21. Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za radionice čiji će raspored biti objavljen krajem studenog, a karte će biti u prodaji početkom prosinca. Više informacija na Facebook stranici: WineOS, na službenoj stranici festivala www.wineos.biz te u vinoteci Vinita.