Koncerti u Osijeku

 

Obavijest:

Zbog građevinskih radova, još jednom molimo sve posjetitelje koncerta da u Tvrđu ne ulaze autom te da se za dolazak u dvorište Stare pekare služe pravcima Rondel velikana-dvorište Stare Pekare ili Promenada-Dvorište Stare Pekare.
Ovo smo svi duuuugo i željno čekali, ali što brže i lakše vraćanje u normalno i dalje traži od nas oprez te Vas molimo da se na koncertima pridržavate epidemioloških mjera i pazite sami na sebe i jedni na druge.
____________________________________________________________________________________________________

 

Nakon izazovnog razdoblja iza nas, iz Osijeka imamo samo dobre vijesti za nadolazeće ljeto. Osječane i njihove goste očekuje gust raspored ispunjen kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajem. Uz već dobro poznate manifestacije, kao što su Osječko ljeto kulture, Osječke ljetne noći ili Pannonian Challenge, ovo ljeto započinjemo novom glazbenom poslasticom. Radi se o projektu Koncerti u Osijeku iza kojeg stoje Grad Osijek, Kulturni centar i Turistička zajednica grada Osijeka.

„Nova energija kruži gradom. Kako popuštaju epidemiološke mjere i temperatura raste, tako se Osijek okreće svojim građanima i turistima. Ovaj grad mora biti kulturno središte cijele ove regije i učinit ćemo sve da to tako i bude“, ističe osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Da će Osijek biti poželjno kulturno i glazbeno odredište pobrinut će se, između ostalih, Goran Bare i Majke, Brkovi, Silente, Urban, Hladno pivo, Gibonni i drugi. Tijekom lipnja i srpnja očekuje nas čak 12 koncerata koji će se održati na tri lokacije: Trg Vatroslava Lisinskog, dvorište Stare pekare i Nova rupa.

„Svi koncerti će se realizirati na kvalitetan i vrhunsko produkcijski način, što komercijalno, što uz potporu Ministarstva kulture. Dovodimo listu bendova, a osim velikih zvučnih imena, bit će i niz manjih koncerata mlađih bendova s kojima želimo iznova aktivirati glazbenu scenu u gradu“, navodi Ivan Kristijan Majić, ravnatelj Kulturnog centra.

Koncerti koji će se održati na Trgu Vatroslava Lisinskog i u dvorištu Stare pekare bit će cjenovno pristupačni, dok će koncerti u Novoj rupi biti besplatni, a već se dogovaraju i koncerti za drugi dio ljeta.

„Već tradicionalnim, ali i novim ljetnim manifestacijama Osijek učvršćuje svoju ulogu kao kulturno i urbano središte, ali se i profilira kao zanimljiva kontinentalna turistička destinacija s bogatom i raznolikom ponudom. Ispred nas je uzbudljivo ljeto. Zato pozovite svoje drage goste i provedite ljeto u Osijeku“, poziva Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice grada Osijeka.

Ljeto započinjemo već 18. lipnja, a raspored koncerata i sve novosti možete pratiti na mrežnoj stranici www.koncertiuosijeku.hr i društvenim mrežama. Ulaznice su u online prodaji na stranici: https://www.eventim.hr/hr/