Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni

 

Dječji kreativni centar DOKKICA od 7. do 11. lipnja održat će jubilarni Festival učeničkih igrokaza POZOR! Festival ove godine slavi deset godina te donosi i neke novosti u smislu trajanja, koncepta i opsega te načina održavanja Festivala. Osim revijalnog dijela (izvedbi igrokaza na virutalnoj pozornici DOKKICE), Festival ove godine nudi još puno toga, a prvi puta će na njemu nastupiti i sudionici izvan Osječko-baranjske županije odnosno iz raznih dijelova Hrvatske.

Dio festivalskih aktivnosti namijenjen je sudionicima – učenicima i mentorima, dok je dio predviđen za sve zainteresirane - putem Facebook stranice i YouTube kanala DOKKICE. Umjesto učeničkih izvedbi igrokaza na kazališnim daskama, ove će godine prosudbeno povjerenstvo Festivala i publika 22 izvedbe (snimke izvedbi igrokaza) moći pogledati na virtualnoj pozornici DOKKICE. Na Festivalu sudjeluje oko 170 učenika i 20 mentora i to iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Kutine, Petrinje, Slanog, Piljenica, Greguroveca, Slakovaca, Voćina, Popovca, Tenje, Višnjevca i Osijeka.
Svečano otvorenje Festivala prenosit će se uživo iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku 7. lipnja u 18 sati, a svečana dodjela nagrada i priznanja sudionicima Festivala, u okviru svečanog zatvaranja Festivala, iz Kulturnog centra Osijek 11. lipnja u 18 sati putem Facebook stranice i YouTube kanala DOKKICE.
Festival će se moći pratiti putem YouTube kanala: DKC Dokkica i Facebook stranice: Dječji kreativni centar & Dokkica.
Realizaciju ovogodišnjeg Festivala učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni Dječji kreativni centar DOKKICA ostvaruje u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, Hrvatskim centrom za dramski odgoj, Kulturnim centrom Osijek i Plesnim studijom Wings, a uz financijsku podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka.

Program možete preuzeti ovdje: Program-POZOR.pdf