IBee u Slavoniji i Baranji

 

Proslavljena hrvatska pjevačica Ivana Banfić u potrazi je za odličnim gastro, eno i kulturnim destinacijama koje promovira u svom IBee cooking emisiji. Upravo zato zapustila se na istok Hrvatske i odlučila istražiti zbog čega se isplati doći u Osijek, Đakovo, Baranju i okolicu.

Obilazak Osijeka započeo je nakon tradicionalne jutarnje kave u središtu grada. Ivana Banfić i Željka Balja (Turističke priče) uz vodstvo Turističke zajednice grada Osijeka sjeli su na omiljeno prijevozno sredstvo brojnih lokalaca – bicikl – koji se može unajmiti na nekoliko lokacija u gradu. Razgled grada započeo je na glavnom trgu dr. Ante Starčevića, a potom se vožnja nastavila na Promenadi. U Sakuntala parku, predivnom zelenom predvorju secesijskog niza, u glazbenom paviljonu gošće su dočekali studenti Akademije za umjetnost i kulturu koji su na tamburici izveli popijevku „Miruj, miruj srce moj“ koju je uglazbio poznati Osječanin Pajo Kolarić, a zatim su sve iznenadili i poznatom pjesmom Ivane Banfić i Dine Merlina „Godinama“. Naravno da im se u pjesmi pridružila i Ivana.

Nastavak ugodne vožnje biciklima kroz Europsku aveniju završio se pred „Rundom“, poznatom osječkom pivnicom, gdje je strpljivo čekao general Johann Stephan von Beckers kako bi ispričao priču o gradnji Tvrđe i važnosti piva za grad. Priča se nastavila na Pješačkom mostu gdje je ekipa Pannonian Challenge-a prikazala samo mali djelić onoga što se na BMX biciklima može izvesti na tom poznatom natjecanju.

Kako je u tijeku bilo Antunovo, put je jedino mogao završiti u Tvrđi. Novi trg Vatroslava Lisinskog, ali i stari koji krasi novčanicu od 200 kn bili su življi nego ikad.

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo: