Osječka ljetna noć 2022.

 

Ljetna završnica uz treću Osječku ljetnu noć
 
Premda nam polako izmiče iz ruku, ljetu u Osijeku još nije došao kraj. Kao prigodnu završnicu bogatog programa u gradu na Dravi koji je obilježio sezonu, Osijek je dočekao posljednju ovogodišnju Osječku ljetnu noć. Omiljeni ljetni gradski party ovog se mjeseca održava u subotu 27. kolovoza 2022. i to na već poznatim lokacijama poput Promenade, glavnog trga Ante Starčevića i Trga Slobode, a ovoga puta biti će u znaku plesa i žive glazbe.
Osječke ljetne noći u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka večernjim plesom, glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste.
 
PROGRAM:
• Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 do 23:00 sata
[Prigodna prodaja lokalnih obrtnika i vinski kutak uz glazbeni nastup Dore Vestić & Josipa Horvata]
Osječka ljetna noć obogatiti će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika, ali i ponudom osječkih vinara. Šetnju i razgledavanje uljepšat će živa glazba za koju će se pobrinuti glazbeni duo Dora Vestić & Josip Horvat u periodu od 20:30 do 22:30 sati.
 
• Trg Slobode, od 19:00 do 20:30 sati
[Interaktivni nastup i radionica Osječkog puhačkog orkestra]
Trg Slobode, već tradicionalna dječja domena, odjekivat će limenom glazbom Osječkog puhačkog orkestra s repertoarom prilagođenim za naše najmlađe posjetitelje. No, ne radi se o klasičnom koncertu – u pitanju je interaktivni nastup koji je ujedno i radionica za djecu koja bi željela upoznati, zasvirati, nacrtati ili obojati puhačke instrumente te tako probuditi u sebi malene glazbenike i glazbenice.
 
• Prolaz Franje Krežme, 20:00 sati
[Pjevačko društvo Zrinski, Vesela grupa]
Za ljubitelje tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka koje će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.
 
• Trg dr. Ante Starčevića, 20:30 do 22:30 sata
[Plesni spektakl uz najbolje plesače Hrvatske]
Priuštite si nezaboravnu večer vrhunskog plesa i žive glazbe uz osječki Plesni studio Shine, Športsko plesnu udrugu Feniks, Plesni klub Petrinia iz Petrinje i mladog pjevača Marina Bulića. Plesna večer započeti će uz nastup Junior grupe plesnog studija Shine s isječkom iz predstave USKE ULICE iz plesnog kreativnog kampa, nakon kojih će slijediti plesna škola i nastup Športsko plesne udruge Feniks. U narednih 2 sata, Osječane i posjetitelje oduševit će najbolji plesači Hrvatske u latino-američkim i standardnim plesovima Plesnog kluba Petrinia iz Petrinje, skupina Stage Control. Plesne izvedbe izmjenjivati će se sa glazbenim nastupom mladog osječkog pjevača Marina Bulića. Nakon vrhunskih nastupa 4 para, posjetitelji će i sami moći naučiti plesati uz vrhunske plesače Hrvatske.

Srpanjska ljetna noć rashladit će vas u petak 29. srpnja 2022.

Budući da će srpanj završiti uz kišu pozivamo vas da uživate u  Osječkoj ljetnoj noći u  petak 29. srpnja 2022. Ponovno se družimo u gradu na Dravi u noći ispunjenoj šetnjom, glazbom, plesom i gastronomskim užicima.

Vruće dane u gradu na Dravi gasili smo do sada na novim bazenima i plaži Copacabani, plivanjem na Gradskim bazenima, šetnjom uz Dravu sa slambošem u ruci ili skrivanjem u hladovinama osječkih parkova, od kojih je Sakuntala parku od nedavno pripala titula „najljepšeg parka u Hrvatskoj“. Ljubitelji kulture već tjednima uživaju u bogatom programu ovogodišnjeg dvomjesečnog Osječkog ljeta kulture, a posljednjeg petka u srpnju najbolja će večernja zabava biti rezervirana za II. Osječku ljetnu noć pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Kako će srpanj završiti uz kišu, uhvatiti ćemo posljednji sunčani dan mjeseca.

Atraktivne kulise u središtu grada poput glavnog Trga Ante Starčevića, Trga Slobode i najljepše riječne šetnice Promenade, ponovno će biti obogaćeni zabavnim i gastro sadržajima, a tradicionalno će im se pridružiti i brojni ugostitelji s ponudom osvježavajućih pića i dobre glazbe. Glavni Trg Ante Starčevića odjekivati će zvucima poznatog osječkog benda Kit Karson, pojačan prigodnom pivskom i koktel ponudom, dok će u obližnjem prolazu Vanje Radauša  nastupiti Klapa Zrinski.

Trg Slobode već je i tradicionalno posvećen dječjem sadržaju, a ovog puta naši će najmlađi uživati u projekciji sinkroniziranog obiteljskog filma „Škola čarobnih životinja“. Omiljena šetnica Promenada bit će ispunjena ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača, ali i štandovima s ponudom vinara „s osječkom adresom“, a program će obogatiti i slikarski kutak organiziran u suradnji sa Studio Respect boutique prigode.

PROGRAM:

  • Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 h

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika, vinska ponuda, slikarski kutak

Osječka ljetna noć obogatiti će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača, vinskim kućicama i štandovima te prigodnim lounge prostorom te slikarskim kutkom od 19:30. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvucima DJ-a.

  • Trg Slobode, 19:30h

Filmska večer uz sinkronizirani obiteljski film „Škola čarobnih životinja“

Poznata lokacija za dječje radosti, Trg Slobode, ovog će puta biti mjesto projekcije novog obiteljskog filma „Škola čarobnih životinja“.

  • Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:00h

Pjevačko društvo Zrinski

Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka koje će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

  • Trg  Ante Starčevića, 21:00h

Koncert Kit Karson, pivska ponuda

Poznati osječki bend Kit Karton već godinama pali i žari glazbenom scenom te svojim nastupima redovito bogati popularne osječke manifestacije. Ovog ljeta oživit će glavni osječki trg zvucima poznatih hitova domaće i strane glazbene scene, a sve će upotpuniti ponuda piva i koktela.


Zadnji  vikend lipnja u znaku Osječke ljetne noći

Visoke temperature već su najavile kalendarski početak ljeta, a brojne manifestacije u lipnju dodatno su potakle ljetnu pozitivnu atmosferu grada na Dravi. Ljeto u Osijeku i službeno može započeti jer nam nadolazi omiljena lokalna manifestacija Osječka ljetna noć čiji je prvi datum održavanja subota 25. lipnja 2022.

Osječke ljetne noći u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka večernjim plesom, glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste. Kreativni program ove dugovječne manifestacije svaki puta ponudi nešto novo; od dječjih kazališnih predstava, sportskih natjecanja, plesnih i kulturnih nastupa te sličnih zabavnih aktivnosti.

PROGRAM:

  • Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 do 23:00 sata

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika uz večer vinyla

Osječka ljetna noć obogatiti će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača koji će predstaviti svoje domaće ili unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvukovima starih gramofonskih ploča.

 

  • Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:30 sati

Pjevačko društvo Zrinski, Vesela grupa

Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka koje će svojim glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

 

  • Trg dr. Ante Starčevića, 17:00 do 22:00 sata

Sportsko natjecanje Hrvatski PRO 3 na 3 TOUR otvoreno prvenstvo hrvatske u 3x3 košarci

Košarka 3x3 novi je olimpijski sport koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre. Tijekom dva dana održavanja 24. i 25. lipnja  na Trgu A. Starčevića osim službenog dijela natjecanja bit će ponuđeni i  dodatni sadržaji u vidu  Kids zone, Gaming zone te Urbane zone.

 

  • Trg Slobode, od 20:00 sati

Dječja predstava Zeko, Zriko i Janje

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku priredilo je za naše najmlađe sugrađane iznimno popularnu dječju predstavu Zeko, Zriko i Janje. Ova kultna predstava o plahom Janjetu, uplašenom Zeki i besposlenom Zriki već godinama živi u srcima mnogih Osječana, dok danas  u novom i obnovljenom izdanju oduševljava i nove generacije.

 

  • Sakuntala park, od 19:00 sati

Izložba – Parkovi Osijeka, nekada i sada

Na romantičnoj pozornici secesijskog Sakuntala parka razgledajte izložbu posvećenu najvećem blagu grada – osječkim parkovima. Da je grad na Dravi zelen u duši znaju već i ptice na grani, a izložba posvećena zelenim oazama grada predstaviti će i njihov izlog kroz prošlost.

Zadnji vikend u lipnju obogaćen je i drugim zabavnim i kreativnim manifestacijama poput inovativnog ReArta koji se održava od 24. do 26. lipnja na livadi Tvrđe te tradicionalnih i  prepoznatljivih Moto susreta koji se također održavaju od 24. do 26. lipnja na lijevoj obali rijeke Drave. U nadolazećem vikendu pronađite nešto za sebe i nastavite dugogodišnju tradiciju druženja, zabave u uživanja u toplim ljetnim večerima.  

__________________________________________________________________________________________________________

Osječka ljetna noć dugogodišnja je zabavna manifestacija koja u ljetnim mjesecima oživljava atmosferu na ulicama i trgovima Osijeka.

Gastronomija, glazba, performansi, autohtoni proizvodi, druženje – sve to doživjet ćete nađete li se u gradu na Dravi u vrijeme OLJN-a. Spoj opuštene zabave i toplog zraka ljetne noći privlači brojne posjetitelje da se prošeću osječkim korzom, romantičnom promenadom uz Dravu i brojnim drugim površinama, prolazima i šetnicama središta grada.

Aktivnosti i sadržaj naći će se za sve uzraste, a zabava redovito potraje do kasnih noćnih sati!