Urban Fest Osijek

 

URBAN FEST OSIJEK 2021 / Dvorište Stare pekare

Proboj dobre energije!

Finale ovog, kao i zadnja 2 ljeta, posvećeno je još jednom izdanju Urban fest Osijek koji će se 17. i 18. rujna 2021. godine održati u prostoru Stare pekare u Tvrđi. Ispratite ljeto, dočekajte jesen, isplešite svaki pokret koji vam padne napamet i proslavite sve ono dobro što vam / nam je na dohvat ruke, a često zaboravljamo na to. Skupimo se i tijekom dva dana izvucimo iz sebe dobar osjećaj, dobar osmijeh, dobru vezu, dobre želje i dodajmo se time uz ritam bendova i DJ-a koji će tom dodavanju biti najbolji mogući dirigenti.

Program:

U petak 17. rujna festival otvara mlada osječka grupa Vanja i Nešvil funk nakon kojih na pozornicu stiže još jedan mladi osječki raper, Manda koji će napraviti dobrodošlicu traperima iz KUKU$ Klana. Nakon zagrebačkih trapera publiku će dodatno zagrijati megazgodni Kandžija i Gole žene, a prvi dan na glavnoj pozornici festivala zaključit će legende urbane kulture i scene Balkana, gospoda Ajs Nigrutin i Timbe.

Subota, 18. rujna nastavlja se s istim osjećajem u grudima i na drugim mjestima, ali u ponešto drugačijem ritmu. Pljeskom se dočekuju osječke punk – grungeri Igla i Ziherice, uživat će se u nevjerojatnom izričaju Aklee Neon, pravit će se šutka uz Gužvu u 16-ercu i prepuštat će se Pips, chips i videoclipsu da nas nose svojim bezvremenskim hitovima. Priču će se zaključiti uz Repetitor koji diže na razinu od koje nema spavanja.

Za spavanje neće biti ni vremena jer će se paraleno odvijati i elektronski stage u prostoru nekadašnjeg kluba Epic. U petak 17. rujna očekuje nas od 23 sata DnB-Trap Takeover. Nastupaju poznata i jaka imena drum&bass scene u Hrvatskoj – Kula, Logics, Leeks i Trapverse. Svake godine elektronski stage pokazuje koliko je elektronska scena jaka u našem gradu. U subotu, 18.rujna, drugog dana festivala, elektronski stage već tradicionalno preuzima TRAUM. Svjetska imena, a ujedno i naša iz Osijeka, Insolate i Volster imat će još jedan odličan nastup, a pratit će ih Kolek3k i Phrasal. Odlična postava koja će zaključiti još jedan Urban Fest Osijek.

Ulaznice za Urban fest Osijek mogu se kupiti putem sustava Entrio online te u Dancing bear poslovnici u pothodniku u Osijeku. Festivalska ulaznica iznosi 80 kuna u pretprodaji, dok ju na ulazu nećete moći kupiti. Dnevna ulaznica u pretprodaji iznosi 60 kuna, a na ulazu 80 kuna.

VAŽNO: Sukladno aktualnim mjerama epidemiološke zaštite i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske svi posjetitelji koncerta prilikom ulaza u koncertni prostor moraju prikazati EU digitalnu COVID potvrdu. Osim potvrde, važeći će biti i negativan test ne stariji od 48 sati kojeg će biti moguće odraditi i na licu mjesta. Testiranje na ulazu festivala bit će moguće napraviti od 18 sati, a cijena testiranja iznosit će 60 kn. Važna napomena je da je testiranje moguće samo uz kupljenu ulaznicu za Urban Fest Osijek.

Program po danima:

17. rujna od 20.00 sati

20:00 Vanja i Nešvil funk

21:00 Manda

22:00 Kuku$

23:15 Kandžija i Gole žene

00:45 Ajs Nigrutin i Timbe

18. rujna od 20.00 sati

20:00 Igla i Ziherice

21:00 Aklea Neon

22:00 Gužva u 16-ercu

23:15 Pips, chips i videoclips

00:45 Repetitor

Photo by: Kreativna agencija Adverta

Glazbeni festival koji najbolje ocrtava onu stranu grada koja često nije u prvom planu je Urban fest Osijek. On ocrtava jaku alternativnu, hip hop, punk i elektronsku scenu koja možda i nije prva asocijacija na Osijek ili Slavoniju.

Gotovo dva desetljeća, UFO je mjesto susreta, razmijene iskustava i uživanja u urbanoj, alternativnoj, progresivnoj i ne toliko mainstream glazbi kakvu je Osijek kroz povijest uvijek vjerno reproducirao. Uz obavezne nastupe craft/demo bendova, na festivalu nastupaju i poznatiji, veći bendovi koji često posluže kao inspiracija i dobro mentorstvo onima koje slava tek očekuje.

Posljednjih nekoliko godina Urban fest Osijek vratio je Osijek na festivalsku kartu regije i uz domaće goste, svake godine sve je više stranih koji osim uživanja u glazbi, uživaju i u posebnom ambijentu i energiji koju ovaj grad nudi.

Više saznajte na Facebook stranici organizatora UFO - Urban Fest Osijek.