Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek

Photo by: Marko Banić

Svjetski Kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek najjednostavnije se može opisati kao spoj vrhunskog sporta i odlične zabave jer to uistinu i jest!

Ovim događajem Osijek svake godine, već čitavo desetljeće, ugosti desetke najboljih gimnastičara i gimnastičarki Europe i svijeta, a mnogobrojni sportski obožavatelji prate njihov put u borbi za osvajanje medalja na još jednoj etapi FIG Svjetskog gimnastičarskog kupa.

Nakon što su se 2021. godine u Osijeku ponajbolji gimnastičari i gimnastičarke natjecali bez nazočnosti publike, a sve zbog pandemije virusa COVID - 19, 2022. godine s nestrpljenjem očekujemo još jedno izdanje ovog velikog sportskog eventa – ovaj put uz prisustvo publike i ponajboljih gimnastičara Europe i svijeta!

Od 9. do 12. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt, vrhunski natjecatelji ponovno će se boriti za odličja na osječkom DOBRO World Cupu, koji je ujedno većini natjecatelja među zadnjim natjecanjima prvog dijela sezone. Uz mnogobrojne zvijezde europske i svjetske gimnastičke scene, nadmetat će se i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičare poput naših olimpijaca Tina Srbića, Filipa Udea, Ane Đerek, Tijane Korent, ali i osječkih aduta Robert Seligman i Aurel Benović.

Najava natjecanja će biti popraćena ponovnom organizacijom već poznate Najduža špaga na svijetu i to u subotu, 28. svibnja, a odvijat će se u čak sedam gradova diljem Hrvatske, a to su Osijek, Zagreb, Čakovec, Split, Zadar, Rijeka i Dubrovnik.

 

Nadmetanje ponajboljih svjetskih gimnastičarki i gimnastičara u Gradskom vrtu ove godine moći će se pratiti i uživo te će brojni gledatelji 11. i 12. lipnja napuniti tribine osječke dvorane. I ove godine finalna natjecanja moći će se pratiti i putem programa Hrvatske televizije, a posredno će slika iz Osijeka otići u milijune kućanstava diljem svijeta.

Organizatori natjecanja, Hrvatski gimnastički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek – Žito, uoči 13. izdanja DOBRO World Cupa veliku potporu ima Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o., Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Osijeka te Turističke zajednice Osječko – baranjske županije.

Budite spremni za ovaj gimnastički spektakl i sazjante više na službenoj stranici: osijekgym.com i Facebook stranici DOBRO World Cup Osijek

2022.

Vrijeme održavanja: 09.-12.06.2022.

Mjesto održavanja: NŠD Gradski vrt Osijek