Koncerti klasične i tradicijske glazbe

Ovdje doznajte koji će se koncerti klasične te tradicijske glazbe prirediti u gradu. Mjesta događanja su kazališta, crkve, muzeji te mnoge druge javne institucije kao i prostori na otvorenom.

Klikom na naziv koncerta doznate više o programu. 

 

KONCERTI KLASIČNE GLAZBE U HRVATSKOM NARODNOM KAZALIŠTU

01.01.-31.12., tijekom cijele godine u HNK u Osijeku priređuju se koncerti klasične i filmske glazbe prema rasporedu koji možete pogledati na web stranici kazališta.

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA: OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

01.01.-31.12., tijekom cijele godine, svake srijede u 19:30 sati. Lokacije i detalje o događanju te moguće promjene termina koncerata doznajte klikom na naslov, a ovdje pogledajte cjelokupni program tijekom tekuće sezone. Najčešće lokacije koncerata srijedom su Arheološki muzej u zgradu Glavne straže te Glazbena škola Franje Kuhača, obje u starom gradu Tvrđi.

 

SVOM GRADU S LJUBAVLJU - MAKEDONSKO KULTURNO DRUŠTVO BRAĆA MILADINOVCI

27.09., manifestacija "Svom gradu s ljubavlju" vezana je za rođendan naše Gradske četvrti Tvrđa. Održavati će se u prostorijama Društva - Osijek, Kneza Trpimira 1 c u vremenu od 14 do 17 sati. Društvo će se predstaviti tradicijskom glazbom, hranom, uradcima naše etno sekcije, likovno-kreativne sekcije. Vrata Društva su otvorena svim građanima grada Osijeka i naravno, šire, ako su u našem gradu. MKD Braća Miladinovci Osijek, Ulica Kneza Trpimira 1c, 31 000 Osijek, Tel/fax: + 385 31 208 903.

 

FIPO - FESTIVAL IZVIĐAČKIH PJESAMA

13.11.-01.12., u organiziaciji izviđačkog kluba Javor iz Osijeka

 

LIPANJSKA OPERNA NOĆ HNK U OSIJEKU (2020.)

06./2020., sredinom lipnja, u večernjim satima, dvorište Hrvatskog narodnog kazališta

 

OSJEČKO LJETO KULTURE 2020.

06./2020., krajem lipnja, uobičajeno oko 29. lipnja - blagdana nebeskih zaštitnika grada Osijeka, Sv. Petra i Pavla i u prvoj polovini srpnja u staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na „Oljk-u“. U manifestaciji, čiji je organizator Grad Osijek, planirano je 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će biti izvedeni na 22 lokacije. Više informacija i program: Osječko Ljeto Kulture, www.ljetokulture.osijek.hr