Grad na Dravi

Photo by: TZ grada Osijeka

Grad na Dravi svoje posjetitelje u svako godišnje doba očekuje široko raširenih ruku i poziva da se u njemu odmore, zaborave na svakodnevne probleme i otkriju sve čari koje im nudi.

Okružen bogatim plodnim poljima, Osijek je grad koji cijeni prirodne i lokalne proizvode poput dobrog vina i piva te ukusne domaće hrane. Iako je najveći grad i urbano središte cijele Slavonije, on će vas šarmirati ljepotom svoje prirode u jednom od mnogih parkova, ali i riječnom šetnicom, promenadom, koja je jedinstvena zbog svoje dužine i ljepote.

Grad i njegovi stanovnici već su navikli na spajanje modernog i povijesnog, a hodajući njegovim ulicama vidjet ćete pregršt arhitektonski i vizualno impresivnih povijesnih zgrada koje stoje bok uz bok s modernijim stambenim postignućima. Provedite prekrasan dan u staroj baroknoj utvrdi Tvrđi u kojoj ćete se osjećati kao da ste ušetali u razdoblje iz povijesti, ali sa svim prednostima i blagodatima današnjice. Otkrijte brojne tajne i legende koje pričaju kamenite ulice i ostaci zidina uz posjet jednom od nekoliko muzeja koji odgovorno i ponosno čuvaju gradsku baštinu.

Saznajte što je to inspiriralo književnike, slikare, glazbenike i ostale umjetnike da ovjekovječe Osijek i njegovu okolicu u svojim djelima i dopustite da ukrade i komadić vašeg srca.