U Osijeku prvu adventsku svijeću zapalile medicinske sestre

 

Simbol prve adventske svijeće su nada i iščekivanje. U iščekivanju boljih vremena i s dubokom nadom, jučer 29. studenoga ispred osječke Župne crkve Sv. Petra i Pavla Apostola (konkatedrale) u Osijeku zapaljena je prva adventska svijeća. 

Paljenje prve adventske svijeće kratkom molitvom i blagoslovom započeo je župnik Adam Bernatović, nakon čega su prvu adventsku svijeću upalile hrabre i vrijedne medicinske sestre, koje i inače, ali u ovoj godini posebno, simboliziraju upravo nadu i iščekivanje. Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna medicinska sestra u Domu zdravlja Osječko-baranjske županije Dragica Pavlović, te magistra sestrinstva, IBCLC Zorica Kovač, upalile su prvu svijeću u ime svih medicinskih sestara i tehničara koji svakodnevno izlažu svoje zdravlje zarad našeg zdravlja, te ovom prilikom zamolile građane da se što više pridržavaju epidemioloških mjera jer jedino zajedno možemo pobijediti ovu bolest.

Obzirom na okolnosti u kojima se trenutno nalazimo, ovogodišnji Advent u Osijeku dosta će se razlikovati od prijašnjih. Ipak, on će se održati, a kako građani mogu sudjelovati u Osječkom adventiranju objasnila je direktorica TZ Grada Osijeka, Tajana Rogulja: „Ove godine, svjesni situacije u kakvoj se nalazimo, nažalost Adventa kakvom smo se nadali, na kakav smo navikli – ne možemo imati… Ali od Adventa nismo odustali. Pretvaramo ga u Osječko adventiranje! Što znači da ćemo Osječanima ponuditi šetnju kroz grad, oplemenit ćemo preko 10 mikro lokacija dodatnom rasvjetom i blagdanskim ugođajem. Osim toga, snažnom kampanjom „Zajedno Za Jedno“ pokušat ćemo potaknuti sve građane na sudjelovanje u Adventu kroz različite poruke i poklone. Zajedno za ljubav, zdravlje, a prije svega zajedno za svoje obitelji i naš grad.“

Neka svjetlost i toplina zajedništva svijetle u nama i u ovo vrijeme kada smo razdvojeni.