Noć kazališta 2020.

 

I ove godine u Osijeku se obilježava Europska noć kazališta - uz sve propisane epidemiološke mjere.
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i Kulturni centar Osijek pripremili su programe, detalje Vam donosimo u nastavku teksta.

Kulturni centar Osijek po prvi puta od svog osnutka aktivno se uključio u proslavu Noći kazališta koja se ove godine odvija u subotu 21. studenog. U sklopu toga pripremili smo raznovrsni sadržaj tijekom cijeloga dana. U suradnji s Teatar to go donosimo radionicu, razgovore te performans, a uz navedeno očekuje vas i koncert.

10:00 - 14:00
“KLAP KLAP uživo” – Mala dvorana (prizemlje)

KLAP KLAP je projekt Teatra to go usmjeren na razvoj kazališne publike. Događaj se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Od 10 sati radionica kazališne kritike s Anđelom Vidović (prijave završene).

19:00 – 20:00h
Predstavljanje rezultata ankete “Učinak covid-19 na kazališnu publiku” - Studio 1 (1. kat)/ do 20 osoba

KLAP KLAP predstavit će zanimljive učinke nažalost još uvijek aktualne situacije na kazališnu publiku!

19:30 h
– “Klavirske minijature” – koncert Mije Elezović i Nere Stipčević (Foyer - prizemlje)/ ograničen broj mjesta do 50

U večernjim satima očekuje nas zanimljiv spoj klavira i poezije, a dojam će pojačati  postavljeni veliki ekrani koji će cjelokupnoj izvedbi dodati multimedijalni opis kroz razne vizualizacije točnije grafike.

22:00h
– “Krležina Saloma” – autorski projekt Maje Đurinović i Selme Mehić (Mala dvorana - prizemlje) ograničen broja mjesta/ do 30
23:00h – moderirani razgovor publike s glumicom Selmom Mehić (Mala dvorana - prizemlje)/ ograničen broj mjesta do 30

EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA 2020.
SVEČANA OBNOVA LEGENDARNE PREDSTAVE ZEKO, ZRIKO I JANJE

I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta i to svečanom obnovom legendarne predstave Branka Mihaljevića „Zeko, Zriko i Janje“ u subotu, 21. studenoga 2020. s početkom u 18 sati!  Našoj najdugovječnijoj i najizvođenijoj predstavi u režiji Ivana Baloga, a koju su za ovu prigodu obnovili Aleksandra Colnarić i Ivica Lučić, darujemo nov život na sceni potpuno novom scenografijom koju je osmislila mlada Tončica Knez. U predstavi, kojoj se iz godine u godinu vesele i mali i veliki već generacijama, igraju Ivica Lučić, Inga Malidža, Lidija Helajz, Areta Ćurkokvić, Aleksandra Colnarić i Tihomir Grljušić/Srđan Kovačević. Pohlepni Vuk ukrao je iz stada Janje, dovukao ga u šumu i svezao za stablo. Neće ga još pojesti jer je premršavo. Vuk legne i zaspi, a iz grmlja izlazi Zeko. On priznaje Janjetu da nema ni trunke hrabrosti, ali će sve poduzeti da spasi Janje. Odvezuje uže kojim je Janje zarobljeno i oboje u strahu bježe. Pridružuje im se besposleni Zriko te oni zajednički traže neko sklonište. Na nesreću, potraže ga upravo u kući Lije, Vukove saveznice. Ona ih prima vrlo ljubazno, prepušta im kuću te odlazi sa svojom djecom na drugo mjesto, svojoj rođakinji. To je, međutim prijevara, jer ona izvješćuje Vuka! Na sreću, troje je prijatelja našlo saveznika u lugaru Luki, koji se obračunava s Vukom, predajući ga svojim kudrovima. Troje prijatelja odlučuje ostati kod lugara Luke, jer se više ne žele rastajati…  Ulaznice za svečanu obnovu su besplatne, no zbog velikog zanimanja već su podijeljene. VAŽNO: Zbog velikog zanimanja molimo naše gledatelje da rezervirane ulaznice podignu najkasnije pola sata uoči izvedbi na blagajni kazališta.