Veseli vikend u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

 

S veseljem najavljujemo novi veseli vikend u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. U subotu, 7. studenoga u 18 sati možete pogledati predstavu Zdeneka Florijana u režiji Edija Majarona – Tobija! Priča je to o odrastanju i ljubavi. Mladi ljudi su rijetko zadovoljni svojim izgledom; boje se da će im se svi smijati, jer im se čini da su drukčiji. Dječaci vole djevojčice ali je to teško priznati, još teže reći. Zato zajedno igraju predstavu o jazavčaru Tobiji, koji je htio biti drukčiji. Pseća vila ga voli i spremna mu je pomoći da se promijeni, samo joj mora otkriti kakav želi biti. Tobija trči u zoološki vrt i pita za savjet različite životinje: slona, žirafu, tigra, nilskog konja, rodu, zeca… Kad pokušaju sastaviti novo biće po savjetu egocentričnih savjetnika – životinja koje je posjetio, Tobija shvati da mu je ipak najbolje ostati jazavčar Tobija, jer tako može kopati rupe i ulaziti u tunele, a pseća vila mu priznaje da ga najviše voli baš ovakvoga kakav jest. U predstavi igraju Ivana Vukićević i Gordan Marijanović, a  pokazat će vam kako je najbolje biti ono što jesi, a ne netko drugi!

Sutradan, u nedjeju, 8. studenoga u 10,30 na rasporedu je predstava Pale sam na svijetu! Prema svjetski poznatoj priči Jensa Sigsgaarda režirao ju je Ivan Kristijan Majić. Pozivamo vas da Paletu pravite društvo i pogledate jednu od onih priča koja stvara mostove između svijeta odraslih i svijeta djece. Mogućnosti koje pruža svijet oko nas, u očima djeteta prilika su za igru i istraživanje, a Pale, kao jedini dječak koji je uistinu i dobio priliku da ostvari sve svoje želje, uvodi i djecu i odrasle u jedan novi svijet – svijet neograničenih mogućnosti. Ostvariti sve snove, nešto je što bi i odrasli voljeli, ali kako odrastamo, učimo da je neke snove ljepše sanjati nego ostvariti. Priča o Paletu, priča je o dvije krajnosti u svakome čovjeku, o lutalici i istraživaču, željnom novih pustolovina i iskustava, a s druge strane o želji za sigurnošću i sigurnim okruženjem u svakome od nas. Dođite ove nedjelje i pogledajte ovu preslatku predstavu u kojoj su izvrsne uloge ostvarili nagrađivani glumci Areta Ćurković i Gordan Marijanović.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna u prodaji su na blagajni kazališta svakog radnog dana od 8 do 15 sati, te sat uoči izvedbe.. Možete ih i rezervirati na 501-485 i mejlom na marketing@djecje-kazaliste.hr.

Veselimo se što ćete nam doći!