HeadOnEast 2020.

 

U organizaciji Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, od 2. do 4. listopada održat će se HeadOnEast 2020.
Njihovu najavu Vam prenosimo u cijelosti:

 

HeadOnEast 2020.

Hedonisti, nema predaje - osim predaje užitku!

Nakon pozitivnog prošlogodišnjeg iskustva, vrijeme je da ponovimo događaj koji je bacio potpuno novo svijetlo na Slavoniju i Baranju i upisao istok Hrvatske na kartu svih pravih hedonista. Trodnevni događaj HeadOnEast prošle je godine polučio izniman uspjeh te će realizirati i ove godine, pod palicom Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, od 2. do 4. listopada, na  području osječke Tvrđe.

Tko bude želio HVATATI SNOVE, moći će to napraviti u ZEMLJI BEZ GRANICA, u dvorištu Prehrambeno tehnološkog fakulteta Osijek; iza Crkve Sv. Mihaela Arkanđela od petka do nedjelje. U tom bogatom dvorištu bit će radionice za velike i male, umjetnički performansi, glazbeni program te svjetlosne instalacije. Program realizira Udruga Breza u suradnji s Kulturnim centrom Osijek. Teško je nekoga izdvojiti, možda valja naglasiti kako nam dolaze pravi glazbeni partneri Zemlje bez granica, Jelena Radan i Goran Bošković te Meritas. Da je najbolje vino u gradu VINO.GRADU moći ćete probati u dvorištu Edukativnog i informativnog turističkog centra mladih Stara pekara. Provjereni užitak leži u činjenici kako je navedeno samo novo ruho provjerenog tradicionalnog sadržaja Večeri vina i umjetnosti. Planirano je predstavljanje vina Slavonije i Baranje, glazbeni program, vinske i gourmet radionice. Vinski potprogram sufinanciran je projektom Wine Tour Across Borders, prekogranična suradnja Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Uz Vino.grad u dvorištu Stare pekara, predstavit će se županijska craft scena u novom BEERCUZ konceptu. Uz Dj program posebnu pažnju zaslužuje  Zdenka Kovačiček & Green house blues band. FOOD BAZZAR u donjem dijelu Trga Vatroslava Lisinskog omogućit će kušanje, ali i kupovinu namirnica i prerađevina najboljih regionalnih proizvođača mesnih proizvoda, sireva, meda, likera, rakije, vina, pekmeza, umaka i ulje od strane OPG-ova i ponuđača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (na štandovima). Hedonisti ne smiju ostati gladni! Ulica Matije Petra Katančića postaje ulica hrane ili STREETFOOD. Za dašak povijesnog Osijeka pobrinut će se Tarda Festival i Udruga Đola te vodič Stanislav Subotić. A ako se želite osjećati kao kod kuće i sjesti u svoju sofu, uz DJ Omera & DJ Flegmu, IN DA SOFA čekat će vas na travnatoj površini ispred NK Elektra.

Konceptualni program HeadOnEast ove godine podijeljen u više potprograma koji se održavaju u fizički zasebnim prostorima, dvorištima i ulicama zaštićenim ogradama te uz poštivanje mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere, manifestacija će imati minimalno dva službena ulaza gdje će se osigurati dezinfekcijska sredstva, mjeriti temperatura i popisivati posjetitelji, pa će za veliku dozu uživanja ove godine biti potrebna i mala doza strpljenja.

Sve je jasno! Hedonisti, nema predaje - osim predaje užitku. I ove godine svi putevi vode u Slavoniju i Baranju! Informacije o događaju i programu detaljno možete pratiti na visitslavoniabaranja.com, Facebook stranici Visit Slavonija Baranja i eventu HeadOnEast i Instagram profilu visit.slavonija.baranja.