URBAN FEST OSIJEK 2020.

 

URBAN FEST OSIJEK 2020.
18. - 19. rujna 2020.
lijeva obala Drave – Katakombe

2020. MOŽE IMATI I DOBAR RITAM
Urban Fest Osijek i ove godine garantira novu dozu plesne energije

Urban Fest Osijek vraća se na lijevu obalu Drave, kod dobro nam poznatih Katakombi, i spreman je 18. i 19. rujna zabaviti publiku više nego ikada prije.

Nakon što nam ljetna sezona polagano zatvara svoja vrata, sada već po nekakvoj tradiciji, Urban Fest Osijek i ove godine donosi novu dozu plesne energije unatoč teškim vremenima prouzrokovanim Koronakrizom. Ove smo se godine odlučili za lokalnu priču, jer kako svako vrijeme nosi svoje izazove, tako je i ovo bilo izazovno za nas te smo se za ovu godinu odlučili izabrati gotovo pa najbolje što Osijek nudi i cijeli festival organizirali na promociji lokalne scene.

Prvi dan festivala (petak 18.rujna) namijenjen je lokalnim demo bendovima u cilju promoviranja underground scene u Osijeku koja je uvijek bila jaka, a Urban Fest Osijek svoju priču je i započeo upravo iz tog razloga da pruža priliku demo bendovima na velikoj sceni uz poznata domaća i inozemna glazbena imena. Ove je godine situacija nešto drugačija iz dobro poznatih razloga, ali zato će u petak s početkom u 18 sati festival otvoriti osječki demo bendovi Rovovsko stopalo, Lethe, Layka, Izumiranje vrste uživo i Echoes.

Subota je rezervirana za dvije paralelne pozornice. Koncertna pozornica namijenjena je za jake domaće hip-hop, trap-pop snage. XVII kolektiv, Tin Arbutina, Neispavani, Manda, zatim već široj sceni poznata Retfatlanta te Krankšvesteri koje ne treba posebno predstavljati, jer je riječ o već na regionalnoj razini jakom glazbenom imenu. Paralelno će se odvijati i svirka na TRAUM pozornici koja će ugostiti esenciju osječkog clubbinga, moćnu Insolate i Volstera te Marka Felingera i kole3k uz nositelja buduće scene Phrasala.

Koncertni programi će oba dana započeti u 18 sati i trajat će do ponoći. Važno je napomenuti kako ćemo se pridržavati svih propisanih mjera, prostori na kojem će biti postavljeni stageovi su dovoljno prostrani da svaki može potpuno sigurno primiti do 1000 ljudi. Uz sve druge propisane mjere, evidenciju prisutnih i mjerenje temperature, obaveznu dezinfekciju i držanje udaljenosti smatramo da će svi posjetitelji moći bezbrižno uživati u glazbi, trenutku i nadamo se odličnom vremenu.

Ulaznice za Urban Fest Osijek
Prvi dan festivala je za sve posjetitelje BESPLATAN, dok je cijena ulaznica u pretprodaji za drugi dan festivala 60 kn, a na ulazu je 80 kn. Napominjemo kako će svaka pozornica ima svoj ulaz koji se naplaćuje. Ulaznice se u pretprodaju mogu kupiti u Barcelona pubu (Vukovarska 4a, Osijek) te u sustavu Entrio - Entrio - Urban Fest Osijek 2020.  

Sve obavijesti i novosti o festivalu možete pratiti i putem društvenih mreža: Facebook stranica Urban Fest Osijek te na službenom facebook događaju Urban Fest Osijek 2020. - Lijeva obala Drave – Katakombe.