Kazališne predstave

Tijekom cijele godine ovdje doznajte koje kazalište predstave možete pogledati u Osijeku. Kazališne predstave održavaju se u Hrvatskom Narodnom Kazalištu, ali i na drugim lokacijama poput Kina Urania, Kina Europa, u javnim institucijama, trgovačkim centrima, na gradskim trgovima…

Klikom na mjesto događanja doznajte više o programu.

 

OBAVIJEST: ZBOG PANDEMIJE BOLESTI COVID19 (CORONAVIRUS DISEASE 2019) PREMA SLUŽBENOJ ODLUCI GRADA OSIJEKA OD 13. OŽUJKA 2020., OTKAZUJU SE ILI ZA DRUGI TERMIN ODGAĐAJU SVA JAVNA DOGAĐANJA PLANIRANA U OŽUJKU I TRAVNJU 2020.

 

KAZALIŠNI MARATON 2020.

06.-08.03., kazališni je maraton kulturna manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, osmišljena s ciljem obogaćivanja kulturnog života grada. Riječ je o manifestaciji u kojoj će se tijekom triju dana i noći igrati predstave osječkih i gostujućih kazališta te kazališnih skupina iz zemlje i inozemstva. Ove nas godine očekuje 15 programa na 3 lokacije: Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i Barutana. Informacije i program: Kazališni maraton; Program.

 

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE

01.01.-31.12., sve kazališne predstave HNK u Osijeku prema rasporedu pregledajte ovdje. Pregledajte i repertoar za kazališnu sezonu 2019.-2020.

OŽUJAK U HNK

 

KINO URANIA - KAZALIŠNI I STAND UP COMEDY PROGRAM

01.01.-31.12., sve kazališne predstave u Kinu Urania prema rasporedu pregledajte ovdje.

08.03., THE MEN SHOW, povodom 8. marta dovodimo vam The Men Show - stand up predstavu Studija Smijeha koja je odgovorna za bezbroj upala trbušnih mišića. Četvorica mladića, jedan samac, jedan zaručen, jedan svježe oženjen i jedan oženjen sa djetetom, njih četvorica jedva čekaju ovu priliku da i oni napokon dođu do riječi. Oni su Tin Sedlar, Marko Dejanović, Tihomir Paravina i Goran Vinčić, a pričat će o ženama i životu sa ženama, seksu i manjku seksa te svima ostalim "čarima" muško ženskog suživota. Savršena je ovo predstava za muškarce koji žele čuti ono što misle, a bed im je reći i za žene koje zanima kako radi muški mozak.

19.03., KAKVA TI JE ŽENA, TAKAV TI JE ŽIVOT, u 20 sati. Hit komedija.

31.03., ŽELJKO PERVAN: IZLAZAK IZ ORMARA, u 20 sati. Stand up program.

09.04., POMAHNITALI, u 20 sati. Ova predstava - komedija je prvobitno posvećena vremenu u kojemu se nalazimo gdje smo postali žrtve društvenih mreža, selfija i virtualnih vrijednosti. U autorskom projektu glumaca Tatjane Kecman i Miloša Đorđevića pogledajte što se događa ljudima koji su postali opsjednuti formom, statusnim simbolima i brendovima.  Svaka scena završava sa živčanim slomom protogonista kojima bezazlene sitnice remete „savršenu“ formu, a dane okončavaju tako što umorni od borbe i cjelodnevnih svađa, nezadovoljni i ispaćeni, objavljuju utješni selfi na kojemu sve blista, sve je savršeno!

 

AKADEMIIJA ZA UMJETNOST I KULTURU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

01.01.-31.12., sve programe Akademije za umjetnost i kulturu prema rasporedu pregledajte ovdje.

 

OKOS - OTVORENO KAZALIŠTE OSIJEK

01.01.-31.12., sve kazališne predstave kazališta OKOS prema rasporedu pregledajte ovdje.

 

SCENA OSJEČKIH STUDENATA - SOS

01.01.-31.12., sve kazališne predstave prema rasporedu pregledajte ovdje. Više informacija: Odjel za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ili Scena osječkih studenata.

 

TEATAR TO GO

01.01.-31.12., sve kazališne predstave Teatra To Go prema rasporedu pregledajte ovdje.

 

DAME BIRAJU - HIT KOMEDIJA U DVORANI ZRINJEVAC

19.04., u 20 sati, dvorana Zrinjevac, Osijek. Najveća kazališna senzacija na ovim prostorima nakon 5 godina postojanja, više od 240 izvedbi i 100.000 posjetitelja ovog proljeća peti put će nastupiti u dvorani Zrinjevac u Osijeku, za koji ih veže ljubav sa najtoplijom publikom. Zbog ogromnog broja poruka i mailova koje smo dobili od obožavateljica iz Osijeka naše proljeće započeti će baš u Osijeku. Radujemo se ponovnom druženju. Produkcija i info: Hit Komedija.

 

OSJEČKO LJETO KULTURE 2020.

6./2020., krajem lipnja, uobičajeno oko 29. lipnja - blagdana nebeskih zaštitnika grada Osijeka, Sv. Petra i Pavla i u prvoj polovini srpnja u staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na „Oljk-u“. U manifestaciji, čiji je organizator Grad Osijek, planirano je 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će biti izvedeni na 22 lokacije. Više informacija i program: Osječko Ljeto Kulture, www.ljetokulture.osijek.hr