Kultura u novoj rupi

 

Predstavljamo Vam glazbeni program za naredna dva tjedna u sklopu projekta "Nova Rupa":

Prvi koncert u sklopu novog glazbenog ciklusa "Nova Rupa" očekuje nas u četvrtak (20. kolovoza) grupe Rovovsko stopalo i to od 21 sat na platou između Kulturnog centra Osijek i Eurodoma.
Ovaj autorski osječki rock-blues bend u svojim nastupima donosi eksplozivne i neopsihodelične gitarske dionice i snažan ritam popraćen bogatim i životopisnim riječima pjesama. Snimili su dva singla "Black hole" i "Put mračnog sjaja". Članovi sastava su dobro poznati ljubiteljima ove vrste glazbe u Osijeku, tako je na bubnjevima Anđelko Balaban, na gitari i pratećem vokalu Josip Tomašević, bas gitaru u svoje ruke je uzeo Ivan Đunđa, a glavni vokal je Mario Papić.

Dva dana poslije, u subotu 22. kolovoza, na pozornicu ispred KC Osijek stupa zanimljiv jazz band - Gungula od 21 sat. Riječ je o energičnoj i živopisnoj mnogočlanoj "posadi" na čijoj su kontrolnoj ploči zvuci swinga, gypsyja ili kako oni to vole reći sve što je zvučno brazilsko. Dolaze iz Zagreba, a uskoro će proslaviti tri godine postojanja, dok je postava promjenjiva ovisno o vrsti svirke.
Sastoji se od nekoliko djevojaka koje jazz glazbu vole više od uobičajene buke svakodnevnog života i koje su spremne žrtvovati svoje vrijeme i tišinu kako bi svirale istu. Posjetitelji će moći uživati u kontrabasu kojega svira Matilda Fatur, na saksofonu je Sonja Domitrović, Duga Bavoljak svira trubu, a Laura Tandarić je na udaraljkama.

Drugi tjedan "Nove rupe" donosi malo dobrog starog jazza, američkog bluesa, ali i neizostavnog countryja. Tako 27. kolovoza nastupa osječki sastav No Jazz Band predvođen Milom Bauković i Davorom Dedićem na klavijaturama. Tu je još Dario Hlebm Vedran Zec i Damir Galeković Taban.

U subotu 29. kolovoza kolovoz zaokružujemo s daškom američke ostavštine.
Red House Americana band sastavljen od iskusnih muzičara koji su već dugo na razne načine prisutni na sceni. Glavni fokus ovog sastava je američka tradicija prije svega Blues, Country i Rock'n Roll. Stoga možemo očekivati hitove Johnnyja Casha, Eddieja Cohrana, Chucka Berryja, Erica Claptona, Ryja Coodera, Toma Waitsa, Johna Hiatta i drugih majstora ove glazbe. Band svira vrlo energično istovremeno zadovoljavajući dva najvažnija segmenta, a to su dobra zabava i kvalitetna muzika za sladokusce.
Članovi banda su Goran Ilić-Goc glas, el. gitara (nastupa i kao jazz gitarista i pjevač, kompozitor, voditelj Međunarodnog etno jazz festivala u Karlovcu već 14 godina). Robert Laić bas gitara studijski glazbenik, producent. Sudjelovao je godinama u brojnim studijskim sessionima (Songkillers, Dino Dvornik -Nadahnuće i sl).
Robert Jambrušić-Džebo je na bubnjevima. Svi muzičari svirali su u sastavu Songkillers, a neki kao recimo Laić i dvadesetak godina. Red House Americana band je sastav iskusnih i istinskih zaljubljenika u ovu glazbu i sigurno spada među najbolje bandove ovog tipa u Hrvatskoj. Svi koncerti počinju od 21:00 sat.

Koncerti će se održati uz pridržavanje epidemioloških okvira propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pri čemu će se posjetitelje pozvati na pridržavanje svih propisanih mjera. Tijekom koncerta bit će osigurana sjedeća mjesta kao i ona za visokim stolovima, a posjetitelji će u prostor koncerta moći ući nakon izmjerene tjelesne temperature, potpisane evidencije o prisustvu te obavezne dezinfekcije ruku.