Obavijest: Mjere pomoći Ministarstva turizma uslijed epidemije bolesti Covid19

 

Vlada Republike Hrvatske donijela je niz mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa i suzbijanja širenja bolesti Covid19.

Mjere se odnose na ukupno osam ministarstava, od kojih se velik dio mjera odnosi na očuvanje likvidnosti i radnih mjesta gospodarstvenika.

Svjesni činjenice da je turistički sektor značajno pogođen ovom epidemijom, te da će dio tereta pasti upravo na privatne iznajmljivače, Vlada je krenula donositi mjere koja će vjerojatno pomoći svim turističkim sudionicima da lakše prevladaju ovo zahtjevno razdoblje.

SVE MJERE VEZANE ZA TURIZAM U REPUBLICI HRVATSKOJ PREGLEDAJTE NA LINKU "VIJESTI" NA WEB STRANICI MINT RH: Informacije o koronavirusu vezane uz turistički sektor

U nastavku pregledajte pojedinačne mjere koje se odnose na turizam i ugostiteljstvo:

​​​​POREZNE INFORMACIJE VEZANE UZ IZVANREDNO STANJE IZAZVANO ŠIRENJEM VIRUSA COVID-19

Mjere plaćanja poreza za vrijeme trajanja posebnih okolnosti

​Poduzetnici, ako vam posebne okolnosti utječu na poslovanje s ciljem održavanja likvidnosti, gospodarske aktivnosti i zadržavanja zaposlenosti možete Poreznoj upravi podnijeti Zahtjev za odgodom plaćanja​ uslijed posebnih okolnosti (u daljnjem tekstu Zahtjev).

Zahtjev je moguće je podnijeti Poreznoj upravi prema uputama objavljenim na web stranici: https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/COVID_19_informacije.aspx

 

Izvor informacija na ovoj web stranici: Ministarstvo turizma Republike Hrvatske