Corona i ugostiteljstvo: Otvaraju se restorani i kafići! (2020.)

 

U ovome izvanrednom vremenu pandemije novog Corona virusa i bolesti Covid19, u kojemu je još uvijek na snazi poseban "novi način života", srećom dolazi do postupnog popuštanja najčvršćih mjera opreza i ograničenja kretanja ljudi.

Tako od ponedjeljka 11. svibnja 2020. ponovno rade ugostitelji što znači da napokon možemo prijatelje pozvati na pivo, najbolju prijateljicu na "trač partiju" u omiljenom kafiću, dragu osobu počastiti ručkom u restoranu ili pak svoju mamu, jer u nedjelju je Majčin Dan, počastiti kuglom sladoleda!

Ipak, i dalje čuvajte svoje i zdravlje vaših najbližih te se držite propisanih mjera ograničlenja okupljanja više od 5 osoba.

Nove preporuke Hrvatskog Zavoda za Javno Zdravstvo vezane za rad ugostiteljskih objekata pregledajte na ovome linku: https://mint.gov.hr/vijesti/hzjz-preporuke-za-rad-ugostiteljskih-objekata/21171

Koji restoran odabrati provjerite na linku popisa svih restorana u Osijeku, među kojima većina i u redovnim uvjetima rada vrši dostavu pripremljene, naručene hrane.

Osječki tanjur

Tijekom cijele godine osječki restorani, pivnice, kavane, slastičarnice i kušaonice pripremaju su bogat „Osječki tanjur“. "Pogledom u tanjur" doznat ćete koji osječki restorani pripremaju posebne akcije, prigodne menue i slična gastronomska događanja na vaše veliko zadovoljstvo. Često su u ponudi nedjeljni obiteljski ručkovi, dnevni menui ili posebni menui uz bladane poput Valentinova. Inače bismo rekli da to po bontonu nikako ne priliči, ali ovaj puta slobodno zavirite u Osječki tanjur!

Popis ugostitelja, OPG-a, prodavača namirnica i drugih serisa za dostavu hrane u Osijeku i okolici možete pronaći na internetskim stranicama:

Nakon dobre hrane valja nazdraviti uz vino ili pivo!

U Osijeku kojemu volimo tepati da je grad piva, okružen vinogorijima, donosimo vam i popis vinoteka, vinara, pivovara, pivnica i trgovina koje do ponovno primaju goste ili vrše dostavu omiljenog nam/vam pića!

Dobar tek, živjeli i udravlje!