Mali Div - nova, treća, craft pivovara iz Osijeka, grada piva!

 

Naše prvo pivo kojim smo se predstavili zove se Cincilator, a svrstava se u stil Golden Ale. Kao takav je privlačan iskusnim pivoljupcima, ali i široj publici koja se tek upoznaje sa craft pivarstvom. Aromu piva odlikuju blage citrusne note hmelja.

U okusu prevladava blaga gorčina i sladne note s Karakteristikama svježeg kruha te naranče i breskve koju donose četiri vrste hmelja. Uslijedio je session indian pale ale nazvan „Svjećica“, a u pripremi je i novo pivo koje će se zvati „Gefufna“, kaže Domagoj Ličanin, vlasnik pivovare.

Pivovaru Mali Div osnovali su 2018. godine u Osijeku kao jednu poduzetničku obiteljsku priču u kojoj kroz različite aspekte djelovanja sudjeluju svi članovi obitelji. Na otvaranje pivovare potakla ih je ljubav prema kuhanju piva, višegodišnje iskustvo u kućnom pivarstvu i osvajanje brojnih nagrada i medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima u kuhanju piva.

Naziv pivovare „Mali Div“ nadimak je za kultni automobil Renault 4 koji je dio obiteljskog nasljeđa vlasnika, a sama pivovara jedna je od tri craft odnosno ukupno četiri pivovare koje se nalaze u Osijeku, gradu s najduljom registriranom pivarskom tradicijom u Hrvatskoj koja seže u davnu 1664. godinu, o čemu više doznajte na linku: U Osijek na izvor prvog hrvatskog piva.

Piva pivovare Mali Div trenutno (veljača 2020.) možete popiti u pivnici Fabrique, caffe Baru Mali Princ, pivnici Beertija, kušaonici piva Gajba, caffe baru Marjan, Night Clubu Cadillac, caffe baru No.1, pubu Amsterdam, Roko caffeu, caffe baru Vaduz i Quart caffeu.

Osim u Osijeku, potražite ih i u Samoboru (Bor bar, Scout Club Irish Pub, Bus Stop caffe bar, Keef Bar) te u Zagrebu (Goblet Beer Store, Spicy Days, Beershop, To & to).

Pivo se može kupiti i u samoj pivovari na adresi Ulica Josipa Jurja Strossmayera 101, Osijek - Retfala, a u planu je otvaranje vlastite pivnice pod nazivom „Oberstadt“, prema nazivu kvarta Gornji grad u kojemu se pivovara i nalazi.

Kontakt