Silvestrovo: veseli sajam na glavnom trgu i doček Nove godine (do 31.12.)

 

Silvestrovo, utorak 31. prosinca 2019., bit će dan prepun zanimljviih događanja u našem "Gradu na Dravi".

Doček na trgu uz rock koncert! (31.12.)

Na Staru godinu, na glavnom gradskom trgu Trgu dr. Ante Starčevića, održat će se svečani doček Nove godine uz koncert jednog od najpopularnijih hrvatskih rock bendova, grupu Opća opasnost s početkom u 22:30.

Prije velikog koncerta, od 21 sat na trgu krećemo sa zabavom i zagijavanjem, a od 21:30 sve će okupljene zabavljati DJ Kameny. On će svojim glazbenim umijećem na "after partiju" veselu atmosferu održavati i nakon koncerta Opće opasnosti sve do 3 sata ujutro!

Za sve koji će u ponoć biti preumorni za zabavu na otvorenom, poput naše dječice, Grad Osijek i Kulturni centar i ove godine na glavnom trgu priređuju Dječji doček Nove godine uz DJ Max-a, od 11 do 13 sati.

Tradicionalno po otkucavanju ponoći s obližnje Katedrale, ulazak u 2020. godinu obilježit će veliki vatromet uz valcer "Na lijepom plavom Dunavu".

No, najveselijoj večeri u godini predstoji jednako tako radosno vrijeme - mogli bismo reći da je "5 do 20", ne sati već dana do ulaska u 2020., pa zato pogledajte što vas sve do utorka i Stare godine očekuje u centru Osijeka...

Božićno-novogodišnji sajam na glavnom trgu (27.-31.12.)

Iako je Advent u Osijeku kako i pristaje vremenu Došašća završio na Badnjak, na Trgu dr. A. Starčevića u Gornjem gradu se od 27. do 31. prosinca nastavlja prigodni božićno-novogodišnji sajam s obrtničkim proizvodima idealan za "last minute" kupnju poklona najmilijima. Sajam je kao i tijekom Adventa otvoren cijeli dan od 9 do 19 sati, a na veliku radost okupljenih sugrađana i gostiju, radit će i na Silvestarsku noć tijekom dočeka Nove godine!

U dijelu kućica te u središnjoj kupoli (grijana terasa) pronaći ćete bogatu ponudu pikantnih kobasica, posebnog dimljenog grilla, slanih i punjenih langošica, najboljeg kuhanog vina u gradu i omiljenog točenog nefiltriranog Osječkog piva.

Kupola odnosno veliki "iglu" otvoren je svakoga dana do Silvestrova od 10 do 22 sata, a od 17 do 20 sati u njoj vas očekuje zabava uz DJ-a pod nazivom "5 do 20". Ta velika grijana terasa uz vesele ritmove DJ-a vam može posebno dobro poslužiti i u večer dočeka Nove godine, kao mjesto zagrijavanja prije i poslije rock koncerta benda Opća opsanost.

Prilikom posjeta božićno-novogodišnjem sajmu nek vas ne iznenadi Djed Božićnjak. Naime, na sam Badnjak prilikom dostavljanja zadnjih poklona dječici diljem svijeta, Djedici se "pokvario" sob Rudolf. Poslao ga je na odmor u štalicu, a u Osijeku mu se toliko svidjelo da je odlučio Novu godinu dočekati s nama te sve okupljene provozati u svojim zamjenskim kolima, rikši, zanimljivom vozilu na tri kotača!

Skok u ledenu Dravu! (31.12.)

Na Silvestrovo već u podne tradicionalno se pridružite "Osječkom čovjeku tuljanu" i prijateljima na kupanju u ove godine ne zamrznutoj ali ipak ledeno hladnoj rijeci Dravi u Zimskoj luci. Iako se tom prilikom osim osječkih tuljana nitko drugi ne planira okupati, dođite ih i ovaj puta podržati gromoglasnim pljeskom!

Doček Nove za umirovljenike (31.12.)

Sve umirovljenike u svečanoj dvorani Bells u Strossmayerovoj ulici od 20 sati do 3 sata ujutro očekuje tradicionalni veliki svečani doček Nove godine uz bogatu večeru. Mjesta su osigurana za 300 umirovljenika, uz preuzimanje ulaznica u prostorima Gradske četrti Gornji grad na Trgu Lava Mirskog. Trend Acoustic Band bit će zadužen za veselo raspoloženje već uobičajeno veselih osječkih umirovljenika, a na glazbenom repertoaru bit će popularne melodije šlagera 50ih, 60ih i 70ih godina. Pri povratku s dočeka Nove godine kao i ranije, umirovljenici će moći koristiti javni gradski prijevoz, a u dvorani Bells bit će istaknut „novogodišnji“ vozni red, kako bi onima koji nemaju vlastiti prijevoz, bio olakšan povratak kući. Više doznajte klikom na link.

Silvestarski tramvaj (31.12.)

Božićni tramvaj u kojem se možete provozati u društvu s Djedom Božićnjakom i vilenjacima uz slatke poklone vozi sve do 31. prosinca. No zadnje večeri ove godine "Božićni" će postati "Silvestarski tramvaj"! "U tramvaj uskoči i zablistaj u Novogodišnjoj noći!", naziv je akcije koju tradicionalno organizira Gradski prijevoz putnika s partnerskim frizerskim salonom. Kroz druženje uz šampanjac u tramvaju ukrašenom tisućama lampica do Silvestrova osvojite "stajliš" uređenje brade ili svečanu frizuru za najveseliju noć u godini! U 19 sati, dođite na glavni trg, Trg dr. Ante Starčevića, i uz pomoć stručnih frizera zablistajte priije svečanog dočeka Nove godine. Više doznajte klikom na link.

Besplatno tramvajem i busom (noć na 01.01.)

Ono što dodatno veseli sve Osječane i goste je besplatan prijevoz tramvajima u Novogodišnjoj noći 1. siječnja 2020. u vremenu od pola noći do 5 sati ujutro. S obzirom na doček i koncert na glavnom trgu, korisno je znati da će tramvaji na liniji 1 voziti svakih pola sata, a na liniji 2 će s trga polaziti svakih sat vremena. Više doznajte klikom na link.

Iz Osijeka vam želimo sretnu Novu 2020. godinu!

Fotografija naslovnice "Novogodišnja noć u Osijeku": Ivica Benić, autor (svako kopiranje i javno objavljivanje fotografije, mora biti rezultat izravnog dogovora s autorom)