26. Lampioni za Dan grada Osijeka - čarobna svjetlost Adventa (02.12.)

 

Proslavimo zajedno Dan grada i uz svjetlost lanterni i lampiona zakoračimo u čarobno predbožićno doba Adventa...

Kao svojevrsno otvorenje adventskih svečanosti, tradicionalno uz Dan grada Osijeka 2. prosinca, održava se velika izložba lampiona koje izrađuju djeca osječkih osnovnih škola.

Uz suradnju Turističke zajednice i Grada Osijeka sa Zajednicom tehničke kulture grada i županije te veliko zalaganje učitelja i učenika osnovnih škola, ova lijepa tradicija održava se od već davne 1993. godine kada se naš grad još oporavljao od tužnih dana Domovinskog rata.

Kao i tada, popularna "Lampioniada" u srca Osječana unosi ponos na svoj grad i sreću zbog skorog dolaska Božića, radosnog blagdana svjetlosti i mira.

Svake godine djeca ulažu svoje srce i dušu u izradu vlastitih lanterni, lampiona, pravih umjetničkih djela koja isijavaju u svim bojama: žutoj, zelenoj, crvenoj i plavoj te raznim oblicima inspiriranim gradskim znamenitostima i simbolima. Roditelji i učitelji pridružuju se u izradi lampiona, a posebna radost na dječjim licima vidi se u trenutku primitka nagrade za najljepši rad.

Moj Lampion za Dan grada Osijeka 2019. (02.12.)

Po 26. put zaredom održat će se još jedna popularno zvana osječka Lampioniada. Kao i zadnjih nekoliko godina mjesto susreta svih vrijednih učitelja i učenika koji su cijele jeseni izrađivali lampione je Arheološki muzej u Tvrđi (Trg Svetog Trojstva 2).

Lampioni pristigli na natječaj u školama, bit će nagrađeni u nekoliko kategorija:

  • Najmaštovitiji lampion
  • Lampion na temu grada Osijeka
  • Lampion u slobodnoj temi (otvorena kategorija)
  • Grupni rad lampiona u slobodnoj temi (otvorena kategorija)
  • Najljepši lampion prema glasovanju na Facebook stranici Lampioniada Osijek (nagradna igra na Facebooku traje od 27.11. do 30.11.2019. u 21 sat)

Proglašenje pobjednika je na središnjoj proslavi i dodjeli nagrada u Arheološkom muzeju, u ponedjeljak 2. prosinca 2019. od 18 sati.

Kategorije u kojima se obabiru pobjednički lampioni su: Najmaštovitiji lampion, Lampion na temu grada Osijeka (skupno i pojedinačno), Lampion u slobodnoj temi - otvorena kategorija (skupno i pojedinačno) te Najpopularniji lampion kojeg možete odabrati upravo vi, posjetitelji Facebook stranice "Lampioniada Osijek".

Na Facebooku glasujete za vama najljepši lampion sve do subote 30.11.2019. do 21 sat.

Lampion s najviše "lajkova" (oznaka: like) bit će, kao i radovi iz ostalih kateogrija, nagrađen na svečanoj dodjeli nagrada 2. prosinca u 18 sati u Arheološkom muzeju u Tvrđi.

Svim vrijednim učenicima želimo puno sreće i da baš njihov lampion ponese nagradu!

Dodatne informacije na: web stranici www.tehnika-osijek.hr i Facebook stranici Centar tehničke kulture Osijek

Radionica izade lampiona (09.11. i 16.11.)

U Centru tehničke kulture Osijek, u Domu tehnike, 9.11.2019. i 16.11.2019. u vremenu od 11:45 do 13:00 u Kabinetu 6 održati će se besplatna radionica izrade lampiona. Zbog ograničenog broja mjesta nazovi nas i rezerviraj svoje mjesto 031/327-623 svaki dan od 8 do 12, pošalji nam e-mail da želiš sudjelovati u radionici ctkosijek@gmail.com ili jednostavno popuni Online prijavnicu.