Dani hrvatskog turizma: HeadOnEast - najbolje iz Slavonije (03.-05.10.)

 

Tijekom središnjeg turističkog strukovnog događaja "Dani hrvatskog turizma 2019." (DHT), posjetite programski bogat zabavni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada 2019. u baroknoj osječkoj Tvrđi prigodno prozvan "HeadOnEast" ili jednostavno - Hedonist!

Uživajte u punom smislu te riječi u najboljem od Slavonije i cijelog istoka Hrvatske. Uz cjelodnevni prekrasni ambijent, bogatu ponudu, odličnu glazbu, HeadOnEast ponudit će desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema.

Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu.

Imamo i povod. Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Početkom listopada hrvatski turistički djelatnici sudjelovat će na atraktivnim programima, diljem pet najistočnijih hrvatskih županija.

Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica. Stoga, uživajte u punom smislu te riječi u najboljem od Slavonije.

Uz cjelodnevni prekrasni ambijent, bogatu ponudu, odličnu glazbu, HeadOnEast ponudit će i desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema.

U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa.

Izdvajamo i prvi Festival svjetla na ovim prostorima kojim će svaku večer zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom.

HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije.

Navedeno ne isključuje znatiželju i upoznavanje raznolikosti gastronomske ponude u HeadOnEast StreetFood zoni. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu.

Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto.

Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe.Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.

HeadOnEast Lounge zona, ulice Tvrđe pretvorit će u najljepši dnevni boravak, tu će biti i prepoznatljiva osječka In da Sofa.

Vinoljupci će moći dodatno uživati u Večeri vina i umjetnosti koja već tradicionalno okuplja ljubitelje vinske kapljice, ali i umjetnosti. Novost je kako će Večer vina i umjetnosti za ovu priliku postati dvodnevna manifestacija te će se održati i u petak i subotu s predstavnicima svih slavonskih i podunavskih vinogorja.

Sve dane upotpunit će vrhunski glazbeni doživljaj na dva glavna stage-a gdje će nastupati Electric Porn, Akvarel, Miroslav Evačić Trio… Bit će tu i Trio Reba, fusion jazz i poznati DJ-evi… U posebnim zonama, uz tamburaše na ulicama Tvrđe, oživjet će i cabaret…

Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.

Najvažnije, na HeadOnEast-u dočekat će vas dobra atmosfera koju će kreirati Slavonci, dobri, dragi i topli ljudi, najbolji domaćini!

Zato, svi HeadOnEast i doživite Slavoniju, Baranju, Srijem, Podunavlje, Podravinu i druge dijelove istoka Hrvatske na jednome mjestu, u osječkom starom gradu Tvrđi gdje očekuju vas ulični sajmovi i zabavna događanja, koja još jednom ponavljamo:

 • Gastro dvoboji
 • StreetFood
 • Food Bazzar
 • Beer Fest
 • Dvorište „Dernek"
 • Dvorište „Pekmez"
 • Lounge zona
 • In Da Sofa
 • Red district
 • Večer vina i umjetnosti
 • Festival svjetla
 • Sajam antikviteta

HeadOnEast izleti autobusom za Đakovo i Baranju (05.10.)

Posljednjeg dana trajanja festivala HeadOnEast, u subotu 5. listopada 2019. u ponudi su poludnevni izleti autobusom iz Osijeka u Đakovo i Baranju. Doznajte više na web stranici TZ Osječko-baranjske županije.

Svi događaji su namijenjeni svim posjetiteljima Osijeka, bilo da su ovdje službeno uz DHT ili su se slučajno zatekli u našem Gradu na Dravi.

Više informacija:

Raspored događanja na festivalu HeadOnEast:

Plan starog grada Tvrđe u Osijeku, s lokacijama događanja festivala HeadOnEast: