Dani hrvatskog turizma - Slavonija i Baranja 2019. (02.-04.10.)

 

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji okuplja između 1500 i 2000 sudionika.

U višednevnom radnom djelu -stručna predavanja, prezentacije i radni sastanci, planiran je tradicionalni susret turističkih djelatnika s članovima Vlade RH te javna dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja i nagrade.

Kako se radi o najznačajnijem godišnjem događaju takvog tipa u Hrvatskoj, svečana dodjela turističkih nagrada predviđena je uz televizijsko praćenje.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Osijek na Dravi, objava uz dozvolu autora fotografije: Ivica Benić

Središnji susret hrvatskih turističkih djelatnika, tradicionalni Dani hrvatskog turizma (DHT), održat će se u razdoblju od 2. do 4. listopada 2019. u pet županija na području Slavonije.

  • Svečano otvorenje manifestacije održat će se u srijedu 2. listopada s početkom u 18:30 u dvorcu Eltz u Vukovaru.
  • Dodjela Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada održat će se 3. listopada 2019. s početkom u 19:30 u Vinkovcima na imanju Lovačkog doma Kunjevci.
  • Završna svečanost dodjele TOP 10 nagrada hrvatskog turizma održat će se u Osijeku u starom gradu Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog 4. listopada 2019. s početkom u 20:05 sati.

Susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske održat će se na Okruglom stolu uz 19. hrvatski turistički forum pod nazivom „Financiranje održivog razvoja turizma“. Uz bogati prezentacijski programi regija Slavonija će se predstaviti u najboljem svijetlu.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 690,00 kn po osobi, a prijavu možete izvršiti putem online obrasca na stranici Ministarstva turizma.

  • Preporučamo da po uplati kotizacije, a radi ograničenih smještajnih kapaciteta, što prije osigurate smještaj.
  • Za sve dodatne informacije i pitanja možete se obratiti nama ili Ministarstvu turizma putem maila dht@mint.hr.

Tri akreditacijska centra tijekom održavanja Dana hrvatskog turizma:

  • Akreditacijski centar Osijek, predvorje Rektorata Sveučilišta u Osijeku, Trg Svetog Trojstva 3; Radno vrijeme: 2. do 4. listopada 2019., od 08:00 do 20:00 sati.
  • Akreditacijski centar Vukovar, dvorac Eltz, prostor za prijem, zgrada velikog dvora (prizemlje), Županijska ulica 2; Radno vrijeme: 2. listopada 2019. od 17:00 do 21:00 sati.
  • Akreditacijski centar Vinkovci, Lovački dom Kunjevci, Kunjevci b.b.; Radno vrijeme: 3. listopada 2019. od 16:00 do 21:00 sati.
  • Press akreditacije mogu se zatražiti putem e-maila novinaridht@komunkacijskilaboratorij.com. Uz ime, prezime i redakciju potrebno je navesti kontakt e-mail i broj telefona te naziv prezentacije za koju ste zainteresirani na dan 3. listopada.
  • Akreditacija je obavezna za prisustvovanje radnom i svečanom dijelu skupa.

Program Dana hrvatskog turizma 2019. možete vidjeti ovdje, a više detalja možete pronaći i na web stranici HTZ-a.

HEAD-ON-EAST IZLETI AUTOBUSOM IZ OSIJEKA ZA ĐAKOVO I BARANJU (05.10.)

Posljednjeg dana trajanja popratnog događanja uz DHT, festivala HeadOnEast, u subotu 5. listopada 2019. u ponudi su poludnevni izleti autobusom iz Osijeka u Đakovo i Baranju. Doznajte više na web stranici TZ Osječko-baranjske županije.