City Games - zabavne sportske igre na vodi (21.07.)

 

Popularne ljetne igre za sve generacije u 10., jubilarnoj sezoni dolaze u  sklopu svoje međunarodne turneje u najveći grad Slavonije - Osijek. Osijek je grad u kojem se igre održavaju po prvi puta, i kao što doliči biseru Slavonije premijerno izdanje će ujedno biti i polufinale na kojem će sudjelovati šest ekipa iz Slavonije i Baranje kao i sjevernog Jadrana.

Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez gra-nica, održati će se 21. srpnja, na otvorenim bazenima SC Copacabana s početkom u 19:30 sati u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice grada Osijeka i agencije Adria events. Izazovne igre čekaju na hrabre e-kipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.

O popularnosti igara govore brojke koje nas očekuju u ovoj sezoni, 34 različite lokacije u više zemalja, više od 150 prijavljenih ekipa te 50 tisuća gledatelja koji će na sportskim terenima uživo pratiti City Games natjeca-nje.

Nakon 9 sezona, 314 održanih događaja i više od milion prijeđenih kilo-metara, ove godine City Games poprima novo ruho; potpuno nova sce-nografija i brojna iznenađenja kako za natjecateljske ekipe, tako i za publiku. Raznovrsna scenografija i dorađene igre zagarantirati će nezabo-ravno iskustvo.

Grad Osijek bit će domaćin regionalnog finala City Gamesa, a predstavnici će biti poznati sportaši Osijeka. Boje Grada branit će proslavljeni veslač David Šain, svjetski prvak u veslanju iz 2010. godine koji se može pohvaliti i srebrom na europskom prvenstvu 2010. kao i 2010. godine. Od ostalih tu su još Ivana Granoša i Matej Jukić iz Triatlon kluba Tri Tim, Marija Dobrošević iz Plivačkog kluba Osijek Žito, vaterpolist Luka Budak sa St. Francis Collage – New York i Arian Jovanović iz Košarkaškog kluba Borovo.

Ostale ekipe koje će se natjecati pobjednici su challenger natjecanja u kontinentalnoj Hrvatskoj i Sjevernom Jadranu. Prve dvije najbolje plasirane ekipe na regionalnom finalu u Osijeku natjecanje nastavljaju na finalu Hrvatske koje će se održati 20. kolovoza 2019. godina na otoku Viru, dok će pobjednik toga finala predstavljati Lijepu našu na međunarodnom finalu koje će se održati 2020. godine u Sloveniji.

Igre su osmišljene da uključuju spoj plivanja, veslanja, penjanja, ali i spretnosti te su mnoge iznimno zahtjevne, ali istovremeno zabavne za sve gledatelje.

Ekipe će se natjecati u igrama koje su moderne inačice tradicionalnih i-gara kao što su leteći vaterpolo, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi, pršut, vino i veslo. Prve dvije ekipe izborit će nastup za fina-le koje će se održati u Viru 21.08.2019. godine.

Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prija-ve i predstavljaju svoje gradove na igrama. Također pozivamo sve gra-đane Osijeka i okolice kao i navijače da daju podršku sportašima koji će odmjeriti svoje snage na osječkom izdanju City Games igara.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com, a igre možete pratiti i putem Facebook stranice ili stranice događaja.

City Games Press Team
press@city-games.com

Kontakt:
Miroslav Krzyk +385 91 403 74 60
miro@adriaevents.com
Autor projekta

 

Fotografije preuzete s City Games Facebook stranice: Marin Cuk Vurnek