ReArt Festival - Vodič kroz galaksiju za autostopere (14.-16.06.)

 

Ovoga petka, 14. lipnja u 17:00 sati otvaraju se vrata koja će nas uvesti u još jedno izdanje ReArt festivala na lokaciji kod Vodenih vrata (gradske zidine u starom gradu Tvrđi). Ovogodišnje jubilarno festivalsko izdanje  diže se u svemirske razmjere vođeno motivima književnog djela „Vodič kroz galaksiju za autostopere“ koji će se pretočiti na ulice osječke Tvrđe od 14. do 16. lipnja uz bogat trodnevni program.

ReArt festival već petu godinu za redom stvara i održava platformu za promicanje likovne umjetnosti, stvaralaštva afirmiranih i neafirmiranih umjetnika, a  povodom pet godina održavanja festivala umjetnosti i kreativnosti održat će se pet umjetničkih izložbi na otvorenom te u prostorijama osječke Galerije Kazamat.

Izložbeni program službeno će započeti u petak, 14. lipnja u 19:30 sati otvorenjem multimedijalne izložbe 'Vodič kroz galaksiju' na kojoj će radove izložiti umjetnici Davor Sanvincenti, Tomislav Hršak, Marija Lopac, Marina Krištofić – Marinksy, Dorotea Gašpar, Igor Dešić i Tamara Meščić. Kako umjetnost ne bi ostala samo unutar zidova Galerije Kazamat, izlaskom iz nje, publici će  biti predstavljena i retrospektivna izložba fotografija dosadašnjih festivalskih izdanja kroz radove Tomislava Šilovinca, Antuna Baloga, Roka Poljaka i brojnih drugih koji su kroz svoje objektive bilježili posebne trenutke i elemente ovog umjetničkog festivala, kao i izložba astrofotografija 'Najljepše Hubbleove fotografije', Astronomskog društva Orion iz Đakova koja će svim zainteresiranima približiti istinsku ljepotu svemirskih prostranstava.

Izložba odabranih učeničkih zastavica i umjetničkih instalacija proširit će se cijelim festivalskim prostorom uz najveće umjetničke skulpture do sada. Autori umjetničkih instalacija su Tomislav Livaja, Matija Petrak. Josip Budimčić, Slađana Zubić i Valentina Grubačević, a autori najboljih učeničkih radova službeno će se proglasiti i nagraditi u subotu, u 12:00 sati uz službeno predstavljanje programa festivala.

Uz izložbeni program na dan otvorenja festivala posjetitelji će moći sudjelovati u kreativnim radionicama Papergirl, Macrame – going knots, Nacrtaj mi nešto i izradi Space trash poezije, popratiti perfromance Reci mi riječ i reciklirat ću ti pjesmu umjetnika Matka Abramića uz pratnju osječkog saksofonista Benjamina Lamze, najmlađi će se moći zabaviti na Galaktičkom poligonu, a večernji program završit će se uz osječkog DJ-a Microsevena i gledanje zvijezda teleskopom od 22:00 do 00:00 sati.

Izložbeni program bit će otvoren tijekom cijelog festivala, te će kao i cjelokupan program, biti besplatan za sve posjetitelje.

Program po danima pogledajte ovdje.

Više informacija: www.reartfestival.blogspot.com