Festival Puta svile - put prijateljstva Europe, Azije i Kine (14.-15.06.)

 

Hrvatski Festival "Puta svile" održat će se po drugi put, nakon prošlogodišnjeg izdanja u Zadru, u Osječko-baranjskoj županiji u terminu od 14.-16. lipnja 2019. godine u tri grada: Osijek, Đakovo i Beli Manastir. Godina 2019. se obilježava kao hrvatsko-kineska godina kulture i turizma.

Iako se na prvi pogled može učiniti kako Slavonija za razliku od Dalmacije nije u prošlosti imala doticaja s drevnim Putem svile, njeni ogranci protezali su se posvuda jugoistočnom i srednjom Europom pa tako i istočnom Hrvatskom.

Program u Osijeku održat će se najvećim dijelom u starom gradu Tvrđi, a uključuje:

14.06., petak, od 13 sati predstavljanje zemalja Puta svile (Kina, Indija, Iran, Kazahstan, Rusija, Azerbejdžan, Katar, Turska, Italija) kroz kulturno-umjetnički program, vatromet, gala večeru za sudionike u 20 sati, projekcija filmova na otvorenom od 22 sata, predstavljanje gastronomije zamalja sudionica

15.06., subota, okrugli stol na temu turizma od 9 sati, radionice za djecu od 13 do 16 sati, radionice kaligrafije, radionice izrade ruskih lutki "Babuški", kineska ceremonialna čajanka od 15 do 16 sati

Festival će se 15. te 16. lipnja nastaviti u gradovima Belom Manastiru i Đakovu.

In da Sofa: Silk Road Fest izdanje (15.06., od 17 sati)

Osječko-baranjska županija kao suorganizator festivala zajedno s Udrugom Festival Puta Svile svoj je događaj odlučila dodatno začiniti In da sofa: silk road fest partijem, nastavkom svečanog otvorenja Festivala, koji će se odviti spomenute subote 15. lipnja od 17:00 do 02:00 sati. Uz majstore za DJ pultom, gospodu Omke Polo i Milly Khan, koji su zabavljali i uzvanike na inauguraciji posljednjeg kineskog cara Puyia, pripremite svoje ušne membrane za najsvilenije dodire. Onako kako najbolje zna, Kreativna agencija Adverta, za vas je pripremila potoke prefinih tekućina koje će nježno stimulirati vaš mozak i davati signale da je vrijeme za opuštanje startalo. U standardnom „kids Sofa“ terminu očekujte hrpu vriske, osmijeha i najiskrenijih plesnih pokreta generacije koja dolazi, a poslije tvrdi i plesni disco za velike koji će uz vašu pomoć dirigirati i ritam bljeskanja zvijezda na nebu iznad Osijeka. Ponesite osmijehe, svilene košulje i haljine, lanena hlače i majice na svilene bretele i ispunimo dvorište PTFO-a sofasitikom.

Više o programu cijelog Festivala Puta Svile doznajte na www.festivalputasvile.com

Dodatne informacije na Facebook stranici događaja.

Fotografije preuzete s web stranice festivala