Večer vina ili Homebrew fest? Dan za vinske znalce i pivske šmekere! (18.05.)

 

Dame, pa i gospodo, znate onaj neugodni trenutak kad na zabavu dođete u najnovijoj opravi kupljenoj upravo za tu svečanu priliku, a već s ulaznih vrata shvatite da niste jedini? Rekli bismo pravi „neugodnjak“ u najmanju ruku.

E pa slično će se dogoditi i nama u Osijeku u subotu 18. svibnja jer će se preklopiti dva fenomenalna gastronomska događaja koja će rado posjetiti i vinski znalci i pivski šmekeri, iako će to i jedni i drugi nevoljko priznati u vlastitom društvu. No ne brinite, iako se vremenski preklapaju, traju dovoljno dugo da stignete posjetiti oba događaja!

Tako od 15 pa sve do 23 sata posjetite „Hombre – homebrew festival“, događaj na kojemu će se predstaviti domaći pivari s pivima vlastite kućne proizvodnje koja se od dobro poznatih zanatskih ili craft piva razlikuju po količini proizvodnje, ali s istom dozom ljubavi utkanoj u proizvodnju omiljenog im napitka. Hombre festival odvijat će se u halama Osječkog sajma na sajamskom prostoru Pampas u gradskoj četvrti Retfala. Više doznajte na Facebook stranici događaja ili kod organizatora Panonski pivarski sindikat.

Ukoliko Osijek posjetite izvan vremena održavanja ovog vinskog događaja, piva domaćih pivara možete kušati u našim kušaonicama piva ili u specijaliziranim pubovima.

Vinski znalci, ljubitelji zlatne ili pak crvene kapljice, na svoje će pak doći u večernjim satima ukoliko posjete stari grad Tvrđu i prostor uz Vodena vrata – Kazamat. Ondje će se od 18 sati do ponoći po prvi put ove godine održati „Večer vina i umjetnosti“ s ponudom vina osječkih, baranjskih, podunavskih i vinara iz drugih dijelova Slavonije, Hrvatske i susjednih zemalja. Večer vina i umjetnosti uključuje izložbu i večernji koncert kao i degustaciju domaćih proizvoda poput finih domaćih sireva koji se odlično slažu s ponuđenim vrhunskim vina. Sljedeće Večeri vina održat će se 13. srpnja i 5. listopada 2019. Više doznajte na Facebook stranici događaja ili kod organizatora Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Ukoliko Osijek posjetite izvan vremena održavanja ovog vinskog događaja, vina lokalnih vinara možete kušati u našim vinotekama, kušaonicama i vinskim barovima.

Free use of title photo by ELEVATE from Pexels