Festival cvijeća - prodajna izložba cvijeća i vrtne opreme (11.-12.05.)

 

"Festival cvijeća" održat će se u subotu i nedjelju 11. i 12. svibnja 2019. na prostoru Parka kralja Stjepana Držislava u neposrednoj blizini južnog ulaza u stari grad Tvrđu i Doma hrvatske vojske. Lokacija: Google karte

Osječanima je ovaj park poznat i pod nazivom "trg kod Školjke" jer se u njemu nalazi zanimljiva građevina - pozornica u obliku školjke koja će na festivalu cvijeća poslužiti kao mjesto središnjih popratnih, stručnih i zabavnih događanja.

Neka od događanja uz Festival cvijeća Osijek 2019. su: turistički obilasci parkova, interaktivni turistički obilasci parkova s potragom za blagom, izložba fotografija vezanih uz festivale cvijeća, koncerti klasične i zabavne glazbe, revija cvijeća, cvjetni kuharski show i još mnogo toga.

Redovan termin festivala cvijeća je drugog vikenda u mjesecu svibnju, a uključuće i sajam cvijeća, cvijetnih i povrtnih presadnica, vrtne opreme i drugih potrepština koje će zadovoljiti svakog vrtlara.

Uz sajam koji se održava uokolo osječkog starog grada Tvrđe, možete posjetiti razne druge sadržaje poput koncerata, izložbi i kazališno-plesnih izvedbi na temu cvijeća i biljaka.

Zbog termina održavanja uz omiljeni blagdan svih majki i njihove djece, Majčin dan, iz velike ponude živog i rezanog cvijeća sajam je prilika da pomno odaberete i najljepši poklon.

Natječaj za najljepšu fotografiju Parka kralja Stjepana Držislava (do 30.04.)

Propozicije

  • na fotografiji mora biti prepoznatljivo da se radi o Parku kralja Stjepana Držislava
  • fotografija može biti u boji ili crno-bijela
  • minimalna rezolucija je 300 dpi

Autor fotografije potvrđuje kako se fotografija može izlagati na Festivalu cvijeća Osijek 2019. i svim slijedećim festivalima, odnosno upotrebljavati se za potrebe Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.

Kategorija

  1. Učenici i studenti
  2. Profesionalni fotografi
  3. Građani

Nagrađeni za 1., 2. i 3. mjesto biti će javno objavljeni na Festivalu cvijeća.

Najbolja fotografija svake kategorije isprintana na alubond podlozi s ispisanim imenom i prezimenom autora bit će izložena na Festivalu cvijeća.

Rok za predaju fotografija: 30.04.2019.

Fotografije slati na e-mail TZ grada Osijeka: tzosijek@tzosijek.hr

Park kralja Držislava ("Park kod školjke"), primjeri fotografija: