EPSO - Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem (16.-25.03.)

 

Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem 10 m u disciplinama pištolj, puška, pokretna meta, održat će se od 16. do 25. ožujka 2019. godine u nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt.

Organizatori, streljana Pampas i streljački kapaciteti grada Osijeka u Svijetu uživaju veliki ugled te smo zato i dobili ponovnu organizaciju ovoga prvenstva.

Službeno otvorenje EPSO-a održat će se 17. ožujka 2019. u maloj dvorani Gradskog vrta.

47 zemalja, 1000 sudionika, 9 dana

EPSO 2019. će okupiti natjecatelje iz 47 zemalja Europe, a ukupno će 1000 sudionika, od kojih je 600 samih sportaša, od 16. do 25. ožujka boraviti u Osijeku.

Zahvaljujući činjenici da je za njihov smještaj potreban zaista velik broj kreveta, bit će smješteni i u okolnim gradovima što je od velikog značaja za Osječko-baranjsku i susjednu Vukovarsko-srijemsku županiju.

Značaj natjecanja vidi se i u činjenici da će se finalna natjecanja moći pratiti izravnim prijenosom na televiziji, uključujući HRT.

Turistička ponuda za posjetitelje i sudionike natjecanja

Kako je i do sada bila praksa na ranijim velikim sportskim natjecanjima, kao dio potpore događanju, Turistička zajednica grada Osijeka će na prostoru dvorane Gradski vrt imati info-pult na kojemu će turisti, koji naš grad i okolicu posjećuju radi EPSO-a, moći dobiti informacije o turističkoj i ugostiteljskoj ponudi.

Zainteresirani će moći u određenim terminima rezervirati besplatne turističke obilaske grada.

Za ovu priliku zanimljivo je istaknuti činjenicu da organizator natjecanja, Građansko streljačko društvo Osijek 1784 (www.osijek1784.hr) s ponosom ističe godinu osnutka jer se radi o najstarijem organiziranom sportskom društvu u Hrvatskoj.

Kontakt informacije - Press centar Europskog prvenstva 10m OSIJEK ‐ CROATIA