Pannonian Challenge - festival za adrenalinsku ovisnost (05.-09.06.)

 

Tko jednom dođe na Pannonian Challenge, ovom osječkom festivalu ekstremnih sportova i urbane kulture se vraća svake godine.

Najuzbudljiviji i svjetski poznati festival urbanih sportova, brend grada Osijeka, Pannonian Challenge, svoja vrata svake godine otvara početkom lipnja, a ove godine održava se od 5. do 9. lipnja 2019.

Ljubitelji ekstremno dobre zabave pet dana će moći uživati u vratolomijama vrhunskih BMX, role i skate sportaša. Natjecanje će ponovno okupiti ponajbolje svjetske sportaše u ove tri kategorije ekstremnih sportova.

Osječki skate park, ujedno i najbolje opremljen skate park u jugoistočnoj Europi, ugostit će preko 300 vrhunskih sportaša iz cijelog svijeta koji će se natjecati za bogati nagradni fond od 100.000,00 kuna.

Posebna zanimljivost je i to što su BMX i skate kao sportovi uvršteni na listu natjecateljskih sportova za predstojeće ljetne Olimpijske igre 2020. u Tokiju, a samim time raste i popularnost ovih disciplina.

Uz svjetski poznata imena iz svijeta ekstremnih sportova Pannonian Challenge nudi i odličan kulturni i glazbeni program uz radionice breakdancea i crtanja grafita.

Otvorenje festivala tradicionalno započinje izložbom fotografija ekstremnog sporta i partijem otvorenja u galeriji Kazamat, a ostali koncertni dani nude odličnu zabavu i ludu atmosferu do ranih jutarnjih sati u prostoru Vege u Tvrđi. 

Ulaz na sportski dio i natjecanja Pannonian Challenge je potpuno besplatan, dok je ulaz na glazbeni dio naplaćuje po simboličnoj cijeni. 

Dodatne informacije: