Gourmet Slavonija, Baranja, Srijem i tjedan restorana (17.-28.10.)

 

Gourmet tjedan restorana (19.-28.10.)

U sklopu programa Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema, koja traje od 17. do 28. listopada 2018., od petka 19. do nedjelje 28. listopada u Osječkim restoranima kušajte odlične menije po promotivnim cijenama na Gourmet tjednu restorana!

Restorani iz Osijeka uključeni u program su restoran Zimska luka hotela Osijek (promenada uz Dravu), restoran Club Waldinger hotela Waldginer (Gornji grad), Krčma kod Ruže (Tvrđa), Muzej Okusa (Gradski vrt, paviljon) i restoran Lipov hlad (Donji grad).

Restorani iz ostatka Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije su: Hotel Dunav (Ilok), Hotel Patria (Beli Manastir), Hotel Đakovo, restoran Sokak (Đakovo), Kuća Dida Tunje (Đakovo), restoran vinarija Josić (Zmajevac, Baranja) i drugi. 

Posebni meniji bit će ponuđeni po promotivnoj cijeni od 75,00 kn i 120,00 Kn. 

Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema

Što je život bez dobre hrane i kapljice vina? Neki bi rekli tek puko preživljavanje. Okupljanje oko stola važan je trenutak jer je znak okupljanje obitelji, zajednice, prijatelja i onih koji će to tek postati. I u Slavoniji, Baranji i Srijemu okupljanje oko stola svečani je i sveti trenutak. Kultura obilja i toplo gostoprimstvo desetljećima su dio tkiva ljudi ovog kraja. Ovdje je “slow food” način života. Uvijek je bilo i ostalo važno podijeliti bogatstvo malih stvari koje život znače s drugim. Stoga smo ljude, proizvode i krajolik koji čini ovaj šareni kutak Hrvatske povezali u zajedničku priču o hrani i vinu u novom gourmet ruhu.

Gourmet radionica: Michelin i Slavonija (17.10.)

Tijekom desetak dana, od 17. do 28. listopada lansiramo se u novu avanturu otkrivanja starih i novih okusa, mirisa i krajolika Slavonije, Baranje i Srijema. Gourmet priču započinjemo 17. listopada u osječkom restoranu "Muzej okusa" (paviljon Gradski vrt) Michelin & Slavonija Gourmet radionicom, u kojoj će Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokazati kako pripremiti tapas na slavonski i kako tradiciju prikazati suvremenim stilom. Bit će to i prilika za novo finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske ovaj put odigrano kroz gourmet natjecanje francuskog Michelin* chefa Lionela Levya i chefa Hrvatske nogometne reprezentacije i nositelja srebrne medalje iz Rusije 2018. Tomice Đukića, ujedno i chefa Hotela Osijek.  Dan poslije, 18.listopada, pod motom „od polja do stola“ na osječkoj će tržnici Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.

 

Večer vina i umjetnosti u Osijeku (20.10.)

Već tradicionalni događaj koji je Osijek pozicionirao na mapu enološke turističke ponude Hrvatske Večer vina i umjetnosti sa sajmom i degustacijama vina te glazbenim i kulturnim programom, upotpunit će Gourmet doživljaj u subotu 20. listopada u starom gradu Tvrđi od 18 sati do ponoći.