Sportska događanja

Ovdje doznajte koja sportska događanja nam predstoje u Osijeku.

Klikom na tip događanja ili lokaciju doznate više o programu.

 

NOGOMET: RASPORED UTAKMICA NK OSIJEK - HRVATSKI TELEKOM PRVA LIGA 2019./2020.

do 05./2020., sve domaće i gostujuće utakmice NK Osijek u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi pogledajte ovdje.

 

KLIZALIŠTE U SOKOL CENTRU (SOKOLSKI DOM) SEZONA 2019./2020.

01.-03./2020. klizalište "kod Sokola" nalazi se na pola puta između adventskih sajmova u Gornjem gradu i Tvrđi, u parku Kralja Petra Krešimira I., a svoja vrata će otvoriti čim vremenski uvjeti dozvole, s obzirom da su krajem studenog kada je trebala započeti sezona klizanja temperature neuobičajeno visoke. Klizanje u Osijeku omiljena je zimska rekreacije sve većeg broja djece, ali i odraslih pa će tako vjerujemo biti i ove godine. Klizalište Sokol Centar najveća je ledena površina u ovom dijelu Hrvatske (dimenzija 25 x 60 metara), a čari klizanja nadamo se da ste isprobali već u prošloj klizačkoj sezoni. Što od sadržaja i programa pripremamo za ovu zimu, pogledajte u nastavku i već sada rezervirajte svoje mjesto! Raspored klizanja: ponedjeljak, utorak i srijeda od 17 do 20:15 sati; četvrtak i petak od 17 do 22:15 sati; subota i nedjelja od 11 do 22:15 sati. Novosti i informacije o popratnoj zabavnoj ponudi uz klizalište (koncerti, ugostiteljska ponuda) potražite na službenoj web stranici Sokol Centra ili Kliknite ovdje za više informacija.

 

ŠKOLA KLIZANJA

01./2020. subotom od 9 do 10 sati, Sokol Centar (Sokolski dom). Nakon ovladavanja osnovama klizanja, za sve djevojčice i dječake koji bi se voljeli ozbiljnije okušati u klizačkom sportu, od ove sezone organiziramo redovite treninge škole klizanja. Cilj je svu zainteresiranu djecu koji su prošla osnovnu obuku klizanja dodatno animirati za klizački sport i omogućiti im redovne treninge uz nadzor i vodstvo iskusnog trenera. Preduvjet za pristup grupi je poznavanje osnova klizanja. Mjesečna članarina iznosi 210,00 HRK. Redoviti treninzi Škole klizanja odvijat će se subotom od 9.00 do 10.00 sati (počevši od 30. studenog). PRIJAVA (Škola klizanja): https://bit.ly/36cuaaL Dodatne informacije o programu moguće je dobiti na broj 091 793 9355 (poziv/SMS/ Viber/Whats App).

 

ŠKOLA HOKEJA

01./2020. nedjeljom od 9 do 10 sati, Sokol Centar (Sokolski dom). Hokej kao jedan od najpopularniji zimskih sportova privlači sve više pažnje, a sve veći broj dječaka želi se tijekom zimskih mjeseci okušati u ovom atraktivnom sportu! Zašto upisati dijete na hokej: stvaranje pozitivnog i aktivnog odnosa prema treningu, razvijanje ljubavi prema hokeju na ledu i sportu općenito, učenje, razvoj i usavršavanje tjelesnih sposobnosti, pozitivan utjecaj na niz motoričkih sposobnosti: koordinacije, brzine, eksplozivne i repetitivne snage, fleksibilnosti, frekvencije pokreta, ravnoteže, preciznosti, učenje specifičnih taktika i tehnika hokejaškog sporta, upoznavanje novih prijatelja, zabava i poticanje natjecateljskog i timskog duha kod najmlađih. U Školu hokeja ove sezone upisujemo djecu u dobi od 6 do 10 godina starosti koji su prošli osnovnu obuku klizanja i samostalno se održavaju na ledu. Mjesečna članarina iznosi 210,00 HRK. Treninzi će se provoditi uz nadzor iskusnog trenera s prilagođenim manjim golovima i lakšim pakom. Radi vlastite sigurnosti, polaznici na trening trebaju ponijeti vlastite kacige (skijaške ili biciklističke) te štitnike za koljena i laktove (također biciklistička oprema). Redoviti treninzi odvijat će se nedjeljom od 9.00 do 10.00 sati (počevši od 1. prosinca). PRIJAVA (Škola hokeja): https://bit.ly/34bevXp. Dodatne informacije o programu moguće je dobiti na broj 091 793 9355 (poziv/ SMS/ Viber/ Whats App).

 

SPORTSKA ZIMA NA SOKOLU - ZIMSKI KAMP ZA DJECU OD 6 DO 10 GODINA

01.,/2020. Sokol Centar (Sokolski dom). Sportska zima na Sokolu zimski je kamp za djecu od 6 do 10 godina, a provodi se kroz petodnevni boravak u vrhunskom sportsko – rekreacijskom objektu Sokol Centar Osijek (Kralja Zvonimira 5) za vrijeme zimskih školskih praznika. Kamp će se sastojati od niza sportskih aktivnosti kao što su gimnastika, klizanje i plivanje, sudjelovanje u kreativnim radionicama, ali i druženje uz društvene igre za vrijeme popodnevnog odmora. Cilj programa: upoznavanje i stjecanje dodatnih sportskih i kreativnih vještina, socijalizacija kroz aktivnosti, pripadanje timu i komunikacija u timu, prihvaćanje pozitivnog stava prema sportu nezaboravno iskustvo i prilika za upoznavanje novih prijatelja tijekom zimskih praznika. Na raspolaganju su sljedeći termini: 30. prosinca – 4. siječnja, 7. – 11. siječnja Kotizacija za kamp iznosi 400,00 HRK (5 dana – poludnevni boravak do 12h) ili 700,00 HRK (5 dana – cjelodnevni boravak do 15h). PRIJAVA (Sportska zima na Sokolu): https://bit.ly/2WgMLOg Dodatne informacije o programu moguće je dobiti na broj 091 793 9355 (poziv/SMS / Viber/ Whats App).

 

FUTSAL/MALI NOGOMET: ZIMKO - ZIMSKI MALONOGOMETNI KUP OSIJEKA

01./2020., sportska dvorana Zrinjevac. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

MAČEVANJE: 5. KUP GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU / 5TH OSIJEK FENCING CUP 2020

28.-29.03. dvorana Gradski vrt. Mačevalački kup za djecu i mlade od 12 do 20 godina, te veterane. Organizator Mačevalački klub Dmitar Zvonimir, Osijek. Više informacija: Facebook stranica organizatora, Web stranica organizatora.

 

16. OSJEČKI FERIVI POLUMARATON 2020.

04.04., start s Trga dr. Ante Starčevića (glavni trg), utrke na 21 km, 3 x 7 km, 5 km i dječje utrke. U 2019. godini, na 15., jubilarnom izdanju Osječkog Ferivi polumaratona okupili smo 856 trkača na polumaratonu, 381 trkača na utrci građana od 5 kilometara, 33 štafete što je ukupno 99 trkača koji su istrčali 3 x 7 kilometra, dok smo na dječjim utrkama okupili 401 dijete. U 2020. godini očekujemo više od 2000 trkača iz Hrvatske, ali i šire. Aktivno ćemo raditi na promociji destinacije, te očekujemo sudjelovanje više od 11 država svijeta. Osječki Ferivi polumaraton dugi niz godina radi na promicanju sporta i sportskog turizma na području Osijeka i Osječko-baranjske županije. Aktivan odmor, rekreacija, trčanje i prirodne ljepote grada Osijeka i okoline su sve ono što trkače privlači u ovaj dio Slavonije. Dodatne informacije: www.osjeckiferivipolumaraton.com

 

BIKEOS - FESTIVAL BICIKLIZMA, OPREME I ZDRAVE PREHRANE 2020.

05./2020., nekoliko puta tijekom proljeća i ljeta, na Trgu Slobode u Gornjem gradu održava se zabavni BikeOs festival biciklizma, biciklističke opreme, servisa i pratećih usluga te zdrave prehrane. Program uključuje i turistički obilazak Osijeka na biciklima s početkom kod info-kućice u obliku starog osječkog tramvaja s obzirom da je Osijek jednako poznat po biciklističkim stazama koliko i po najstarijoj tramvajskoj mreži u jugoistočnoj Europi. Dio zabave na sajmu je i kviz znanja o Osijeku te prometnim pravilima, a glavna nagrada za najbolje je atraktivan muški ili ženski bicikl. Više informacija: http://bikeos.eu/

 

BMX, INLINE, SKATE: 21. PANNONIAN CHALLENGE 2020.

06./2020., svake godine krajem proljeća ili početkom ljeta lijeva obala Drave, plaža i kupalište Copacabana poznato kao Kopika, na pet dana postaje mjestom održavanja najvećeg extremno-sportskog i glazbenog događanja u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi – Pannonian Challengea. Natjecanja se održavaju u kategorijama skate boardinga, BMX-a i inlinea, a glazbeni program je kombinacija rock i electro zvuka. Festival privlači velik broj turista, posebice mladih i onih koji se tako osjećaju iz cijele srednje i jugoistočne Europe.Dodatne informacije: www.pannonian.hr

 

ZMAJADA - 49. ZMAJEVI NAD GRADOM 2020.

06./2020., od 9 do 12 sati, Sportska zračna luka Osijek-Čepin. Svi učenici koji organizirano sa školom dođu na Zmajadu mogu osvojiti ljetovanje. Cijelo vrijeme održavanja Zmajade očekuje vas bogati popratni program, razne demonstracije, prezentacije i izložbe.

 

OSIJEK AIR SHOW 2020.

06./2020., već tradicionalna zrakoplovna priredba "Osijek Air Show" ove godine održat će se 06. srpnja na sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin. Kao i prethodnih sezona Aeroklub Osijek će na jednom mjestu okupiti predstavnike svih rodova sportskog zrakoplovstva sa područja Hrvatske i bliže okolice.

 

CITY GAMES - IGRE NA VODI 2020.

07./2020., kupalište Copacabana - bazeni Kopika. Igre su osmišljene tako da uključuju spoj plivanja, veslanja, penjanja i spretnosti. Prema iskustvu organizatora na natjecanju su se najbolje snalazili sportaši koji su dolazili iz vaterpola, plivanja, juda, penjanja, kajaka i rukometa. Budući da je grad Osijek domaćin regionalnog finala City Games naša ekipa iz Osijeka ima pozivnicu za nastup na natjecanju u Osijeku. Ostale ekipe koje će nastupati u Osijeku biti će pobjednici challenger natjecanja u kontinentalnoj Hrvatskoj i Sjevernom Jadranu. Prve dvije ekipe na regionalnom finalu u Osijeku natjecanje nastavljaju na Hrvatskom finalu koje će se održati 20.8.2019. godina na otoku Viru.

 

UTRKA: SUNSET RUN 2020.

08./2020., od 19:47 sati, kupalište Copacabana. Utrka: kratka staza - 7 km - 1 krug, duga staza - 14 km - 2 kruga, ruta (1 krug): Kopika - Zoo - pješački most - cestovni most - željeznički most - pješački most - Kopika. Doživjet ćete jedan od najljepših sutona koje priroda može ponuditi. Osijek je grad sporta. Mnogi veliki sportaši svoje prve sportske korake odradili su upravo na obalama rijeke Drave, najčišće nizinske rijeke u Europi. Rekreacija uz vodu posebno smiruje tijelo i um. To zna i veliki broj trkača koji svakodnevno okupiraju osječku šetnicu. Pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj jedinstvenoj utrci. Vjerujemo i truditi ćemo se da vam ostane dugo u sjećanju.

 

GUMIRANJE - DRAVA RIVER FEST: BICIKLIRANJE I SPUST LUFTMADRACIMA NIZ DRAVU 2020.

08./2020., pozivamo vas na 1. Gumiranje, zabavno-rekreativnu manifestaciju na rijeci Dravi! Zašto Gumiranje? Zato što će nam dvije gume na biciklu i jedna na vodi pomoći da sjedinimo šumu, rijeku, pješčane plaže i glazbu u jedno! Djelomično podsjeća i na glupiranje, a glupirati se svakako želimo! OKUPLJANJE: 24. kolovoza 2019, 13:30, Promenada, Osijek.

 

FEBIRE -  HRVATSKI FETIVAL SPORTSKE REKREACIJE 2020.

09./2020., Hrvatski festival biciklističke rekreacije je sportsko – rekreacijski te turističko - kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom, te korištenje bicikla u svakodnevnom životu. Više informacija na Facebooku: Febire ili kod Športske zajednice Osječko-baranjske županije.

 

VESLANJE: MIHOLJSKA REGATA - MEĐUNARODNO NATJECANJE U VESLANJU 2020.

29.09., rijeka Drava u Osijeku. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr

 

NOVOGODIŠNJA UTRKA 2021.

01.01., prijave od 11 sati, start od 12 sati, podneva, kod VK Iktus na Promenadi. Utrka ulicama grada u 18 ženskih, muških i mješovitih podkategorija. Informacije: Zajednica športskih udruga grada Osijeka, www.zsugos.hr