Sportska događanja

Ovdje doznajte koja sportska događanja nam predstoje u Osijeku.

Klikom na tip događanja ili lokaciju doznate više o programu.

 

NOGOMET, HT PRVA LIGA 2017./2018.: UTAKMICE NK OSIJEK

do 19.05.2018., klikom na naslov, doznajte termine utakmica Prve hrvatske nogometne lige na stadionu "Gradski vrt" i gostujuće utakmice NK Osijek

 

3. KUP GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

24.-25.03., sportska dvorana Jug II. Više informacija kod organizatora, Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek

 

14. OSJEČKI FERIVI POLUMARATON

07.04., Dužina staze - 21.1 km, Organizator: Maraton klub Hrvatski sokol Osijek, Pokrovitelj: Grad Osijek i Osječko – baranjska županija, Glavni sponzor: Ferivi sport trgovine, Datum i vrijeme utrke: 07.04.2018. (subota) u 10:30 sati, Mjesto utrke : Osijek, Trga Ante Starčevića (start/cilj). Više informacija kod organizatora Maraton klub Hrvatski sokol ili na web stranici Osječki Ferivi Polumaraton.

 

TOUR OF CROATIA - MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA UTRKA KROZ HRVATSKU

17.04., prvi dan, start utrke. Veličanstvena biciklistička utrka kojom se uz sport predstavljaju prirodne i kulturne ljepote Hrvatske i ove godine kreće iz Grada na Dravi. Prva etapa će nakon Osijeka proći kroz Kutjevo i prelijepim zelenim obroncima slavonskog gorja Krndije i Papuka. Utrka završava 22. travnja 2018.

 

GRAND PRIX OSIJEK ŽITO CHALLENGE CUP - MEĐUNARODNO NATJECANJE U GIMNASTICI

24.-27.05., u sportskoj dvorani Gradski vrt. Grand Prix Osijek 2018. Žito Challenge Cup, Treći najveći sportski događaj u Hrvatskoj. Četiri dana, 30ak zemlja i više od tisuću minuta gimnastičkog spektakla! Informacije pratite i na Facebook stranici događaja.

 

PANNONIAN CHALLENGE 2018.

30.05.-02.06., svake godine krajem proljeća ili početkom ljeta lijeva obala Drave, plaža i kupalište Copacabana poznato kao Kopika, na pet dana postaje mjestom održavanja najvećeg extremno-sportskog i glazbenog događanja u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi – Pannonian Challengea. Natjecanja se održavaju u kategorijama skate boardinga, BMX-a i inlinea, a glazbeni program je kombinacija rock i electro zvuka. Festival privlači velik broj turista, posebice mladih i onih koji se tako osjećaju iz cijele srednje i jugoistočne Europe.

 

PAPUK EXTREME CHALLENGE

01.-03.06., Orahovica. Kako spojiti 7 različitih sportova u 11 utrka u samo 3 dana? Spojiti sport, gastronomiju, netaknutu prirodu te kulturu u jedno? Razbiti mit o ravnoj Slavoniji? Glavni događaj ove manifestacije je Prvenstvo hrvatske u kros triatlonu koji je izborna utrka za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku. Uz sportske događaje koji će se održavati od petka do nedjelje (trail i treking trčanje, biciklističke utrke, daljinsko plivanje, utrke sa zaprekama za najmlađe) bit će održavani razni koncerti, kampiranje na Orahovačkom jezeru, igre za najmlađe, gurmanski specijaliteti Slavonije i Baranje, kino na otvorenom, izložbe slika i fotografija… Hrvatske Željeznice osigurale su poseban vlak Papuk Extreme Challenge koji će prevesti sve sudionike manifestacije sa Glavnog kolodvora u Zagrebu do Orahovice. Na manifestaciji se očekuje oko 1500 sportaša.