Sajmovi struke, stručni skupovi, kongresi

Ovdje doznajte više o specijaliziranim sajmovaima, stručnim skupovima, kongresima i sličnim društvenim, gospodarskim i znanstvenim događanjima koji predstoje u Osijeku.

Klikom na naziv događanja doznate više o programu.

 

STRUKOVNI SKUPOVI I KONGRESI U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

DRŽAVNI STRUČNI SKUP: SUVREMENA NASTAVA LIKOVNE KULTURE

03.-05.04., skup je namijenjen učiteljima likovne kulture. Kontakt za prijave potražite ovdje. Lokacija: OŠ Višnjevac, Crni put 41, 31220 Osijek.

 

SALORI - SAJAM LOVA, RIBOLOVA I TURIZMA

20.-22.04., stručni sajam na sajamskom prostoru Pampas, Retfala. Turistička ponuda sajma uključuje: proizvode s ekološkim predznakom, gastronomska ponuda, aktivni odmor, ponude turističkih agencija, turističke destinacije, nacionalni parkovi, parkovi prirode, ugostiteljstvo i vinarije. Više informacija o sadržaju sajma i programu potražite kod tvrtke Osječki Sajam d.o.o.

 

MOTOMOBIL

20.-22.04., stručni sajam na sajamskom prostoru Pampas, Retfala. Ponuda sajma uključuje: osobni automobili, sportski automobili, terenska i specijalna vozila, turistička vozila, motocikli i bicikli. Više informacija o sadržaju sajma i programu potražite kod tvrtke Osječki Sajam d.o.o.

 

DAMEO 2018, DANI STUDENATA MEDICINSKOG FAKULTETA OSIJEK

24.04., Medicinski fakultet Osijek organizira skup DAMEO 2018 - Dani studenata Medicinskog fakulteta Osijek u prostorima Medicinskoga fakulteta u Osijeku 24. travnja 2018. godine. Cilj skupa je promovirati znanstveni i stručni rad te aktivnosti u zajednici studenata Medicinskog fakulteta Osijek. U radu skupa sudjelovat će studenti medicine, medicinsko-laboratorijske dijagnostike te njihovi gosti, prezentacijom radova u vidu usmenih priopćenja i postera. DAMEO se organizira po drugi put, s nadom da će prerasti u tradicionalno, godišnje okupljanje studenata MEFOS-a i njihovih gostiju.

 

4. FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA ZA REGIJU SLAVONIJA, BARANJA I SRIJEM, HGK

04.05., HGK Županijska komora Osijek u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka organizira 4. Forum obiteljskog smještaja za regiju Slavonija, Baranja i Srijem, koji će se održati 4. svibnja, u 11 sati u Velikoj dvorani Županijske komore Osijek, na adresi Europske avenije 13. Forum obiteljskog smještaja (FOS) je regionalni skup pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja Slavonije, Baranje i Srijema, edukativan je i pruža priliku za proširenje saznanja o novostima u zakonodavstvu, tržišnim trendovima, marketinškim alatima te razmjenu iskustava među iznajmljivačima. Predavači su stručnjaci iz javnih ustanova, ali i iz realnog sektora koji će s iznajmljivačima podijeliti iskustva na primjerima vlastite dobre prakse. Forum je namijenjen pružateljima usluga smještaja u turizmu, turističkim agencijama, turističkim zajednicama, predstavnicima lokalnih i regionalnih uprava/samouprava Slavonije, Baranje i Srijema, članovima Sekcije obiteljskog smještaja i svima koji se bave ili planiraju baviti obiteljskim turizmom. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice najkasnije do 3. svibnja. Više informacija potražite na web stranici HGK Županijska komora Osijek.

 

JESAM LI JA ILI SU DRUGI "LUDI"? - SIMPOZIJ STUDENATA PSIHOLOGIJE I MEDICINE

8.-9.5., Prvi studentski simpozij studenata psihologije i medicine na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Više informacija: http://www.ffos.unios.hr/prvi-studentski-simpozij-studenata-psihologije-i-medicine. Prijave do 20.4.2018. na https://goo.gl/forms/r70kpuv8UVQlchDZ2

 

OSIJEK DRONE EXPO

12.-13.05., sajam dronova i popratne opreme. Dvodnevni Osijek Drone Expo ponudit će doista bogat program koji će uključivati izložbu dronova, panele i predavanja, radionice za sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja race dronova, utrku Drone race kup Hrvatske, nagradne igre, druženje i zabavu. Više informacija kod organizatora: Osječki sajam, HexaWorx

 

IV. HRVATSKI KONGRES IZ LIJEČENJA BOLI, S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

17.-19.05., 4. hrvatski kongres iz liječenja boli s međunarodnim  sudjelovanjem, najvažniji je stručni skup Hrvatskog društva za liječenje boli – Hrvatskog liječničkog zbora, a održati će se u Osijeku. od 17. do 19. svibnja 2018. godine u Hotelu Osijek. Kongres je namijenjen svim liječnicima, osobito liječnicima obiteljske medicine, fizijatrima, onkolozima, anesteziolozima, neurolozima, a također i svim kolegama kirurških struka. Zastupljene de biti sve teme iz medicine boli, a uz domade predavače, svoj poziv su potvrdili najistaknutiji eksperti koja se bave liječenjem boli, a to su prof. Judi Turner predsjednica krovnog svjetskog društva iz liječenja boli - IASP, prof. Bart Morlion, predsjednik europskog društva za liječenje boli - EFIC, doc.dr.sc.Nevenka Krčevski Škvarč, prof.dr.sc.Leonardo Kapural, prof.dr.sc. Luis Villanueva, te mnogi drugi. Uvjeren sam da dete i Vi zasigurno pronadi mogudnosti za svoj dolazak na ovaj prestižni kongres. Više informacija na web stranici Hrvatskog društva za liječenje boli.

                              

TO DO, SPORT EVENT KONFERENCIJA (PANNONIAN CHALLENGE)

01.-02.06., To Do konferencija je prva specijalizirana sport-event konferencija u regiji Jugoistočne Europe. Konferencija okuplja vodeće sport-event organizatore regije te predstavlja trenutni status sportskih događaja, budućnost financiranja događaja te inovacije u organizaciji. Također, pruža jedinstvenu priliku predstavnicima turističkih zajednica i promotorima turističkih destinacija da se povežu sa organizatorima najboljih sportskih događaja u regiji, te da u svoju destinaciju privuku atraktivne sportske sadržaje koji imaju sposobnost privući veliki broj novih gostiju tijekom predsezone i postsezone. Sport i sportski događaji, poput primjerice maratona, biciklističkih utrka, odnosno raznih natjecanja ekstremnih i drugih sportova, iznimno su atraktivan sadržaj koji u predsezoni i postsezoni može privući veliki broj gostiju na destinacije koje inače možda nisu u fokusu većini turista. Organizacija sportskog događaja je pouzdan način za jednostavno povećanje broja noćenja i jačanje vanpansionske potrošnje na destinaciji, bez obzira na lokaciju uz dodatnu medijsku pozornost i promiciju same destinacije. Osim spajanja ponude i potražnje sportskih sadržaja, konferencija pruža jedinstvenu priliku i sponzorima, koji se na jednom mjestu mogu upoznati sa detaljima najboljih sportskih događaja u regiji, i načinima na koje iz takvih događaja mogu generirati vrijednost za brandove koje zastupaju. Poslijepodnevna druženja rezervirana su za Pannonian Challenge te koncerte do ranih jutarnjih sati.

          

TREĆI HRVATSKI ISELJENIČKI KONGRES

29.06.-01.07., tema kongresa je "odlazak - ostanak - povratak", a održat će se u Osijeku, u prostorima Ekonomskog fakulteta, Trg Ljudevita Gaja 7. Više informacija kod glavnog organizatora: Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva. Web: www.cro-diasporacongress.com

 

IT KONFERENCIJA: KULEN DAYZ 2018.

31.08.-02.09., najveća konferencija o IT inovacijama u istočnoj Hrvatskoj. We like to think of Kulendayz as one of a kind conference. It's all about meeting cool people from IT community, and also technology and business insiders. Enhance your skills with real-life projects, workflows and more. Our style is different; this is a community conference so we are trying to keep talks out of standard conference rooms and speakers out of suits and skirts. With a lot of chalk and talk sessions, networking and open sessions it’s easy for everyone to make this into a useful experience. Concept is simple: 3 conference days, trainings, 6 tracks with 8 sessions, and finally a team building event to sum it all up. Tracks are based on popular IT groups: Developers, Database guys, ITPros, Web developers and Project managers. All sessions are chosen to meet this year hot themes. Our continuing mission: to explore best new techniques, to seek out new tools and new ideas; to boldly go ... oh, just register and see by yourself.

 

21. OSJEČKI JESENSKI SAJAM

05.-07.10., sajamski prostor Pampas

 

MEĐUNARODNI STUDENTSKI SIMPOZIJ IZ INFORMACIJSKIH ZNANOSTI

22.-24.01.2019., više inforamcija kod Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku i IESN Hrvatska, International Exchange Erasmus Student Network