Radionice, promocije, predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja dogoditi u Osijeku.

Doznajte i informacije o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREZENTACIJA: iOS TALKS

22.01, od 18 do 20 sati u tvrtki Cobe Tech, Ulica Hrvatske Republike 33. Nakon duge pauze, iOS talksi stižu u Osijek! Obožavatelji Apple-a doći će na svoje u srijedu, 22.01.2020. kad u suradnji s poslodavcem godine, tvrtkom Infinum, Osijek Software City po prvi put organizira iOS talks. Infinumovi inženjeri Goran Brlas i Mario Galijot održati će prezentacije o Swift UI-u i prepoznavanju lica u iOS-u, pa preporučamo da rezervirate 22.1. u kalendaru za učenje i druženje. Vidimo se u 18 sati u uredu tvrtke COBE. Prijave su obvezne, a broj prijava za ovo predavanje je ograničeno na 25. PRIJAVA: http://bit.ly/2tZe8SH. Više informacija: Osijek Software City.

 

PREZENTACIJA: DEPRESSO

29.01., od 18 do 19 sati na Medicinskom fakultetu u Osijeku, Huttlerova ulica 4. Depresso je prezentacija u kojoj Martin Rosner dijeli svoja iskustva s depresijom, terapijom i mentalnim zdravljem. Pričat će o tome kako je sve krenulo, kako se danas nosi s time, kakav utjecaj terapija ima na njegov život i svemu između. Na kraju prezentacije svi prisutni će moći postaviti anonimna pitanja u vezi bilo čega što ih zanima. Glavni cilj prezentacije je normalizirati raspravu o mentalnom zdravlju. Događaj će se održati u videokonferencijskoj dvorani (P2) Medicinskog fakulteta. Više informacija kod organizatora: udruga CroMsic.

 

RADIONICA: UČINKOVITO I SIGURNO TRČANJE

01.02., od 10 do 16 sati, Studio Eccentric, centar za dijagnostiku, terapiju i trening, Ulica Martina Divalta 162. Ova radionica prvenstveno je namijenjena svima onima koji su se odlučili krenuti baviti trčanjem, bilo na kraće ili dulje rute, onima koji se žele odvažiti na polumaraton, maraton, triatlon, ali i koji već trče duže vrijeme, te svima koji se bave treninzima izdržljivosti. Ideja cjelokupnog koncepta je smanjiti ozljede i poboljšati izvedbu, kako kod ljudi koji se bave trčanjem, posebice maratonima, ali i općenito sportovima izdržljivosti, biciklizmom pa i triatlonima. Predavači su Strahinja Kukić, Vanja Knežević i Maja Diklić Dačić. Trajanje radionice je 6 sati plus upiti i komentari na kraju. Više informacija: Studio Eccentric, centar za dijagnostiku, terapiju i trening.

 

EDUKATIVNO ISKUSTVENA RADIONICA TJELESNE PSIHODRAME: PSYCHODRAMATIC BODYWORK

21.-23.02., od 12 do 17 sati. Radionice tjelesne psihodrame (PSYCHODRAMATIC BODYWORK® po učenju Susan Aaron) podrazumijevaju kombiniranje dva psihoterapijska modaliteta: psihodramu i model tjelesne psihoterapije. U Osijeku će se od 21. do 23. veljače 2020. održati uvodna iskustveno-edukativna radionica, a prijave za sve zainteresirane su otvorene do 15. veljače. Prijavljivanje je moguće putem e-mail adrese: bodyworkserbia@gmail.com. Nakon prijave predviđen je skrining intervju zainteresiranih sa jednim od voditelja radionice, kada je obavezno uplatiti 50% kotizacije. Svaki polaznik dobiva potvrdu o 18 sati iskustvenog-psihoterapijskog rada! Detalji: https://www.centarspektrum.com/psihodrama2020.html

 

UVOD U RAD S ASOCIJATIVNIM KARTAMA

22.02., od 9 do 17 sati u Info centru za mlade, Osijek, Ulica kralja Zvonimira 15. Asocijativne karte su kreativna tehnika koja je našla široku primjenu u psihosocijalnom radu – koriste se u savjetovanju, edukacijama, u školama, vrtićima, u individualnom radu i radu s grupama. Mogu se koristiti za različite namjene – poticanje kreativnog procesa, za postizanje boljeg uvida u same sebe, postizanje grupne kohezije, oslikavanje nekog događaja ili procesa kojeg je teško opisati riječima, istražiti i analizirati određeni događaj i još mnogo toga.

 

VINSKA MUŠICA - DEGUSTACIJE VINA PETKOM

do 31.12., petkom od 20 sati. Očekuje vas dobro društvo, zanimljiva vinska priča, fina vina i malo meze da lakše klizi, a prije svega toga obavezno je rezervirati svoje mjesto putem facebook stranice ili kupnjom degustacije u Vinskoj mušici (Kapucinska 39) ili na broj 095 350 99 39. Rezervacija je obavezna zbog ograničenog broja mjesta. Cijena degustacije po osobi je 100 kuna. Vidimo se u vinskom baru Vinska mušica na osječkom Korzu, blizu Kapucinske crkve, na predstavljanju nove vinarije.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U NADBISKUPSKOM VIKARIJATU U OSIJEKU

01.-31.12., ovdje pregledajte sve programe tijekom godine u organizaciji Nadbiskupskog Ordinarijata u Osijeku

23.01., PREDAVANJE: ŠTO KADA BRAČNI DRUG PRIJEĐE NA DRUGU STRANU? od 19:30 do 21:30 sati, Nadbiskupski Ordinarijat - Vikarijat Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku, Ulica J.J.Strossmayera 58. Usamljenost je jedna od učestalijih „bolesti“ danas, mnogi žive sami zbog različitih razloga. Jedan od razloga je i smrt bračnog druga. Možda ste i sami u takvoj situaciji ili netko od vaše rodbine (mama, tata, brat, sestra, sin, kćer), prijatelja, poznanika. Želimo zajedno učiti kako se nositi s takvim situacijama! Svoja promišljanja i iskustvo će podijeliti s nama psihijatar, psihoanalitičar, romanopisac Dragan Pavelić. Više informacija: Bračno i obiteljsko savjetovalište.

 

RADIONICE, PROMOCIJE, PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom godine

05.02./19.02., Vrijeme za priču, Ogranak Gradske knjižmice u GČ Industrijska četvrt i GČ Jug Dva

05.02., u 17:00 sati, Odjel za rad s djecom i mladima, "Čitaj mi…", obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas

08.02., u 8:30 sati, Odjel za rad s djecom i mladima - igraonica, Rođendan pod maskama

12.02./26.02., u 17 sati, odjel American Corner, predavanje Exploring the United States, predavač: Josh Leib

12.02./26.02., Vrijeme za priču, Ogranak Gradske knjižmice u GČ Donji grad i GČ Retfala

14.02., u 13 sati, Odjel za rad s djecom i mladima, Akcija darivanja prikupljenih knjiga (obilježavanje Valentinova čitanjem poezije) te obilježavanje Međunarodnoga dana darivanja knjiga (akcija prikupljanje slikovnica za potrebite pod geslom "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj".)

17.-22.02., Odjel za rad s djecom i mladima, „Festival jezika“ - manifestacija obilježavanje Međunarodnog dana materinskog jezika 21. veljače 2020.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U MUZEJU SLAVONIJE OSIJEK (MSO)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji MSO tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U ARHEOLOŠKOM MUZEJU U OSIJEKU (AMO)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji AMO tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK (HGK)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

21.01., radionica: Kreativne industrije i njihova uloga u razvoju kulturnog turizma Osječko-baranjske županije, HGK – Županijska komora Osijek organizira radionicu Kreativne industrije i njihova uloga u razvoju kulturnog (kontinentalnog) turizma Osječko-baranjske županije, koja će se održati u utorak, 21. siječnja, 10.30 u ŽK Osijek, na adresi Europske avenije 13. Svrha je radionice uputiti na potencijal koji imaju kreativne industrije i njihov utjecaj na stvaranje turističkih proizvoda i atraktivnost kulturnih institucija. Radionica je namijenjena turističkim agencijama, turističkim zajednicama, kulturnim institucijama i ostalima u javnom i privatnom turističko-kulturnom sektoru. Na radionici će biti predstavljeni projekti Osječke tvornice ideja i udruge Kultakt povezani s razvojem kulturnog turizma, Muzej Slavonije Osijek predstavit će međunarodni projekt Viral, dok će o ulozi modernih tehnologija u stvaranju turističkog doživljaja govoriti predstavnici tvrtke Culex d.o.o. iz Osijeka. Turistička zajednica grada Osijeka predstavit će vizualni identitet TZ grada Osijeka Bijelo-plavi grad na Dravi, a Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uvest će nas u priču o HeadOnEastu. Prijave na linku ovdje.

 

RADIONICE U PUČKOM OTVORENOM UČILIŠTU (POU)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji POU - Pučkog otvorenog učilišta u Osijeku.

 

PROGRAMI U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI (MUO)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti. Subotom od 10 do 12 sati dječje radionice Mali prijatelji muzeja. Utorkom od 16 do 20 sati radionice za odrasle.

01.02.-29.02., radionice za odrasle, utorkom od 16:00 do 18:00 i 18:00 do 20:00 sati

 

PROGRAMI U DRŽAVNOM ARHIVU U OSIJEKU (DAOS)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Državnog arhiva u Osijeku.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U ORGANIZACIJI MATICE HRVATSKE

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Matice Hrvatske tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU (AUK)

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji AUK tijekom godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "NOVA AKROPOLA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji osječke podružnice udruge Nova Akropola.

24.01., MOĆ MITA, POVRATAK JUNAKA, u 19:30 sati. Što je to čovjek svih kultura i epoha nalazio u naizgled nestvarnim likovima i događajima mita? Zašto je imao potrebu stvoriti takav niz čudesnih simboličkih slika o nepobjedivim junacima i njihovim nezamislivim iskušenjima, putovanjima u nepoznato, neočekivanim susretima i pomagačima? Mit, u kojem su sačuvana dragocjena iskustva prošlosti, izraz je čovjekove nezaustavljive potrebe za traženjem višeg smisla i otvaranjem boljih mogućnosti. Zato i danas vidimo povratak junaka koji, premda odjeveni u moderno ruho, pokreću istu iskonsku težnju za sudjelovanjem u avanturi svrhovitijeg životnog puta… Ulaz na predavanje je besplatan.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "CENTAR ZA MIR, NENASILJE I LJUDSKA PRAVA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

25.01., TRENING: MEDIJSKA PISMENOST I KRITIČKO RAZMIŠLJANJE, od 9 do 17 sati, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Istarska ulica 3, Osijek. U sklopu projekta IN EDU, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava u suradnji s Elektrotehničkom i prometnom školom Osijek organizira jednodnevan trening za profesoreice srednjih škola o medijskoj pismenosti i kritičkom razmišljanju na kojem će 30 profesoraca steći znanja o medijskoj pismenosti, čitateljskim revolucijama, masovnim medijima i društvenim mrežama te medijskoj pismenosti u nastavi. Profesori ce će dobiti ideje za rješavanje problema koje ih muče u njihovom svakodnevnom radu, a koje se tiču medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja, kao i ideje o konkretnim metodama koje mogu koristiti u daljnjem radu s učenicima.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "OLIMP CENTAR OSOBNE MOĆI", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji Olimp centar osobne moći.

26.01., RADIONICA: GLAS ANĐELA, od 17 sati. Svatko od nas ima svog anđela čuvara, koji dotiče naš život na čudesan način. Komuniciraju s nama i pomažu nam na različite načine, na nama je da otkrijemo i odlučimo o načinu na koji ćemo komunicirati s njima. To može biti putem informacija do kojih slučajno dolazite, pisanja, drugih osoba, vizija, unutarnjeg glasa, intuitivnog vodstva, glazbe, pera, natpisa, brojeva... Anđele samo trebamo zamoliti za pomoć. Kada smo povezani sa sobom i anđelima, možemo lakše osluhnuti poruke koje dobivamo i njima se voditi za naše najviše dobro. Svi možemo komunicirati s njima, a svrha ovih radionica je da tu svijest prenesem i približim i Vama.

 

WINE OS, FESTIVAL VINA DELICIJA I UGODNOG ŽIVLJENJA 2021.

01./2021., dvorana Gradski Vrt od 15 do 21 sat. Na ovome vinskom sajmu veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja svim posjetiteljima pruža priliku da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja. Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije. Šesti WineOS održat će se na čak 1.900 četvornih metara dvorane "Gradski vrt". Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala te, logično, i značajno veći broj izlagačkih mjesta. Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi značajno veći komfor nego do sada, budući da će pojedinačni štandovi zauzimati površinu od devet četvornih metara. Osim toga, očekuje nas i velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati brojne prezentacije i promocije. Jedan će dio dvorane biti rezerviran za restoransku ponudu, a, osim vinara i proizvođača delicija, predstavit će se i proizvođači rakija i craft piva. Ulaznice za festival uskoro će krenuti u prodaju po cijeni od 80 kuna te će ih zainteresirani moći nabaviti u Vinoteci "Vinita" u Strossmayerovoj 21. Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za radionice čiji će raspored biti objavljen krajem studenog, a karte će biti u prodaji početkom prosinca. Više informacija na Facebook stranici: WineOS, na službenoj stranici festivala www.wineos.biz te u vinoteci Vinita.