Radionice, promocije, predavanja

Ovdje doznajte koje će se radionice i predavanja za odrasle dogoditi u Osijeku. Doznajte informacije i o promocijama kulturnih i društvenih događanja, inicijativa, predstavljanjima knjiga i drugih publikacija koje će se uskoro dogoditi u gradu te njihovim lokacijama.

Klikom na mjesto događanja doznate više o programu.

 

PREDAVANJA U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte predavanja u organizaciji GISKO-a tijekom 2018. godine

 

RADIONICE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI - GISKO

01.01.-31.12., ovdje pregledajte radionice u organizaciji GISKO-a tijekom 2018. godine

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U UDRUZI "NOVA AKROPOLA", OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji osječke podružnice udruge Nova Akropola.

 

PREDAVANJA, TEČAJEVI I RADIONICE U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI OSIJEK

01.01.-31.12., ovdje pregledajte programe u organizaciji HGK ŽK Osijek

 

DEGUSTACIJA VINA: "IZ NARUČJA DUNAVA VOL. 3", PROMOCIJA VINARIJE BRZICA

07.06., u 20 sati, vinski bar Vinska Mušica na Korzu. Još jedna vinarija erdutskoga vinogorja u Vinskoj mušici - predstavljamo Vinariju Brzica u četvrtak 7. 6. u 20 sati. U goste nam stiže Ivo Brzica, koji je sa suprugom Snježanom podigao vinariju i vinograde na oko 4,5 hektara okružene moćnim Dunavom. Vinogradi su smješteni na južnoj padini Erdutske kose ili jedinstvenog vinogorja koje omeđuje Dunav s čak tri strane. Na nadmorskoj visini 150 metara na tlu bogatom mineralima koji daju poseban karakter grožđu. U svojoj ponudi imaju bijela i crvena vina. U vinogradima približno dvije trećine trsova otpada na crne vinske sorte – cabernet sauvignon, merlot i vranac. Bijele sorte čine graševina (četiri petine) i chardonnay, po kojem je erdustko vinogorje desetljećima bilo prepoznatljivo. Za razliku od kolega vinogradara i vinara s tog područja, obitelj Brzica odlučila se za dominaciju crnih sorta pri sadnji vinograda, što se pokazalo dobrim potezom s obzirom na brojne nagrade kojima su ovjenčani merlot i cabernet sauvignon. Crnim sortama, pokazalo se, erdutska klima - 250 sunčanih dana godišnje - i zemlja itekako pogoduju. Zašto se Ivo Brzica odlučio primat dati crvenim sortama i vrancu, kako je jedan uspješan poslovni čovjek donio odluku o ulasku u vinski svijet? I koliko je lako/teško opstati u svijetu vina, doznajte u četvrtak u Vinskoj mušici kada se družimo s Ivom Brzicom i njegovim nasljednikom Bornom. Počinjemo u 20 sati, znate već kako - s razgovorom ugodnim uz degustaciju vina podruma Vinarije Brzica, uz zalogajčiće. Zato rezervirajte svoje mjesto na 092 350 9939, ili u inbox, ili dolaskom i kupnjom bona u Vinskoj mušici (Kapucinska 39). Degustacija stoji 80 kuna. Vidimo se i veselimo zajedničkom druženju uz vino.

 

16. LJETO U DOMU TEHNIKE - RADIONICE ZA DJECU I UČENIKE

02.07.-31.08., za sve zainteresirane učenike osmislili i organizirali smo čak 14 ljetnih radionica. Dođite i izrazite svoju kreativnost u Domu tehnike. Kao što već dobro znate broj mjesta je ograničen. Ukoliko ste zainteresirani morate požuriti sa prijavama. Više informacija klikom na naslov ili kod: Centar tehničke kulture Osijek

 

WINE OS, FESTIVAL VINA DELICIJA I UGODNOG ŽIVLJENJA

07.-08.12., na ovome vinskom sajmu veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja svim posjetiteljima pruža priliku da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja. Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije. Više informacija na Facebook stranici: WineOS, na službenoj stranici festivala www.wineos.biz te u vinoteci Vinita.