Osječka pralina - novi gastrosuvenir Osijeka

Neodoljiva čokolada zavladala je jučer prostorom Lounge bara Waldinger u Trgovačkom centru Portanova. Tamo je održan Dan čokolade, a u sklopu njega promocija Osječke praline, novog gastrosuvenira grada Osijeka.

- Želja nam je bila napraviti manifestaciju koja će biti zanimljiva djeci, ali i njihovim roditeljima i svima onima koji vole čokoladu. Želimo na taj način stvoriti ležernu i opuštenu atmosferu te da svi naši posjetitelji uživaju svim svojim osjetilima - rekla je Anita Žagar Brodar, voditeljica prodaje i marketinga u hotelu Waldinger.

Berislav Mlinarević, vlasnik hotela Waldinger, ističe kako im je ovim projektom želja predstaviti bogatu gastronomsku tradiciju starih Essekera i na taj način obogatiti ponudu grada Osijeka kao turističke destinacije.

- Mi smo kroz proizvodnju pralina doveli do vrhunca našu proizvodnju slastica. U našu kavanu i Lounge bar dolaze turisti koji uživaju u kolačima, stoga smo im željeli ponuditi slasticu koju bi mogli ponijeti sa sobom. Tako smo došli na ideju da počnemo proizvoditi Osječku pralinu, koju bi gosti mogli ponijeti kući kao gastrosuvenir - objašnjava Mlinarević.

Ovu hvalevrijednu inicijativu pozdravio je Saša Iličin, direktor TC Portanova te je zaželio da Dan čokolade preraste u Dane čokolade i da Osječka pralina obogati gastroponudu grada.

Aleksandar Andrić, predsjednik Uprave tvrtke Puratos Konding napominje da su čokolade od kojih se pravi Osječka pralina najfinije belgijske čokolade, u kombinaciji s biranim domaćim sastojcima iz Slavonije. Ukratko, ističe, to je kvalitetna belgijska čokolada na essekerski način.

U ime Turističke zajednice grada Osijeka, direktor Saša Uranjek čestitao je direktoru Mlinareviću i njegovim suradnicima na ovoj kvalitetnoj poduzetničkoj ideji. “Stvorili su jedan kvalitetan proizvod, gastrosuvenir i tako svoju, ionako bogatu gastroponudu, obogatili za još jednu slasticu. To će biti lijep dar koji će moći kupiti posjetitelji, kako naši Osječani, tako i gosti. Na ovaj način obogatit ćemo turističku vrećicu koju danas čine brendovi Osijeka i ponuditi je našim gostima”, smatra Uranjek.

Inače, u sklopu Dana čokolade u Lounge baru Waldinger jučer je također organizirana promocija tople čokolade Franck, kao i Cooking show izrade pralina i trufla, radionica pralina i čokoladnih kolačića, dječja radionica čokolade, uparivanje vina i čokolade te nastup jazz-benda Mile Bauković.

Glas Slavonije - Vesna LATINOVIĆ