Osijek: najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma

Photo by: Horizont Solutions d.o.o./Mario Đurkić

Hrvatska turistička zajednica dodijelila je Godišnje hrvatske turističke nagrade nominiranim turističkim djelatnicima i destinacijama na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma u Šibeniku 06.-08.10.2022. Grad Osijek dobitnik je ovogodišnje nagrade HTZ-a u kategoriji najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma.

Ovom pobjedom Osijek je prepoznat kao uspješna turistička destinacija koja nudi užitak u urbanom ambijentu bogatom atrakcijama i aktivnostima za putnike namjernike. Komisija koja je u rujnu boravila u gradu prepoznala je ljepotu njegove povijesno-kulturne baštine poput barokne jezgre, secesijskog nasljeđa i historicističkih elemenata središta grada te brojnih drugih znamenitosti, upoznala se s radom kulturnih institucija te uvidjela značaj brojnih manifestacija i događaja koji grad obogaćuju tijekom čitave godine. Dakako, prepoznata je i enogastronomska ponuda grada koja se odlikuje spojem tradicije i modernih izričaja te dobar rad smještajnih objekata i hotela. Uz Osijek, Slavonija (svih pet slavonskih županija) proglašena je najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma.

Ovim priznanjem Osijek je potvrdio svoju ulogu slavonske metropole koja se ističe svojim urbanim prostorom i širokom lepezom kulturnih, arhitektonskih, enogastronomskih, zabavnih i drugih atributa koji ga čine vrijednom destinacijom u kontinentalnoj, ali i čitavoj Hrvatskoj.