Međunarodni dan rijeke Drave uz vožnje turističkim gliserom (20.-21.09.)

 

U petak i subotu 20. i 21. rujna 2019. različitim programima obilježava se Međunarodni dan rijeke Drave (23. rujna) s ciljem promicanja jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi te na taj način osvijestiti potrebu bolje zaštite i osigurati održivi razvoj Europske Amazone.

U petak od 10 do 11 sati vas na očekuju aktivnosti na dravskoj vodenici - mlinu usidrenom na Solarskom trgu u blizini skele Kompe, radionice za djecu te izložba forografija.

U Sarvašu, točnije u Sarvaškom ritu, u Riječnoj školi od 10:30 sudjelujte u sportskim igrama, školi u prirodi, druženju s nogometašima NK Osijek te od 13:30 uživajte u gastronomskoj ponudi jela od ribe ŠRD Babuška i jela od divljači LD Jelen.

Promotivne turističke vožnje Dravom - razgled Osijeka gliserom! (20.-21.05.)

U petak 20. rujna 2019. u 10, 11 i 12 sati te pononvno u subotu 21. rujna 2019. od 10, 11, 12 i 13 sati upoznajte Osijek s rijeke Drave i provozajte se turističkim čamcem, gliserom u organizaciji TZ grada Osijeka i obrta za prijevoz turista Old Town Izleti iz Osijeka. Ukrcaj/iskrcaj je na dravskoj vodenici - mlinu na Solarskom trgu/Promenadi, a čamac će uz turističko vodstvo voziti uzduž grada. Svaki polazak prima maksimalno 7 putnika (6 + turistički vodič). Ture traju po 30 minuta. Sudjelovanje je moguće uz rezervaciju termina na telefon: 031 203 755 ili osobnim dolaskom u ured TZ Osijek na adresi Županijska ulica 2.

Više o ponudi turističkih razgleda Drave, Dunava, ušća dviju rijeka, kanala i pritoka, pročitajte ovdje: Old Town Izleti čamcem iz Osijeka

Programe uz Dan Drave s ciljem predstavljanja projekata koji doprinose očuvanju jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi, modele održivog razvoja te mogućnosti razvoja turizma uz rijeku Dravu zajednički organiziraju: J.U. Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Osječko-baranjska županija, Muzej likovnih umjetnosti Osijek, Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Grada Osijeka, Udruga Vodenica, Športsko-ribolovno društvo Babuška te Lovačko društvo Jelen iz Sarvaša.

Pridružite nam se u proslavi dana naše zelene ljepotice Drave, koja se tek 20ak km istočno od Osijeka ulijeva u moćni Dunav gdje formira Park prirode Kopački rit i zemljopisnu sredinu Europskog podunavlja.

Ukoliko želite istražiti ovaj kraj donje Podravine i Podunavlja, prijedloge za dnevne izlete potražite na web stranici Turističke zajednica grada Osijeka: Hrvatsko Podunavlje.