Manifestacije i festivali

Tijekom cijele godine u Osijeku se događa nekoliko velikih manifestacija koje možete popratiti u kategoriji Top Događanja. Uz manifestacije koje u grad privlače najveći broj posjetitelja, svakoga se tjedna u Osijeku može posjetiti i manje festivale te slična događanja posvećena kazalištu, kinematografiji, zdravlju, društvenim i drugim temama.

Više doznajte klikom na naziv događanja.

 

ADVENT U MUZEJU SLAVONIJE

30.11.-21.12., dragi prijatelji Muzeja Slavonije i ove godine, uz vrlo bogat i prigodni blagdanski program, obilježavamo adventsko razdoblje. Za nas i naše partnere ovo doba godine ima zaista posebno značenje jer svi zajedno slavimo plodove rada kroz druženje s djecom, mladima i starijim generacijama. Provedite slobodno obiteljsko vrijeme uz pjesmu i teatar, zabavne i obiteljske radionice koji se nalaze u našem adventskom programu u sklopu akcije "Vodite me u Muzej!". Veselimo se vašem dolasku i druženju na Adventu u Muzeju Slavonije u osječkoj Tvrđi. Više informacija na Facebook stranici događaja Advent u Muzeju Slavonije.

 

OTVORENJE ADVENTA U MUZEJU: "TAJNE MOĆI MUZEJA"

30.11., u 18:00 "Tajne moći muzeja", prigodno otvorenje Adventa u Muzeju Slavonije i predstavljanje muzejske bojanke, zgrada Glavne straže.

 

WINEOS - OSIJEK WINE FEST 2017.

01.-02.12., Festival vina, delicija i ugodnog življenja održat će se po četvrti put 1. i 2. prosinca 2017. u centru Osijeka u prostoru Esseker centra gdje ce veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih eno-gastro doživljaja. U prostoru Esseker centra, površine od oko 800m2, okupit će se više od 70 izlagača, proizvođača i trgovaca vinom i gastronomskim delicijama. Službeno otvorenje festivala predviđeno je 1. prosinca (petak) u 15:00 sati. Oba dana, petak i subotu, festival će biti otvoren od 15:00 do 21:00 sat. Na festivalu će se prezentirati i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije. Više detalja o programu na stranici događaja na Facebooku ili kod organizatora, vinoteke Vinita.

 

ADVENT U OSIJEKU 2017.

01.-31.12., i ove godine tijekom prosinca predbožićni sajmovi i razna kulturna događanja ponovno će oživjeti gradske ulice i trgove. Središnje događanje, romantično adventsko selo, ove godine preselit će se iz starog grada Tvrđe u Gornji grad na glavni gradski trg i prostor pred Osječkom katedralom. Očekuje nas bogat program za djecu, uključujući šarene ringišpile, veseli Božićni tramvaj, darežljive Motomrazove uoči blagdana Svetog Nikole, radionice i predstave, a za sve ostale bit će tu i niz koncerata, sajam obrtničkih proizvoda i kućice sa svima omiljenom gastronomskom ponudom i mirisima kuhanog vina. Uz središnje gradsko božićno drvce i adventski vijenac, provedite cijeli mjesec u božićnom raspoloženju u središtu Osijeka. Početkom Adventa proslavit ćemo i Dan grada Osijeka 2. prosinca, a Novu godinu pak dočekajte uz tradicionalno slavlje, valcer i vatromet na Trgu dr. Ante Starčevića.

 

RE-ART FESTIVAL - BOŽIĆNO IZDANJE

15.-16.12., festival umjetnosti i kretativnosti u organizaciji udruge Plantaža. ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka. Festival se održava na proljeće i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, te osim na proljeće ima i svoje božićno izdanje. Organizator ReArt festivala je udruga PLANTaža https://web.facebook.com/udrugaplantaza