Koncerti klasične i tradicijske glazbe

Ovdje doznajte koji će se koncerti klasične te tradicijske glazbe prirediti u gradu. Mjesta događanja su kazališta, crkve, muzeji te mnoge druge javne institucije kao i prostori na otvorenom.

Klikom na naziv koncerta doznate više o programu. 

 

25. DANI MAKEDONSKE KULTURE

25.-26.10., PETAK 25.10., od 19 sati: Filatelistička izložba Dragoljuba Siljanoskog i koncert ozbiljne glazbe makedonskih umjetnika Osijek u atriju Arheološkog muzeja; SUBOTA 26.10., od 17:30 sati: 25. Rođendanski koncert MKD Braća Miladinovci i  Proslava Dana Zajednice Makedonaca u RH Dom HV-a, Osijek, Dobriše Cesarića 1. Nastupaju  Sekcije MKD Braća Miladinovci, KUD Zora iz Piškorevaca, MKD Ilinden Rijeka, MKD Biljana Zadar, MKD Makedonija Split, MKD Ohridski biser Zagreb, MKD Sv. Kiril i Metodij Pula.

 

FIPO - FESTIVAL IZVIĐAČKIH PJESAMA

13.11.-01.12., u organiziaciji izviđačkog kluba Javor iz Osijeka

 

BOŽIĆNI I GODIŠNJI KONCERT "HKUD OSIJEK 1862"

21.12., od 18:62 sati, u sindikalnom domu Tvornice šećera Osijek (Šećeranski dom), Frankopanska ulica 99, Donji grad.

 

KONCERTI KLASIČNE GLAZBE U HRVATSKOM NARODNOM KAZALIŠTU

01.01.-31.12., tijekom cijele godine u HNK u Osijeku priređuju se koncerti klasične i filmske glazbe prema rasporedu koji možete pogledati na web stranici kazališta.

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA: OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

01.01.-31.12., tijekom cijele godine, svake srijede u 19:30 sati. Lokacije i detalje o događanju te moguće promjene termina koncerata doznajte klikom na naslov, a ovdje pogledajte cjelokupni program tijekom tekuće sezone. Najčešće lokacije koncerata srijedom su Arheološki muzej u zgradu Glavne straže te Glazbena škola Franje Kuhača, obje u starom gradu Tvrđi.

 

LIPANJSKA OPERNA NOĆ HNK U OSIJEKU (2020.)

06./2020., sredinom lipnja, u večernjim satima, dvorište Hrvatskog narodnog kazališta

 

OSJEČKO LJETO KULTURE 2020.

06./2020., krajem lipnja, uobičajeno oko 29. lipnja - blagdana nebeskih zaštitnika grada Osijeka, Sv. Petra i Pavla i u prvoj polovini srpnja u staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja. Festival je najveći istočnoj Hrvatskoj, a kvalitetom parira poznatim sličnim kazališnim ljetnim festivalima u široj regiji. Ukoliko ste propustili kakvu zanimljivu predstavu diljem Hrvatske i šire regije, velika je vjerojatnost da ćete ju moći pogledati upravo na „Oljk-u“. U manifestaciji, čiji je organizator Grad Osijek, planirano je 55 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti, koji će biti izvedeni na 22 lokacije. Više informacija i program: Osječko Ljeto Kulture, www.ljetokulture.osijek.hr