Koncerti klasične i tradicijske glazbe

Ovdje doznajte koji će se koncerti klasične te tradicijske glazbe prirediti u gradu. Mjesta događanja su kazališta, crkve, muzeji te mnoge druge javne institucije kao i prostori na otvorenom.

Klikom na naziv koncerta doznate više o programu. 

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA: OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

01.01.-31.12., tijekom cijele godine, svake srijede u 19:30 sati. Lokacije i detalje o događanju te moguće promjene termina koncerata doznajte klikom na naslov, a ovdje pogledajte cjelokupni program tijekom sezone 2017./2018.

 

KONCERT U FRANJEVAČKOJ CRKVI U TVRĐI

15.06., u 19 sati, u crkvi Uvzišenja Svetog Križa (Sv. Antuna) u Tvrđi. Sopranistica Tamara Šarlija održati će koncert uz pratnju korepetitorice Jelene Ajduković u franjevačkoj crkvi sv. Križa u Osijeku (Tvrđa) u petak 15. 6. 2018. g. s početkom u 19 sati. Na koncertu će sudjelovati i Mješoviti srednjoškolski zbor glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca pod ravnanjem dirigentice Zrinke Šimunović. Na programu su djela suvremenih stranih i domaćih skladatelja, ali i starih majstora glazbene literature. Ulaz je slobodan.

 

LIPANJSKA OPERNA NOĆ: HUMANITARNI KONCERT SOLISTA, ZBORA I ORKESTRA HNK U OSIJEKU

20.06. u 21 sat. U dvorištu kulturnog centra Eurodom (poslovni centar Eurodom). Ulaznice na blagajni HNK u Osijeku. Prihod od ulaznica donirat će se Društvu za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama. Program: "Noć filmske glazbe". Repertoar: Jurski park, Titanic, Pirati s Kariba, Ples s vukovima, Harry Potter i plameni pehar, Gospodar prstenova, Gladiator, Gabriel's oboe, Priča sa zapadne strane, Ratovi zvijezda, Ljepotica i zvijer, Kako trenirati zmaja, mjuzikl Kosa. Dirigent: Mladen Tutavac; Solisti: Ivana Medić, sopran; Sanja Toth, sopran, Filip Hozjak, tenor; Vokalni ansambl: Stefany Findrik, Gordana Kalmar, Davor Solanović, Tomislav Moržan, Koncertni majstor: Ioan Pauna; Inspicijentica: Irena Budak Ex Kovač. Sudjeluju solisti, vokalni ansambl i orkestar HNK u Osijeku.

 

PANONSKI FOKLORNI FESTIVAL 2018.

22.-25.06., kod secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera na promenadi uz Dravu, svaki dan će se održavati koncertni programi, a nastupit će pet foklornih ansambala koji njeguju hrvatski koreografirani foklor - četiri ansambla iz Hrvatske i jedan iz inozemstva. Prije svakog koncerta nastupit će po jedna od četiri izvorne skupine iz sve četiri hrvatske folklorne zone. Nakon koncerata ansambala, svaku će večer okupljene građane zabavljati i eminentna imena hrvatske tamburaške glazbene scene, ali i mlađi bendovi koji će dobiti priliku pokazati što znaju. Posebni značaj prvom osječkom folklornom festivalu dat će koncert nacionalnog Ansambla "Lado" iz Zagreba 24. lipnja. Svi programi Festivala za sve će građane biti besplatni. Više informacija potražite kod organizatora Županija Osječko-baranjska i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije

 

KONCERT: LADO - ANSAMBL NARODNIH PLESOVA I PJESAMA HRVATSKE

24.06., u sklopu Panonskog Folklornog Festivala 2018.

 

OSJEČKO LJETO KULTURE, OTVORENJE MANIFESTACIJE

29.06., uobičajeno od 29. lipnja, blagdan nebeskih zaštitnika grada Osijeka Sv. Petra i Pavla, i u prvoj polovini srpnja u staroj baroknoj Tvrđi održava se veliki kazališno-umjetnički festival. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija može se pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja.

 

ADVENT U OSIJEKU 2018.

01.-31.12., tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, središte grada, glavni trg i prostor oko Osječke katedrale djeluju romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti na trgu znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Program na središnjem božićnom sajmu pratite na www.adventosijek.hr. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.