Koncerti klasične i tradicijske glazbe

Ovdje doznajte koji će se koncerti klasične te tradicijske glazbe prirediti u gradu. Mjesta događanja su kazališta, crkve, muzeji te mnoge druge javne institucije kao i prostori na otvorenom.

Klikom na naziv koncerta doznate više o programu. 

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA: OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

01.01.-31.12., tijekom cijele godine, svake srijede u 19:30 sati. Lokacije i detalje o događanju te moguće promjene termina koncerata doznajte klikom na naslov, a ovdje pogledajte cjelokupni program tijekom sezone 2017./2018.

 

20. DAN MAĐARA U OSIJEKU

08.-09.09., u subotu 8. rujna od 15 do 20 sati posjetite glavni trg u Osijeku (Trg dr. Ante Starčevića) i zabavite se uz kulturno-umjetnički program mađarskih folklornih i glazbenih skupina iz Hrvatske, Mađarske i Vojvodine (Srbije), te na prigodnom sajmu potražite suvenir ili kušajte domaća jela iz mađarske gastronomske tradicije. Oko 20 sati nasred trga pridružite se u plesu velikog mađarskog čardaša! U nedjelju 9. rujna od 17 do 19 sati u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Osijeku (Drinska ulica 12a) posjetite izložbu umjetničkih slika i kazališnu predstavu. Dodatne informacije na broj telefona: 031304770. Organizator: Mađarsko kulturno društvo Népkör, Osijek (Eszek).

 

ADVENT U OSIJEKU 2018.

01.-31.12., tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, središte grada, glavni trg i prostor oko Osječke katedrale djeluju romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti na trgu znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Program na središnjem božićnom sajmu pratite na www.adventosijek.hr. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.