Koncerti klasične i tradicijske glazbe

Ovdje doznajte koji će se koncerti klasične te tradicijske glazbe prirediti u gradu. Mjesta događanja su kazališta, crkve, muzeji te mnoge druge javne institucije kao i prostori na otvorenom.

Klikom na naziv koncerta doznate više o programu. 

 

KONCERTNI CIKLUS GRADA: OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

01.01.-31.12., tijekom cijele godine, svake srijede u 19:30 sati. Lokacije i detalje o događanju te moguće promjene termina koncerata doznajte klikom na naslov, a ovdje pogledajte cjelokupni program tijekom sezone 2017./2018.

 

ADVENT U OSIJEKU 2018.

Tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada. Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, smotra dječjih lampiona sa svjetlucavom veselom povorkom do Adventskog sajma, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom. Tijekom tridesetak dana trajanja, grad djeluje romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti znaju potrajati do kasnih večernjih sati. Advent u Osijeku je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.

 

12. GLAZBENE BOŽIĆNE SVEČANOSTI - GLAZ-B-OS

12./13./17./18./20.12., koncerti, predavanja, slušaonice i radionice. Odsjek za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku po dvanaesti put, već tradicionalno organizira Glazbene božićne svečanosti. Festival će trajati dva tjedna, sve do 20. prosinca. Izdvajamo koncerte: 12.12. u 19 sati, koncert povodom Svjetskog dana zborskog pjevanja, Evangelička crkva u Gornjem gradu (Adresa: Jaegerova ulica 7); 13.12. u 10 sati, "Božiću ususret", splet popularnih božićnih pjesama izvedenih na tamburici u izvedbi Tamburaškog ansambla za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka u Hotelu Osijek; 17.12. u 19 sati, koncert solista i ansambla Odsjeka za glazbenu umjetnost na Akademiji za umjetnost i kulturu, Svečana dvorana; 18.12. u 19 sati, "Puškin u glazbi i stihu", koncert Hrvatsko-ruskog društva "Umjetnost bez granica" iz Dubrovnika, na Akademiji za umjetnost i kulturu, dvorana br. 18; 20.12., u 19 sati, natjecanje studentskih pjevačkih ansambala na Akademiji za umjetnost i kulturu, dvorana br. 18.

 

DRUŠTVENI KONCERT NJEMAČKE ZAJEDNICE PODUNAVSKIH ŠVABA

15.12., u 17 sati, Evangelička crkva u Osijeku (Ulica Lorenza Jaegera, Gornji grad). Program: Bach, Mozart, Debussy, Iber, Faure. Više informacija: Njemačka zajednica Osijek.

 

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U OSJEČKOJ KATEDRALI

16.12., Osječka katedrala, nedjelja 16. prosinca u 19:15 sati, nakon večernje svete mise. Tradicionalni božićni koncert zbora Opere HNK u Osijeku. Ulaz je besplatan. Na programu splet hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama. Više informacija: HNK u Osijeku

 

BOŽIĆ S KUHAČEVCIMA U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

18.12.,  Arheološki muzej u Tvrđi, u 19:00 sati. Trg Sv. Trojstva 2. Svečani koncert učenika Glazbene škole Franje Kuhača. Više informacija: Božić s Kuhačevcima

 

PANONSKA FILHARMONIA IZ PEČUHA - SVEČANI BOŽIĆNI KONCERT: NOVA PJESMA GOSPODINU

20.12., u 19:30 sati, Osječka katedrala, četvrtak 20. prosinca 2018. Tradicionalni božićni koncert Panonske filharmonije iz Pečuha (Pannon Filharmonikusok) u organizaciji Generalnog konuzulata Republike Mađarske u Osijeku u suradnji s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom. Na programu glazba skladatelja: Johann Sebastian Bach i Heinrich Schuetz. Ulaz besplatan, uz dobrodošle donacije.

 

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA U CRKVI SV. JOSIPA RADNIKA

21.12., župna crkva Sv. Josipa Radnika, petak 21. prosinca u 18:00 sati. Tradicionalni božićni koncert zbora Opere HNK u Osijeku. Ulaz je besplatan. Na programu splet hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama. Više informacija: HNK u Osijeku

 

BOŽIĆNI I GODIŠNJI KONCERT "HKUD OSIJEK 1862."

22.12., u Domu tvornice šećera Osijek, adresa: Frankopanska ulica 99, vrijeme održavanja u "18:62". Folklorni koncert koji uz folklorne koreografije, pjesme i napjeve završava u božićnom ugođaju sakralnih i svjetovnih božićnih pjesama. Više informacija: www.osijek1862.com; Facebook: HKUD Osijek 1862.

 

BOŽIĆNI KONCERT "HPD LIPA"

25.12., 20 sati, crkva Sv. Mihaela u Tvrđi, tradicionalni humanitarni božićni koncert Hrvatskog pjevačkog društva Lipa. Više informacija: www.hpd-lipa.hr; Facebook: Hrvatsko pjevačko društvo Lipa.

 

BOŽIĆNI KONCERT PJEVAČKOG DRUŠTVA SV. JOSIPA

26.12., Na drugi dan Božića u 19:45, crkva Sv. Jakova (Kapucinska crkva), Naglasak će u programu biti na božićnim popijevkama iz svih krajeva Hrvatske. Osim mješovitoga i muškoga zbora Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek nastupit će poznati vokalni i instrumentalni solisti. Zborove priprema i njima će na koncertu ravnati zborovođa prof. Slaven Batorek uz korepeticiju prof. Mirte Masle. Ulaz je slobodan. Više informacija: Facebook stranica PD Svetog Josipa

 

NOVOGODIŠNJI KONCERT S TRI TENORA - HNK U OSIJEKU

27./28./29.12., uz dašak bečkog „Neujahrskonzerta“, čiji orignial vjerujemo i vi vjerno pratite u TV prijenosu, proveselite se na Novogodišnjem koncertu u osječkom Hrvatskom Narodnom Kazalištu. Za kraj mjeseca prosinca i veseli početka nove 2019. godine počastite se koncertom za koji se uvijek traži karta više! Više informacija: HNK Osijek, program za studeni i prosinac 2018.