Kleines „mali“ Oktoberfest – velika zabava pivskih šmekera! (28.09.)

 

Mislite da ćete propustiti Oktoberfest? Ne brinite, jer „Mali Oktoberfest“ tek stiže i to u Osijek, u subotu 28. rujna, u Sunčanu ulicu i kušaonicu piva Gajba.

Kod kušaonice piva Gajba u Sunčanoj ulici u osječkom Gornjem gradu (centar, blizu parka Zrinjevac), u subotu 28.09.2019., od podneva do ponoći očekuje vas jedna od najvećih pučkih zabava ove godine!

Izvrsno pivo koje je ponos Bavarske, njemački zvuci, mirisi i okusi prošarat će Sunčanu ulicu na manifestaciji Kleines Oktoberfest (Mali Oktoberfest).

U ponudi će ponajprije biti piva pivovara koje su osnovale najpoznatiji svjetski Oktoberfest, onaj u Münchenu: Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr te bavarskih pivovara Ayinger, Schneider i Maxlrainer dok ćete u pivnici Gajba možeći kušati i hrvatska craft piva.

Kako nam se na ovoj manifestaciji ponovno predstavlja jedna od povijesno najaktivnijih nacionalnih manjina u našoj regiji, Nijemci najčešće porijeklom iz bavarske pokrajine Švapske (Schwaben) poznati i pod regionalnim nazivom Podunavski Švabe, zabavu na festivalu dodatno će začiniti tradicionalna švapska glazba osječkog benda M.G.M. i zbora Njemačke zajednice Podunavskih Švaba u Osijeku "Alte Kameraden". Uz domaće osječke ili na Njemačkom rečeno „essekerske“ glazbene snage, bit će tu i gost DJ Sheepatz.

Svako dosadašnje izdanje manifestacije „Mali Oktoberfest“ posjetilo je oko 2500 gostiju, a popijeno je preko 3000 litara piva, što i ne čudi ako znamo podatak da su Hrvati baš poput Nijemaca gotovo u svjetskom vrhu po ljubavi prema pivu te zauzimaju visoko 10. mjesto u Svijetu!

Više informacija o manifestaciji potražite na Facebook stranici organizatora Kušaonica piva Gajba i Osijek Craft Beer Festival ili na Facebook stranici događaja: Kleines Oktoberfest in Osijek

Za vikend u Osijek, grad prvog hrvatskog piva!

Pozivamo vas da u Osijeku i okolici provedete jedan zaista veseli produljeni „pivski“ vikend! Više informacija o kušaonicama piva, pivnicama i pivovarama u Osijeku, gradu s najduljom službeno zabilježenom pivarskom tradicijom u Hrvatskoj još od 1664., potražite ovdje: pivovare i kušaonice, restorani i pivnice.

A ukoliko zaista ne stignete ovoga puta u Osijek na pivo, predlažemo vam da vaš sljedeći posjet planirate već sada i to najkasnije u vrijeme druga dva pivska festivala u Osijeku: proljetni Craft Beer Festival kušaonice piva Gajba i jesenske Dane piva Osječke pivovare!