Jazz na Vodenici 09.10.

 

JAZZ NA VODENICI

(obilježavanje Dana jazza)

"I ove godine odlučili smo jedan dan posvetiti obilježavanju Dana jazza, no ovaj put u nešto ipak drugačijem izdanju...

Jazzy vožnja tako mijenja svoje sredstvo, te tračnice zamjenjuje valovima naše Drave!

U nedjelju, 09.10., u vremenu od 16 do 18 sati, imat ćete priliku uživati u plavim notama jazza na prekrasnoj osječkoj Vodenici (Davidova Vodenica, kroz glazbeno-plesni i edukativni program.

Za dobre vibracije bit će zadužen osječki band Sing Song Swing, koji je važan dio naše jazzy vožnje još od njezinih prvih tramvajskih stanica..

Svojim glazbenim talentom, podarit će nas i mlada glazbenica Rujana Lakotić, iz Društva „Naša djeca“ grada Osijeka, dok će Plesni studio SHINE svojim plesnim performansom dati onaj poseban touch cjelokupnoj umjetničkoj atmosferi.

A da se naši doživljaji ne bi temeljili na zadovoljavanju jedino auditivnih i vizualnih osjetila, Ekološka udruga Vodenica pobrinut će se i za poticaj onih gustativnih - i to u našem pravom slavonskom, tradicionalnom obliku, onom koji budi mirise i sjećanja djetinjstva…

Slavonija i jazz? Da, itekako!

Jazz je takav glazbeni žanr koji suviše nadilazi procese bilo kakvih ukalupljivanja, te upravo zbog takve svoje jedinstvenosti, doživljaj koji nam nudi, nije samo osjećaj divljenja ljepoti umijeća svakoga glazbenika, već i ljepoti različitosti svih nas. A upravo o takvom kulturološkom aspektu  jazz glazbe, moći ćete saznati kroz edukativni segment projekta.

Stoga, pozivamo vas da se 09. listopada, nakon ručka, otisnete u laganu i zdravu šetnju Promenadom, vožnju biciklom...

Dođite, dakle, na Vodenicu, mi vas radosno očekujemo!

Dočekajmo suton zajedno - kroz svu raskoš jeseni, jednog, i ne tako običnog, nedjeljnog popodneva…"

- PARTWISH, Udruga za razvoj kulturne i kreativne industrije