Festival ulične umjetnosti i Craft Beer Fest

 

CARE, DI SI ZA VIKEND? ????
15. i 16. rujna zavladaj Tvrđom na novom festivalu ulične umjetnosti – Monarhija!
 
Zadnji bageri napuštaju Tvrđu i nakon stoljeća topota kopita, vojničkih marševa, automobilskih guma i šetača svih formi i oblika, vrijeme je da ulice naše Tvrđe ožive u novom dobu.
Ulični festival, možda? To je bila ideja iz koje se počela graditi slika jednog novog programa, osmišljenog baš za Tvrđu, programa inspiriranog Tvrđom. Povod je završetak radova, a motiv proslava za sve naše građane i njihove goste! Festival ulične umjetnosti, dostojan careva – Monarhija novog doba. Monarhija zabave u kojoj je svaki posjetitelj vladar svoga vremena, vladar zabave i vladar novih prekrasnih ulica Tvrđe. Tim koji vam je donio festival svjetla u Osijek, za ovu prigodu, za nove ulice Tvrđe, radi poseban svjetlosni spektakl!
Zato ovog vikenda, 15. i 16. rujna prošećite ulicama Tvrđe, obiđite ju cijelu i doživite! Ulice će svijetliti najljepšim umjetničkim instalacijama, svaki će ugao pričati svoju priču. Jedanaest svjetlosnih instalacija osvijetlit će oko 40.000 kvadrata zidova, ulica, tornjeva i skrivenih kutaka naše Tvrđe. Uz glazbu i instalacije, na ovoj zabavi čija je početna točka bila prije 300 godina kada je Tvrđa počela poprimati današnje obrise, svatko će pronaći kutak za sebe. Svjetlosne kulise obojat će zidove, a prostor između ispunit će šetači i desetine uličnih zabavljača među njima. Čudesni likovi na štulama, šarenilo kostima, žongliranje vatrom, ples, žive statue i jedan vrlo nemiran klavir učinit će ulice Kniferovom slikom – s brojnim zavojima i dugim meandrima ljudi koji stoje oko izvođača, smiju se i plješću!
Kako zvuči Monarhija?
I glazba će obojati svaku ulicu Tvrđe. Svjetlosne instalacije pratit će zvučne kulise uz poznatu filmsku, klasičnu i ambijentalnu glazbu. Brojni ulični glazbenici, svojim će nastupima pratiti ritam ulice i obogatiti Tvrđu raznolikim uličnim pozornicama. Jedinstvena je ovo prilika i da dio osječke glazbene scene čujete u street izdanju. Iskoristite priliku i poslušajte tamburaše i zbor Paje Kolarića – kako bi zvučali da zasviraju u pariškom metrou, Big bend Osijek kao hit na ulicama nekog britanskog ili njemačkog grada, Ritmosice dok s njima u ritmu skaču prolaznici u Amsterdamu ili Lipu, čiji su pjevači bogati iskustvom jer po svakom izlasku iz aviona pjevaju po Budimpešti, Beču i svijetu… A možda za njih niste čuli, ali hoćete uskoro – dječji bend Uholaže upotpunit će ovu dičnu ekipu!
Osječki puhački orkestar učinit će vam još ugodnijom subotnju prijepodnevnu kavu u Tvrđi, a Volim gramofonske ploče, sa svojim DJ-ima drži glazbenu frontu na čak 3 stage-a.
To je samo domaća ekipa, a stižu nam tu i dva sjajna benda uz koje će iskustvo na Craftu biti još bolje, autentična irska pub glazba iz violine, gitare i glasnica Patricka Walkera i Hrvoja Sudara te već nam poznat i drag – Orjen Riđanović gypsy jazz trio! Tu je i još nekoliko uličnih glazbenih bisera, no prošećite se Tvrđom tokom petka i subote i iznenadite se.
Budite carevi svoje zabave!
Uz festival svjetla i uličnu umjetnost, 7. Osijek Craft Beer festival ovog vikenda seli iz Sunčane ulice u Tvrđu. Svi ljubitelji piva i dobre zabave od 17:00 do 01:00 sat, imat će priliku kušati preko 70 vrsta piva i uživati u pravoj pivskoj gozbi – poput careva.
A posebna monarhija u monarhiji donosi i putovnicu za raj ljubitelja vina – Vinska monarhija čeka na vas! Nema dobre kapljice bez street fooda, stoga u svoje carstvo možete doći – gladni. Gastro ponuda, bit će raznolika i vrhunska, kako ona na ulicama, tako i u restoranima i kafićima Tvrđe.
Monarhija za prinčeve i princeze
Uz brojne ulične performanse i zabavu za cijelu obitelj, povlašteni tretman i ulicu imaju oni najmlađi – subota prijepodne od 11:00 sati rezervirana je dječje radosti uz dječji rock band Uholaže, pričaonicu Cvilidreta i lutkarsko kazalište za djecu na kojem će upoznati Matijine lutke i zaljubiti se u kazalište (ako već nisu). A za one koji ne idu rano spavati, organizirana je radionica „Festival svjetla za djecu“ u subotu od 19:30 gdje naši maleni sami mogu bojati svjetlom ulice Tvrđe.
Pitanje s početka sada ima jednoznačan odgovor: „CARE, DI SI ZA VIKEND?“, odgovor: „U TVRĐI NARAVNO, CARUJEM U SVOJOJ MONARHIJI!“
Carice i carevi, vidimo se!
 
Radno vrijeme:
Petak, 15.9. / CRAFT BEER FESTIVAL 17:00 – 01:00 sat
FESTIVAL ULIČNE UMJETNOSTI 20:00 – 01:00 sat
Subota, 16.9. / CRAFT BEER FESTIVAL 17:00 – 01:00 sat
FESTIVAL ULIČNE UMJETNOSTI 20:00 – 01:00 sat
SUBOTNJA KAVICA U TVRĐI
Subota, 16.9./ DJEČJI PROGRAMI, OSJEČKI PUHAČKI ORKESTAR 11:00 – 13:00 sati