Europsko dodgeball prvenstvo u Osijeku

 

Osijek, 6. listopad - Osijek je grad parkova, tramvaja, dobre tradicionalne hrane, prvog hrvatskog piva, grad Drave, ali i sportske aktivnosti. Posebno mjesto pod osječkim miholjskim suncem ove jeseni imati će Europsko dodgeball prvenstvo, a 12. izdanje ovog neobičnog sporta očekuje nas u dvorani Gradski vrt 19. - 22. listopada. Ukupno 54 ekipe tri konkurencije dolaze iz 19 europskih zemalja te će kroz četiri dana natjecanja ostvariti preko 2000 noćenja u Gradu na Dravi i okolici, u post-turističkoj sezoni.
Uz dolazak više od 500 sudionika, posebno ćemo pratiti hrvatske predstavnike, ali i aktualne prvake prošlog izdanja Austijance odnosno djevojke Sjeverne Irske te europske dodgeball sile
Englesku, Italiju, Škotsku i druge. Organizatori natjecanja su Hrvatski dodgeball savez i Dodgball klub Osijek uz podršku Europske dodgball federacije. Oni su zadušeni da se natjecanje odvija po planu i programu, a
gostima u Osijeku boravak ugodan te natjecanje besprijekorno. Svojevrsnu najavu prvenstva i što nas očekuje u Gradskom vrtu sredinom listopada dao je izbornik muške reprezentacije Hrvatske Matej Kolar:
“Kao jedan od osnivača Dodgeball kluba Osijek i izbornika muške hrvatske dodgeball reprezentacije, iznimna mi je čast doživjeti da se jedno ovako veliko natjecanje u dodgeballu održava baš u mom rodnom gradu. Dodgeball je još relativno nov u cijelom svijetu i mnogo ljudi ne zna za njega, a pogotovo da ima klubove i razvijenu kompetitivnu scenu. Kao igra koja je dosta slična našem graničaru mislim da bi bila interesantan izbor za vannastavnu aktivnost mladima. Stoga se nadamo da će nam nadolazeće natjecanje pomoći u popularizaciji dodgebal igre i da će uslijediti otvaranje novih klubova i u drugim hrvatskim gradovima.”
S preko 70 milijuna igrača diljem svijeta te preko 80 svjetskih članica, dodgeball zasigurno nije mali sport iako je u Hrvatsku stigao tek 2018. godine. Uz tako kratku tradiciju, držimo fige da hrvatska reprezentacija poluči što bolje rezultate u sve tri kategorije - muškoj, ženskoj i mix timu.
“Našu momčad čekaju veliki izazovi na turniru gdje staju pred puno iskusnije ekipe. Ali ipak pričamo o Hrvatima i sportu - inat i srčanost su tu i spremni smo borit se do kraja za svaki bod!”,
poručuje Matej. Da zaključimo, ne preostaje nam ništa drugo nego uputiti poziv dragim Osječanima, Slavoncima, Baranjcima i cijeloj Hrvatskoj! U kalendaru 19. – 22. listopada upišite EURO dodgeball i uživajte u vratolomijama sporta s kojim se zasigurno do sada niste susreli.
Za one koji su svim silama spriječeni, preporučamo da da svakodnevno budete u tijeku s najnovijim vijestima i livestreamu na Facebook stranici @dodgeballcroatia.