Događanja u blizini grada i ostali događaji

Ovdje doznajte informacije o događanjima izvan samog grada, ali dovoljno blizu ukoliko boravite u Osijeku, a planirate izlet u gradsku okolicu.

Na istom mjestu doznajte sve i o tematski nerazvrstanim događanjima u Osijeku te njihovim lokacijama.

Događanja u samom gradu Osijeku pratite prema temama:

 

WINE AND BIKE TOUR ERDUT, ERDUT

07.-08.09,. početkom berbi grožđa stiže nam „Wine & Bike Tour Erdut”, manifestacija koja već petu godinu privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 7. i subotu, 8. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Ovogodišnji Wine & Bike upotpuniti će nastup jednog od najpopularnijih hrvatskih pop bendova, grupa Jinx. Glazbena skupina poznata po jedinstvenom alt-pop zvuku ove godine obilježava 25 godina djelovanja, stoga ne propustite priliku poslušati koncert Jinxa koji pripremaju glazbenu poslasticu u vinogradu kraj Dunava. Više informacija na Facebook stranici događaja.

 

VITEŠKI TURNIR "POVRATAK VITEZOVA NA UTVRDU KOROGYVAR", IVANOVAC-ČEPIN

15.09., od 15 do 21 sat, utvrda Korogyvar (Korođvar). I ove godine, dana 15.09.2018. godine, održati će se "Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar”, festival koji nas zanimljivim scenskim prizorima i na zabavan način vraća u povijesna zbivanja na ovim prostorima. Događaj se održava na povijesnom lokalitetu i kulturnom dobru, ostatcima utvrde Kolođvar (Korođvar, Zidine), koja datira iz 13. stoljeća i smještena je između Ivanovca i Čepina. Organizator je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA d.o.o., uz potporu Općine Antunovac i Općine Čepin i Osječko-baranjske županije. Program počinje u 15,00 viteškim turinirma i igrama, školom mačevanja i streličarstva (igre za djecu), viteškim bitkama, srednjovjekovnim zabavljačima i lakrdijašima. U 19,00 sati se održava glavna noćna bitka vitezova i osvajača za utvrdu Kolođvar. Više informacija na Facebook stranici događaja.

 

20. RIBARSKI DANI U KOPAČEVU, BARANJA

15.09., najveća ribarska fešta u Slavoniji i Baranji, u selu Kopačevu pored Parka prirode Kopački rit. U centru sela poznatog po očuvanoj panonskoj arhitekturi, vrijednim poljiprivrednicima, voćarima i povrtlarima te ribarima na kanalima Kopačkog rita, Duanvu i Dravi, kušajte odlična domaća jela od ribe i divljači poput fiš paprikaša, perkelta, gulaša, čobanca, šarana u rašljama i mnoga druga. Ne propustite niti fine baranjske slastice, a iz velike ponude domaćih proizvoda s popratnog sajma ponesite najkvalitetniju baranjsku crvenu začinsku papriku, kao suvenir ili kao sastojak vaših jela.

 

VALPOVO CRAFT BEER FEST VOL. 2

15.09., od 14 sati. Pozivaju se svi pivoljupci u subotu 15. rujna 2018. godine na pivski spektakl u gradu Valpovu nedaleko Osjieka. Festival će se održati u veličanstvenom ambijentu dvorca Prandau-Normann!

 

3. BARANJSKI FERIVI MARATON, KOPAČKI RIT

22.09., treći Baranjski Ferivi polumaraton prolazi prekrasnim krajolikom i netaknutom prirodom Parka prirode Kopački rit. Osim polumaratonaca građani će imati priliku trčati na 6 kilometara te iskusiti jedinstvene ljepote ovog dijela Slavonije i Baranje. Uz to organizirane su dječje utrke u više kategorija i bogate nagrade. Više informacija: Baranjski Ferivi polumaraton

 

13. VINSKI MARATON / 13. BOR MARATON, ZMAJEVAC, BARANJA

29.09., jedna od najpopularnijih i najposjećenijih zabavnih vinskih manifestacija u Hrvatskoj i ove godine u Zmajevcu u Baranji! Cilj je u što kraćem roku obići dvadesetak vinskih podruma i u svakome popiti po decilitar vina, ali pravi cilj je druženje uz vrhunsku baranjsku vinsku kapljicu i uživanje u rustikalnoj atmosferi baranjskih gatora. Stoga i vrlo malo ljudi uistinu završava sam maraton jer im je jednostavno žao to odraditi mehanički i na brzinu. Obično se zastane negdje, gdje je dobra ekipa i atmosfera, te se tamo i usidri. Svi žele da vinska čarolija potraje što duže i namjerno se odgađaju ili zaobilaze završne točke maratona. A zabava uz zvuke svevremenskih pjesama u nekome od gatora uvijek potraje do ranih jutarnjih sati. Više informacija: Facebook stranica događaja; suorganizatori: KUD Joszef Attila i Udruga Surduk

 

PODUNAVLJE TRAIL, ERDUT

29.09., cestovna utrka od Erduta do Aljmaša i nazad. Super atraktivna staza!! Valovita i na trenutke brdovita. Za one koji šibaju ali i za izletnike. Od ecclesie do ecclesie i nazad. Trail: 32 km, 12 km, 7 km - ITRA certifikat. Obiđi, pretrči ili prehodaj kroz područje najlijepših dijelova Dalj planine, erdutskih vinograda, atraktivne sakralne i svjetovne objekte i uživaj uz Dunav. Bic: 21 km. Djeca: 300 m bic + 200 m trčanje - Mini duatlon. Zabavna utrka za dijecu i roditelje. Podunavlje je izlet za cijelu obitelj. Više informacija na: http://racesmanager.com/Events/Details/6; http://srk-zuti-sesir.hr/