Advent u Osijeku

Advent u Osijeku

Otkrijte radosne božićne događaje! Za više informacija o adventskim programima u 2018. godini, kliknite ovdje!

Tijekom prosinca svakako posjetite Osijek i sudjelujte u brojnim blagdanskim događanjima. Adventska događanja u gradu započinju prvog adventskog vikenda, a kao i svake godine intenziviraju se nakon 2. prosinca, Dana grada.

Tijekom blagdana očekuju vas prigodne izložbe, koncerti u galerijama, muzejima i crkvama, izložba dječjih lampiona sa svjetlucavom veselom povorkom do Adventskog sajma, a posebno je zabavan „Božićni tramvaj“ gdje najmlađe tijekom vožnje tijekom vesele predstave daruje Djed Božićnjak. Središnja su događanja tijekom Došašća ipak božićni sajmovi i koncerti na otvorenom.

Tijekom tridesetak dana trajanja, grad djeluje romantično zahvaljujući maštovitom blagdanskom uređenju, a kućice s obrtničkim proizvodima i gastro ponudom jednostavno vas pozivaju da ih obiđete. Uz kuhano vino i punč te osječko božićno pivo i vina lokalnih vinara, koncerti znaju potrajati do kasnih večernjih sati.

Završnica predbožićnih i božićnih događanja događa se na Silverstovo. Na nekoliko pozornica se odvijaju koncerti za sve ukuse, od tradicionalne tamburice preko pop-rock glazbe do electro zvuka. Kada zvona obližnje katedrale najave ponoć, Osječani i gosti Novu godinu pozdravljaju „bečkim“ valcerom i velikim vatrometom. I zabava se nastavlja!

"Advent u Osijeku" je manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice Grada Osijeka i partnerskih agencija za organizaciju događanja.

Programi manifestacije "Advent u Osijeku 2018." održat će se na dvije lokacije u Parku kralja Petra Krešimira IV. u blizini gradskog klizališta "na Sokolu" te na obližnjem Trgu Svetog Trojstva u starom gradu Tvrđi. Uključivat će sajamski, gastronomski i zabavni program. Svi zainteresirani za sudjelovanje u programima, prodaju proizvoda i ugostiteljstvo mogu se javiti suorganizatorima.

Pogledajte galeriju fotografija Adventa u Osijeku 2016., 2017. i 2018. godine: