Muzej Okusa - najbolji restoran Podunavlja (zatvoreno)

 

Stručni sud ponajboljih hrvatskih poznavatelja gastronomske i restoranske ponude ocijenio je da je Muzej Okusa najbolji restoran na području Slavonije i Podunavlja 2017. godine.

Simpatično, jer za tim je restoranom tek nešto manje od godine poslovanja. Otvoren je, naime, za Dana grada Osijeka, početkom prosinca 2016. no odmah su unijeli živost na, i inače bogatu, gastronomsku scenu Hrvatskog Podunavlja - Slavonije, Baranje i Srijema.

Na istome prestižnom popisu restorana Slavonije i Podunavlja su još tri osječka restorana: Zimska luka (Hotel Osijek), Lumiere (zgrada kina Urania) i Klub restoran Waldinger (Hotel Waldinger).

Izbor Dobri restorani zajednički je projekt Jutarnjeg lista i Vinarta, koji šestu godinu zaredom kreira nacionalnu i regionalnu top-listu najboljih hrvatskih restorana.

Restoran Muzej Okusa će na prvu opčiniti svojim ambijentom. Podsjetimo, riječ je o prostoru paviljona Gradski Vrt, povijesne zgrade - osječkog pandana slavnom bečkom "Kursalonu", u čiju je obnovu i zadržavanje prvotnog izgleda njezin vlasnik, Grad Osijek, uložio 13 milijuna kuna. Prostor je potom iznajmljen tvrtki Patrinus, koja vodi poslovanje restorana.

- Nama ovo priznanje, naravno, puno znači, smatram kako je ovo najprestižnija domaća nagrada, jer o njoj odlučuju ljudi od struke, stručni žiri od ukupno 500 glasača, usudio bih se reći, najžešći gosti restorana - ne skriva zadovoljstvo Damir Pejaković, vlasnik tvrtke Patrinus. A potom sve pohvale i zasluge isključivo prebacuje na osoblje Muzeja okusa. Kada je tim oformljen, svi su prošli dvomjesečnu edukaciju, posebice o sljubljivanja vina i jela, edukacija i dalje traje.

Uspjeli su svojom filozofijom njegovanja urbanog ambijenta te menija koji koketira s poviješću ovog prostora privući raznoliku klijentelu. Tijekom tjedna među posjetiteljima dominiraju poslovni ljudi. Multifunkcionalnost Muzeja omogućuje da se ondje, primjerice, nesmetano održavaju poslovne konferencije. Subota i nedjelja su u pravilu obiteljski dani. No Pejaković će podsjetiti kako ovo nije isključivo restoran, prostor djeluje i kao bar, moguće je ondje provesti ugodno vrijeme uz platu odabranih sireva i čašu vina. Novo uzbuđenje pridonijet će skoro otvaranje terase sa 130 mjesta za sjedenje. A od jeseni će se otvoriti i terasa sa sjeverne strane... Do tada sve goste na ulaznim vratima dočekivat će uokvirena titula “Najbolji restoran Slavonije i Podunavlja 2017”.

Od listopada 2017. godine i u restoranu Muzej Okusa u prelijepom ambijentu pavoljona Gradski vrt može se kušati popularna povijesna slastica Originalna Osječka Knedla.

Informacije o restoranu
Web stranica: www.muzej-okusa.com
Facebook stranica: Muzej okusa

Izvor teksta: originalni tekst autora D. Kuštre objavljen je 2. lipnja 2017. u dnevnim novinama Glas Slavonije
Izvor fotografija: arhiva fotografija TZ Osijek i web stranica restorana Muzej Okusa