Osječka ljetna noć - ususret Danima piva! (25.08.)

 

Zadnjeg petka u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu održavaju se „Osječke ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. U ovo vrijeme gradsko središte, posebice obala rijeke Drave, živne po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

Posljednja ovogodišnja Osječka Ljetna Noć tematski će nas uvesti u jesen, poznatu po popularnim Danima Prvog Hrvatskog Piva i velikom pivskom festivalu koji započinje već 6. rujna!

Tako će na glavnom osječkom trgu u „prvom hrvatskom tramvaju“ biti predstavljena bogata povijest „prvog hrvatskog piva“ dok će iz otvorenih tzv. „ljetnih“ tramvajskih kola sve posjetitelje zabavljati DJ uz glazbu izvođača koje ćete uživo vidjeti i slušati na Danima piva. U kućici Osječke Pivovare moći ćete kušati sva njihova piva, od svijetlog i crnog preko crnog radlera do omiljenog nefiltriranog piva dok će krčma Milić u istoj kućici ponuditi odlična pivarska jela kakva vas također očekuju na samim Danima piva.

Uz Osječko pivo, grad Osijek sve je bogatiji i malim pivarima pa će se tako na trgu predstaviti craft pivari Legionar i Beckers, dok će kušaonica piva Gajba ponuditi craft piva iz cijele Hrvatske. Svi posjetitelji jelo i piće iz ugostiteljskih kućica moći će konzumirati na velikoj terasi, pivskom-vrtu sa stolovima i klupama.

Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe popularni chill and relax događaj In Da Sofa u Sakuntala parku.

Vidimo se na svojevrsnom službenom zatvaranju ljetne sezone u Osijeku, na trećoj Osječkoj Ljetnoj Noći u petak 25. kolovoza već od 18 sati pa do ponoći!

Program treće Osječke Ljetne Noći u 2017. godini (25. kolovoza): program će se popunjavati sve do početka događanja

18:00, Vodenica na Dravi (Solarski trg, iza crkve Sv. Roka), premijera lutkarske predstave u produkciji Hrvatskog društva kulturnog turizma pod nazivom: „Mačkamama i Timba u zanatskoj čaroliji“. Predstava čiji su glavni glumci poznata osječka Mačkamama, barunica Paulina Herman i njen omiljeni lav namijenjena je edukaciji i zabavi predškolske i školske djece, ali i odraslima. Na šaljiv, zanimljiv, ali edukativni način, sadržaj predstave govori o tradiciji i kulturi, te o tradicijskim obrtima kao dijelom identiteta stvaralaštva građana grada Osijeka.

18:00 - 02:00, Sakuntala park: „IN DA SOFA“, glazbeno-ugostiteljski program u organizaciji agencije Adverta

19:00 - 23:00, Trg dr. Ante Starčevića ispred hotela Central, u tramvaju GPP-a u bojama Osječke pivovare bit će predstavljena bogata povijest proizvodnje piva u Osijeku

19:00 - 00:00, Trg dr. Ante Starčevića, glazbena najava Dana Prvog Hrvatskog Piva s DJ-em

19:00 - 00:00, Trgu dr. Ante Starčevića, raznovrsna ponuda osječkih ugostitelja smještenih u drvenim kućicama. Sudjeluju su: Osječka pivovara i krčma Milić, craft pivo Beckers i craft pivo Legionar, kušaonica piva Gajba, restoran Muzej okusa (paviljon Gradski vrt), Regionalna Vinoteka i All4Wine, palačinkarnica Mr Činkos, noćni klub BrodWay i caffe bar Davos, krčma Kod Baranjca. Uz njih bit će tu i ponuda popularnih lepinja langošica i roštilja, a u kućici restorana Bischof kušajte i odličnu Originalnu Osječku Knedlu! Sva jela kupljena u kućicama moći ćete u slast pojesti na samome trgu na velikoj terasi na pivarskim stolovima u bijelo plavim, gradskim, bojama!

19:00 - 00:00, Ribarska ulica od glavnog trga do Zimske luke, ponuda obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na štandovima, ponuda fast - fooda i langošica uz dječji kutak s ringišpilom i dvorcem na napuhavanje

19:00, Trg dr. Ante Starčevića, promo štand Pointers Travel App i VR – povijesna turistička šetnja Osijekom uz tehnologiju virtualne realnosti

19:00, Trg dr. Ante Starčevića, promo-štand NK Osijek

19:00, Trg dr. Ante Starčevića, promo-štand TZ općine Čačinci s kostimiranim hrabrim Vitezovima Ružica Grada

19:00, Trg Slobode, Djeco, razgibajmo se! - Vježbanje na otvorenom s Robertom Seligmanom i Tomislavom Markovićem. Osim mnoštva zabavnih i kulturnih sadržaja, Osječka ljetna noć ovaj put će ponuditi i program sportskog karaktera. Naime, na prostoru Trga slobode (igralište kod Slaste) svi mali i veliki moći će se okušati u vježbanju gimnastike s poznatim gimnastičarom Robertom Seligmanom. Vježbe razgibavanja Robert će voditi uz pomoć trenerica Gimnastičkog društva Osijek - Žito, a podršku svima pružit će i Tomislav Marković koji će paziti da svi dobro vježbaju i još bolje se zabavljaju. Druženju će se pridružiti i Gymi, maskota Svjetskog gimnastičkog kupa tako da smijeha i zabave neće nedostajati! Bit će tu još oslikavanja lica, veselih balona i nagrada za naše najmlađe!

19:00 - 00:00, Korzo, vinski bar Vinska Mušica - Summertime na Osječkoj ljetnoj noći

20:00, Korzo - prolaz Franje Krežme, glazbeni program pjevačkog društva Zrinski

21:00, Trg pape Ivana Pavla II., The Kavana, koncert Trend Acoustic Band

 

Program Osječkih Ljetnih Noći organizira Grad Osijek, Turistička zajednica Grada Osijeka i partnerski ugostitelji

Fotografije uz najavu Osječke ljetne noći: autor Ivica Benić; dio programa pod nazivom In Da Sofa u Sakuntala parku, u organizaciji Kreativne agencija Adverta