Vinska Mušica - vina Slavonije i Podunavlja u simpatičnom vinskom baru

 

Proteklog vikenda Osijek je dobio novo posebno mjesto za hedoniste - Vinsku mušicu, u strogom središtu Osijeka (Kapucinska 39), nekoliko koraka od središnjeg trga, na osječkom Korzu. Riječ je o vinskoj kušaonici i caffe baru u jednom.

Vlasnica je osječka novinarka Ivana Draganić koja je ljubav prema vinima pretvorila u posao. Vinoljupci mogu uživati u okusima i mirisima Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema, pa su među gostima na svečanom otvorenju bili i mnogi mali vinari po kojemu su naša vinogorja poznata poput Ive Enjingija, Mladena Papka, Zoltana Pinkerta, Domagoja Buhača, kao i osobe iz javnog i političkog života grada dogradonačenici Vladimir Ham i Denis Ambruš, te mnogobrojni Ivanini prijatelji.

Interijer Vinske mušice ima poseban šarm jer je mnogo toga unikatno izrađeno, s puno ljubavi i topline.

Od posebne rasvjete gdje sa stropa vise vinske butelje do topline starog slavonskog drveta u mnogim detaljima koje Vinskoj mušici daju ugođaj dnevnog boravka. U ponudi su zastupljena vina iločkog, erdutskog, baranjskog i vinogorja Zlatne doline, a taj asortiman namjerava proširiti vinima iz cijele Hrvatske. U Vinskoj mušici vino se može piti na čaše, ali se butelja može ponijeti i kući.

Uskoro će biti u ponudi i hrana s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i prirodni sokovi malih proizvođača. Želja je vlasnice Ivane Draganić na taj način promovirati kvalitetna i vrhunska vina, kao i hranu koja se s njima sljubljuje.

Dolaskom toplijih dana Vinska mušica najavljuje i otvorenje najromantičnije terase u gradu.

(originalni članak: Vinska Mušica u Osijeku, portal www.OsijekNews.hr, 5. veljače 2017.)

 

Na web stranici Turističke zajednice grada Osijeka vinski bar "Vinska mušica" pronađite pod: Jelo i Piće/Kušaonica vina i piva

Vinska mušica - wine bar
Adresa: Kapucinska ulica 39 (Korzo), Gornji grad
Mob: 092/ 350 9939